Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy térjek észhez?
Találtam egy olyan férfit aki úgy szeret engem ahogy vagyok, elfogad, imád, és én is őt. Nagyon szeretem.
A gond csak ott van, hogy állandóan haza járok a szüleimhez, és 23 évesen nem tudom úgymond magukra hagyni őket, és így teszem tönkre életem legjobb kapcsolatát.
Már nagyon meglátszik a kapcsolatunkon az egész.
Régen rossz kapcsolat volt a szüleimmel, úgy éreztem javul is.
Nagy mértékű megfelelési kényszerem van feléjük.
Sok dologban meg kellett felelnem otthon, de ideje lenne már ha ennek vége lenne.
A párom nem szereti az anyukámat, mindig nagyon szidja, mert úgy érzi hogy ő áll közénk.
Úgy érzem mindig mintha választanom kéne kettejük közt. A párom is és az anyukám is erős személyiség, mindenki akar időt magának, én meg szétszakadok lelkileg, és a páromat is totál tönkre teszem ezzel amit nem akarok egyáltalán, és ez a legrosszabb.
"Találtam egy olyan férfit aki úgy szeret engem ahogy vagyok, elfogad, imád"
Ez nem teljesen van így a leírás alapján... Ha elfogadna és szeretne, akkor nem szidná előtted a saját anyádat. Már nem azért, de egy érett párkapcsolatban ennek valahogy úgy kéne kinéznie, hogy a párod nyugodtan megmondja neked, hogy "ne haragudj, de láthatóan nehezen jövök ki az anyukáddal. Természetesen elfogadom, hogy ő neked fontos, viszont nem vagy csak ritkán szeretnék részt venni a közös családi programokban. Beszéljük meg előre, hogy mely napok a mieink és melyiken vagy velük!"
Gondolom egyke vagy Kérdező. Mert én az vagyok és érzek én is hasonlót néha. Ha öregek és kiszolgáltatottak lesznek a szüleim, akkor csak rám számíthatnak. A párom ezt felfogta és ezt tartja természetesnek. Inkább most derüljön ki ez a kapcsolati probléma nálatok, mint majd akkor, ha ágyhoz kötött betegként fogod ápolni a szüleidet és amúgy is lesz elég bajod lelkileg, de még ő is kioktat, hogy miért vagy az anyukád mellett...
Szóval azt javaslom, hogy oszd be, hogy melyik nap vagy a párodnál és melyik nap vagy a szüleidnél.
előző vagyok, nem olvastam végig. Akkor ezek szerint van testvéred. Ilyen szempontból ez jobb.
"és a lehető legrondább módon ócsárolja."
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a párod nagyon messze van az ideálistól, ha ez valóban így van... És hangsúlyozom: nem KELL hogy szeresse anyukádat, nem erről van szó. De milyen jogon szidja..? Elég primitív dolog másnak az anyját szidni, ráadásul a "partvonalról", mert ő közel sem családtag... Ráadásul buta is, mert ezzel nem old meg semmit. A konfliktuskezelés nem itt kezdődik, neked meg, akinek lelkileg amúgy is nehezebb direkt "jó" hallani, amikor két hozzád közel álló ember szidja a másikat.
3 és fél éve vagyok együtt a párommal, soha egy rossz szót nem mondtam még a rokonságára és ő sem az enyémre. Szerencsére komolyabb súrlódás még nem volt, de ha lenne, akkor próbálnám a párommal a lehető legtapintatosabb módon megbeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!