Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ki hogy vélekedik erről? Csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki hogy vélekedik erről? Csak őszinten!

Figyelt kérdés
Egyre több kérdés van hogy a férfiak nem segítenek sem a gyerekek dolgaiban sem a hazimunkaban.Habár itt mindenkinek szuper férje van,de tényleg őszintén,ki hogy érzi,segít eleget a párja?Én vagy nagyon rossz helyre születtem,vagy nentudom,de 5 ből 5 nőnek nem segít a férje sem a hazimunkaban sem a gyerekek dolgaiban.Vajon ha az utcán kérdeznék meg vad idegen embereket milyen lehetne az aránya a válaszoknak?En tenyleg kivancsi vagyok erre.
2019. nov. 7. 11:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Sokat segít, de nem tesz annyit otthon mint én. Ez a házimunka rész. A gyerekkel majdnem többet foglalkozik mint én. Nekem ez nagyobb segítség mintha mosogatna.

A gyerkőc 2 és fél éves, májustól felváltva dolgozunk. Az első pár hétben nehéz volt. Semmit nem csinált otthon, csak a gyereket rendezte. Akkor megmondtam neki, hogy nem bírom egyedül vinni a háztartást a 12 óra fizikai munka után. Összekapta magát, nincs gond, de mondanom kellett neki, magától nem jutott el a tudatáig.

Elmosogat, összepakol, beszedi elteszi a száraz ruhát, porszívózik, kitereget. Felmos@s,mosás,főzés továbbra is rám marad. De én megelégszem ezzel,mégpedig azért mert én nem vágok fát, nem nyírok füvet, nem szerelek - javítok, ő igen. Azt hiszem nagyjából egálban vagyunk.

2019. nov. 7. 13:08
 12/21 anonim ***** válasza:
70%

7-es,szerinted a heti 1x takarítás sok?

Nemtom, én így nevelkedtem, hogy heti 1x azért normálisan legyen kitakarítva. Azért vannak kényesebb részek a lakásban (konyha, fürdő, wc), ahol szerintem kell a heti 1,havonta 1x ezeket takarítani...nemtom én nem lennék ilyen lakáaban szívesen.

2019. nov. 7. 13:25
 13/21 anonim ***** válasza:
25%

Akkor kell takarítani, amikor kosz van.

Ez a gondolkodás, hogy kell naponta/hetente tesz a saját magad rabszolgájává, aztán meg megy a panaszkodás.

Kisgyerek, állat tud koszt csinálni, de egy-két felnőtt ember után, aki odafigyel a környezetére alig kell takarítani.

2019. nov. 7. 13:43
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

13: és szerinted az a kosz, amit látsz?

Próbálj meg drágám allergiával élni. Egyből észreveszem, ha nincs szellőztetve vagy túl sok por rakódott le... Hetente egyszer érdemes takarítani igenis. Ez nem rabszolgaság, csak nem az a kosz, ami ragad meg szürke, hanem az, amit nem látsz, de belélegzel, beviszel a padlóról az ágyadba, amitől szürke a zoknid (esetemben hólyagos a kezed és rohamot kapsz alvás közben a tüsszögés miatt)...

2019. nov. 7. 14:04
 15/21 anonim ***** válasza:

Tehát te is szükség szerint takarítasz, meg én is, csak mások az igényeink.

És ott van pár milliárd ember a harmadik világban, akik európai szemmel full dzsuvában élnek, esznek, alszanak és egyre többen vannak.

2019. nov. 7. 14:17
 16/21 anonim ***** válasza:
75%
10ből 9 pasi ellustul. Egy darabig lehet takargatni meg cáfolgatni, de ahogy halad a párkapcsolat/ házasság időtartamban úgy lesznek egyre kényelmesebbek. Nálunk pl.úgy jelenti be h átpelenkázta a gyereket, mintha ezért valami jutalmat vagy min.vállonveregetést kellene kapnia .
2019. nov. 7. 14:19
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi a férjemmel megosztjuk a házimunkát, az első perctől kezdve. Nem vagyunk mostani korosztály, 25 éve vagyunk együtt. Neki nem kérdés, hogy bármit megcsinál a háztartásban. Konkrétan ő porszívóz mindig, fürdőszobát ő takarítja és a wc-t (nem csak tesséklássék módon, hanem mérnöki precízséggel:) Felmos, kint a két nagy teraszunkat is ő tartja rendben, nem akarom sorolni. Emellett imád kertészkedni is, a kertben csak ő tevékenykedik. Enyém a konyha, a főzést-sütést soha nem adom ki a kezemből. Én vasalok, mosógépet én töltöm be, én teregetek. Együtt vásárolunk, de ha nincs időm vagy kedvem, listával elmegy nélkülem is. De a dolgok nevesítése nélkül is azt mondom, hogy alapvetően mindig segítőkész velem.

Nekem mindig mondják, milyen szerencsém van. A vicces az, hogy nekem meg valahol ez a természetes. Apám ugyanilyen volt az anyuval mindig. De a hugom férje is pont ilyen. Lányom 25 éves, nemrég ment férjhez, az ő férje is segítőkész, házias. Mostohalányom férje szintén: babát pelenkáz, fürdet, bevásárol, takarít, elmosogat.

(Lehet, hogy érdekes vélemény, de én inkább a prolibb rétegben látom azt, ahol a pasi alig csinál valamit, és minden a nőre hárul, gyerekkel, háztartással, persze 8 óra munka után még.)

2019. nov. 7. 16:22
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Apàm egy lusta disznó volt. Bàr mindketten dolgoztak, soha nem vette ki a részét az otthoni dolgokból. Folyton széthagyta a ruhàit, egy szendvicset lusta volt magànak csinàlni, de még zacskós levest is, azt pl nekem kellett, addig üvöltözött velem amíg meg nem csinàltam, pedig alig értem fel a tűzhelyet akkoriban, még kicsi voltam.

Anyu folyton hulla fàradt volt, és évek utàn, mivel apàm nem vàltozott, elege lett, elvàlt tőle. Mai napig borzalmas természete van, se én se a tesóm nem tartja vele a kapcsolatot. Anyu Felszabadult, és én nagyon örültem neki:)

Nàlunk felesben megy a hàztartàsvezetés, egyik héten én csinàlom, màsik héten a férjem csinàlja.

Kivéve 2 dolgot. Ezek àllandó sajàt feladatok, van amit én utàlok, màs viszont nekem jobban megy, így alakult ki, hogy én bevàllaltam kettőnkre a főzést( külön külön) mert én diétàzom, a férjem pedig intézi az összes bevàsàrlást. Az összes többi dolog közös. Ugyanúgy port töröl, wct pucol, mosogat, felmos stb ahogyan én:) Ha ez nem így lenne, nem lennék vele. Én nem vagyok màrtír típus, nem viselném el 1 hónapig se azt amit anyàm évekig, hogy megalàznak. Gyerekünk viszont nincs, és nem is szeretnénk soha. Nincs okom hazudni. 33/N

2019. nov. 7. 17:41
 19/21 anonim ***** válasza:
58%
Rossz arány lenne, kevesen segítenek, az tuti.
2019. nov. 7. 20:02
 20/21 anonim válasza:
58%
Nem segít,ha megkérem akkor néha igen,de akkor is kifogást keresi előbb.
2019. nov. 9. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!