Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy térjek észhez?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy térjek észhez?

Figyelt kérdés

Találtam egy olyan férfit aki úgy szeret engem ahogy vagyok, elfogad, imád, és én is őt. Nagyon szeretem.

A gond csak ott van, hogy állandóan haza járok a szüleimhez, és 23 évesen nem tudom úgymond magukra hagyni őket, és így teszem tönkre életem legjobb kapcsolatát.

Már nagyon meglátszik a kapcsolatunkon az egész.

Régen rossz kapcsolat volt a szüleimmel, úgy éreztem javul is.

Nagy mértékű megfelelési kényszerem van feléjük.

Sok dologban meg kellett felelnem otthon, de ideje lenne már ha ennek vége lenne.

A párom nem szereti az anyukámat, mindig nagyon szidja, mert úgy érzi hogy ő áll közénk.

Úgy érzem mindig mintha választanom kéne kettejük közt. A párom is és az anyukám is erős személyiség, mindenki akar időt magának, én meg szétszakadok lelkileg, és a páromat is totál tönkre teszem ezzel amit nem akarok egyáltalán, és ez a legrosszabb.

2019. okt. 11. 22:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Találtam egy olyan férfit aki úgy szeret engem ahogy vagyok, elfogad, imád"

Ez nem teljesen van így a leírás alapján... Ha elfogadna és szeretne, akkor nem szidná előtted a saját anyádat. Már nem azért, de egy érett párkapcsolatban ennek valahogy úgy kéne kinéznie, hogy a párod nyugodtan megmondja neked, hogy "ne haragudj, de láthatóan nehezen jövök ki az anyukáddal. Természetesen elfogadom, hogy ő neked fontos, viszont nem vagy csak ritkán szeretnék részt venni a közös családi programokban. Beszéljük meg előre, hogy mely napok a mieink és melyiken vagy velük!"

Gondolom egyke vagy Kérdező. Mert én az vagyok és érzek én is hasonlót néha. Ha öregek és kiszolgáltatottak lesznek a szüleim, akkor csak rám számíthatnak. A párom ezt felfogta és ezt tartja természetesnek. Inkább most derüljön ki ez a kapcsolati probléma nálatok, mint majd akkor, ha ágyhoz kötött betegként fogod ápolni a szüleidet és amúgy is lesz elég bajod lelkileg, de még ő is kioktat, hogy miért vagy az anyukád mellett...

Szóval azt javaslom, hogy oszd be, hogy melyik nap vagy a párodnál és melyik nap vagy a szüleidnél.

2019. okt. 12. 12:43
 12/14 anonim ***** válasza:

előző vagyok, nem olvastam végig. Akkor ezek szerint van testvéred. Ilyen szempontból ez jobb.

"és a lehető legrondább módon ócsárolja."

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a párod nagyon messze van az ideálistól, ha ez valóban így van... És hangsúlyozom: nem KELL hogy szeresse anyukádat, nem erről van szó. De milyen jogon szidja..? Elég primitív dolog másnak az anyját szidni, ráadásul a "partvonalról", mert ő közel sem családtag... Ráadásul buta is, mert ezzel nem old meg semmit. A konfliktuskezelés nem itt kezdődik, neked meg, akinek lelkileg amúgy is nehezebb direkt "jó" hallani, amikor két hozzád közel álló ember szidja a másikat.

3 és fél éve vagyok együtt a párommal, soha egy rossz szót nem mondtam még a rokonságára és ő sem az enyémre. Szerencsére komolyabb súrlódás még nem volt, de ha lenne, akkor próbálnám a párommal a lehető legtapintatosabb módon megbeszélni.

2019. okt. 12. 12:51
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádnak el kell fogadnia a választásod akármi is van. Mit jelent az hogy állandóan haza jársz? Netán mindennap? Ha heti egy alkalom azt a párod is eltudja szerintem fogadni. Nem kell megfelelned senkinek anyukád fogadja el hogy kevesebbet fogsz haza járni és törődj többet a pároddal ha megakarod tartani. Beszélj mindkettővel és hozzatok egy olyan döntést ami mindenkinek jó. A családod is tudd ápolni de a párod se hanyagold el. Folyamatosan ha a párod kerűl háttérbe akkor érthető lesz egy idő után a szakítás részéről. Ülj le velük beszélni ez a legjobb amit tehetsz!
2019. okt. 12. 14:59
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
A múltban úgy hallom édesanyádnak voltak dolgok a rovásán. Ha ez így is van, a barátod nem volt elszenvedője, és a mocskolást be kéne fejezni, mert ez neked fáj. Legyen távolságtartó. Nem kell oda meg vissza lenni másoktól. A helyes beszéd bárkitől elvárható, anyádtól is, a barátodtól is, a helyes beszéd pedig az összetartást erősíti, ha ez nem megy, jobb csöndben maradni.
2019. okt. 18. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!