Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy térjek észhez?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy térjek észhez?

Figyelt kérdés

Találtam egy olyan férfit aki úgy szeret engem ahogy vagyok, elfogad, imád, és én is őt. Nagyon szeretem.

A gond csak ott van, hogy állandóan haza járok a szüleimhez, és 23 évesen nem tudom úgymond magukra hagyni őket, és így teszem tönkre életem legjobb kapcsolatát.

Már nagyon meglátszik a kapcsolatunkon az egész.

Régen rossz kapcsolat volt a szüleimmel, úgy éreztem javul is.

Nagy mértékű megfelelési kényszerem van feléjük.

Sok dologban meg kellett felelnem otthon, de ideje lenne már ha ennek vége lenne.

A párom nem szereti az anyukámat, mindig nagyon szidja, mert úgy érzi hogy ő áll közénk.

Úgy érzem mindig mintha választanom kéne kettejük közt. A párom is és az anyukám is erős személyiség, mindenki akar időt magának, én meg szétszakadok lelkileg, és a páromat is totál tönkre teszem ezzel amit nem akarok egyáltalán, és ez a legrosszabb.

2019. okt. 11. 22:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%
Ha most már jobb a kapcsolatod anyuddal, a család az első, nem egy pasi. Ha nem tudja elfogadni, nem szeret igazán.
2019. okt. 11. 22:33
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Épp hogy nem anyud az első. Az hogy anyukád az első az életedben, ez azt jelenti, nem váltál le a szüleidről.

Ideje lenne lelkileg is önállósodnod. Vagy majd 40 éves korodban is anyu mondja meg, mi a jó neked.

2019. okt. 11. 22:35
 3/14 Rockarc ***** válasza:
84%

En is baratodra szavaznek. Anyad meg kell, hogy ertse te mar felnottel, es immamron a sajat csaladod megalapitasa a prioritas, nem pedig az, ahogyan o futyul. Ne engedd el, akit megtalaltal es jonak talalod, egy vehemensebb tini azt mondana, hogy meger par ajtocsapkodast a srac. Nyugodtan kozold anyukaddal, hogy havonta 1 hetveget ersz ra, a tobbit a baratoddal toltod es fogadja el, hogy mostantol ez a rend. Rohadt gyorsan alkalmazkodni fog hozza, meglatod. Es akkor meg nem beszeltunk arrol, hogy mi lenne, ha kulfoldre koltoznetek? Akkor is heti 3* kell pofavizitet tartani? Anyuka szepen vegye tudomasul, hogy elkelt a lanya, es keszulhet a nagymama szerepre. Azt ne csessze el.

43F

2019. okt. 11. 22:53
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Házasodjatok össze. Igazi win-win helyzet. Anyád szívhatja a srác vérét, hiszen az anyósa, a srác csesztetgeti anyádat azzal, hogy már családtag. Nálunk legalábbis bejött. Már a feleségem is megtanulta, hogy csak röhögjön családlátogatáskor. A fiam meg trollkodik mind a két oldalra :)
2019. okt. 11. 22:57
 5/14 A kérdező kommentje:

Tudom mi a helyes, tudom hogy a párom mellett lenne a helyem, tudom, hogy mellette kellene kiállnom úgy ahogy ő értem mindig is kiállt, és hogy a jövőm mellette lesz és nem az anyámmal.

Szeretnék ebből kikeveredni, de hogyan hogy ne sérüljön senki se?

2019. okt. 11. 22:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
De itt az egyedüli ember aki sérül az Te vagy. Te írtad, hogy sok mindenben meg kellett felelned otthon. Mostmár törlesztettél? Mostmár megfelelsz nekik?
2019. okt. 12. 07:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk nem értem mit jelent, hogy gyakran mész hozzájuk? Na és? Sokan járnak gyakran a szülőkhöz, miért kéne ez egy kapcsolat rovására menni? Vagy úgy érted nem tudtok egymassal foglalkozni, nincsenek közös programok mert "mindig" a szülőkhöz mész? Mert ha csak benézel hozzájuk és irány haza ez miért baj?

Külömben meg anyukádnak nem kell megfelelni, és sérülni sem fog ha a sarkadra állsz. El kell fogadnia, hogy felnőttél és kapcsolatod lett. Örülnie kéne nem pedig közétek állni, főleg ha látja boldog vagy az illetővel. Ha viszont ki akar sajátítani akkor neked kell ezt megakadályoznod.

2019. okt. 12. 07:52
 8/14 A kérdező kommentje:

Itt mindenki sérül. Nagyon rosszul csinálok mindent. Ha a párommal vagyok, minden tökéletes, amikor ő is rendben van fejben. Vannak programok, jól érezzük magunkat együtt, sokat nevetünk.

Pár nap után viszont görcsösen kényszert érzek hogy haza menjek a páromtól, de akkor otthon is ragadok több napra is, de van hogy hetekre. :(

Nagyon sokat vagyok ideges emiatt. Mindenkit nagyon szeretek.

Engem jóformán a nagyszüleim neveltek, a szüleim annyira sokat dolgoztak, hogy nem értek rá, most viszont mardossa őket hogy elmúlt az idő, és ez engem is nyomaszt.

A kapcsolat sem volt tökéletes közöttünk.

Az apukám 52 éves, nehéz fizikai munkát végez a mai napig, ami miatt én borzasztóan tisztelem, mert mindig nyakig olajos, teli sebekkel és hegekkel, mindent megtett hogy nekem és a testvéremnek mindenünk meglegyen gyerekként. Az anyukám is sokat robotolt, több munkahelye volt egyszerre hogy minden jól menjen.

Nyomaszt a párom és az anyukám közötti viszály. Érthető valahol hogy a párom nem szereti az anyukámat, mert tényleg csúnya dolgokat követett el ellenem és a családban mindenki ellen, de mégsem érzem helyesnek azt sem, hogy elviseljem hogy a szájára veszi - nem írom le mert azt már nem engedi a rendszer- és a lehető legrondább módon ócsárolja.

Ekkor meg egy ösztönöm van hogy az anyu mellett állják ki.

2019. okt. 12. 08:18
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Itt veled van a baj. Le kéne válni a szüleidrő.l.

Kezdetnek tudatosan kevesebbet hazamenni. De neked egy pszichológust is ajánlanék, hogy rendberakhasd ezt a maszlagor, mert tényleg tönkre fogod tenni a kapcsolatot.

2019. okt. 12. 08:44
 10/14 A kérdező kommentje:
Járok úgy egy hónapja pszichológushoz, már voltam pár alkalommal. Én is azon vagyok hogy minél hamarabb megoldjam ezt az egészet. Csak azért kértem itt tanácsot, hogy hátha valaki tud segíteni.
2019. okt. 12. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!