Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akiknél eltérnek az alvási szokasok, hogy jutottatok kompromisszumra a párotokkal?
Például az egyik fél TV-re tud csak elaludni, a másik viszont nem alszik, amíg megy a TV.
Az egyik a fázós, a másik nem alszik el melegben.
Az egy forgolódik, álmában rúgja, könyököli a másikat. A másik ölelgetős, de nem tudja sokáig lefogni a forgolódóst.
És meg ezer példa lehet.
Volt ilyen párom, ment a tv halkan, engem rohadtul nem zavar, filmeken is simán bealszim ha fáradt vagyok és / vagy unalmas.
Nagyon fázós vagyok, a mostani páromat meg veri a víz folyton. Normális 21 fokban alszunk de nekem a legvastagabb takarót vettük az ikeában neki pedig egy vékonyabb van.
180 centis ágyon nincs olyan mozgolódó ember aki zavarhatja a másikat.
Nálam az egyetlen dealbreaker ha valaki nagyon korán kelős és felkelt engem is. Magamtól ha tehetem délig alszom és nagyon de nagyon zsémbes vagyok arra ha valaki felkelt vagy minden programnál hajnalok hajnalára tervezi az indulást mert ő ahhoz van szokva.
Fu érdekes módon nálunk mindkettőnk fényre alszik el 😂😅 én azt hittem ez csak az en családom szokása... mondjunk ő éjszakai lámpa fényre mert nincs a szobájába tv (mondjunk ma már nem is igazán van haszna ha saját szobában van mivel laptoprol bármit meg lehet nézni én sem igen nézek max játszók rajta ps4-en)
Az alvási ideje viszont elég borzasztó ezért mindig ‘veszekedtem” vele vagy inkább beszéltem vele hogy ez qurvára nem jo nagyon egészségtelen 😪 igaz eltartott egy kis idejig de sikerült meg változtatni normális alvási időre (tegye fel a kezet aki szerint az jo alvási ido hogy pl este 10 tol 1 ig aztán utána atvalt éjszakai bagolyba azt olyan 6-7 körül alszik el reggel 10-ig vagy a masik verziója pedig ha fent marad hajnali 4 ig azt reggel 7-8 kor kell...! És a nagyon ritka verzió az max ünnepekkor van mikor fent van hajnali 1-2 ig es alszik reggel 9-10 ig... max egy évben 15 alkalommal 😬😓)
Viszont mindketten jol alszunk ennek ellenére is!
Mindketten olelgetos tipusuak vagyunk + en nagyon forgolodos amig élnem alszok de csak simán át fordítom őt is azt jolvan 😅😏
Külön szobában való alvással, ami nem jelent teljes szeparációt, sőt.
Nálunk is a tv, a teljes sötét és csend, a forgolódás-mozgolódás, horkolás és az eltérő időben való lefekvés volt a "vita" tárgya.
A párom csak akkor tud elaludni, ha megy valami film vagy videó, én a csendet és a teljes sötétséget szeretem. Ő jóval bújósabb, én állandóan vándorlok és mozgok és alapból képtelen vagyok összebújva elaludni. Nekem állandóan melegem van, télen is nyitott ablak mellett aludnék, ő jóval fázósabb.
Mi ezt simán áthidaltuk, egyszerűen kicsit később járok aludni, mint ő. Kevesebb az alvásigényem, nem szoktam még különösebben álmos lenni, amikor ő igen. Lefekszik, elalszik a filmre vagy bármire, aztán amikor bemegyek, lekapcsolok mindent, ha egyszer kidől akkor úgyse ébred fel már. Nekem van egy pihekönnyű vékony takaróm, neki egy vastag dunyhája. Majdnem 2x2 méter az ágyunk, szóval forgolódhatok kedvemre, az összebújásra pedig hagyunk időt reggel. Van egy külön szobánk is, de azt csak akkor használjuk alvásra, ha valamelyikünk beteg.
...kicsit sem egyoldalú "alku" ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!