Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is igaz, hogy nagyjából minden kapcsolatban a nő a "főnök"? Mi ennek az oka?
Kérdező, inkább te lehetsz puhap... puhapapucsférj ;-).
Te élsz valahogy és azt képzeled mindenki más ugyanúgy él. Ha mást állít, akkor hazudik.
Úgyse fogod nekem sem elhinni, de az élet ennél sokkal bonyolultabb.
Különben a párkapcsolatokban legtöbbször nincs is olyan fél, aki mindenben ráerőlteti az akaratát a másikra. Az egyiknek ez a fontos, a másiknak az. Mindenki amellett áll ki, ami neki fontos. Ha ugyanaz fontos nekik, és nagyon mást akarnak, akkor kompromisszum vagy veszekedés lesz. Más alkalomkor meg az egyik ésszerű érvekkel meggyőzi a másikat.
És hogyan volt ez régen (50-100 éve)? Úgy, hogy a tennivalók jobban szétváltak. Egy hagyományos parasztcsaládban a férfi nem döntött arról, hogy holnap krumplis tészta vagy krumplifőzelék legyen az ebéd, mert azt a feleség csinálta. De a feleség sem beszélt bele abba, hogyan szántsák meg a földet, mert azt a férj csinálta. Tehát jobban szétváltak a tennivalók, és mindenki a maga dolgával foglalkozott, nem beszélt bele a másikéba.
Kerdezo. Ne haragudj meg, hogy igy latatlanban ketelkedek, de nem hiszem, hogy parkapcsolatban elsz. Leginkabb a gondolkodasmod miatt zarom ki. De ez az en velemenyem, masok majd hisznek benned, meg a szent szandekodban.
Az meg kulon vicces, hogy a leirtak ellenere is gyozkodni probalsz a sajat igazadrol. Megirtam miert tartom hulyesegnek a kerdesed, mar magat a kiirasat is, benne volt a valaszomban. Ha neked nem tetszik, vagy felul akarod biralni az eletem tedd. De engem ne kezdj el gyozkodni, hogy engem ki hogyan iranyit, egyreszt offtopic, masreszt en nem turnek meg magam mellett olyan partnert, aki iranyitani akar, vagy nekem kene iranyitani. Mind a ketto rossz. Gyerekes az a hozzaallas, ahogy vetelkedeskent kepzeled el a parkapcsolatot, ahol a masikat le kell gyozni. Nojj fel, es szerezz vegre egy not ahelyett, hogy tevkepzeteket gyartanal futoszalagon.
43F
Bocs,de ide is leírom.
Nem lehet egy házasságban mindkét fél teljesen egyenlő "főnök" ez mese. A régi mondás is jól mondja, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában.Valakinek ha egy kicsivel is de nagyobb befolyása van a közös ügyek döntésében, és ez legtöbbször a nő.Tudom itt most sok önérzetes férfi azt mondja hogy ez nem igaz, meg igy meg úgy,mert ezt nagyon nehéz férfiként elismerni...De én amit látok, tapasztalok azt más ne mondja hogy nem úgy van az...és tudjátok kit teszek ezért hibásnak ?Elsősorban a férfit, mert valahol eljátszodta a férfi szerepét,és átadta a nőnek.Én sem vagyok annak a híve, hogy a férfi a nő felett kell uralkodjon,őneki irányítani, vezetnie kell a családot bölcsen és értelmesen...Segíteni és nem parancsolni.de amikor látok egy- egy férfit, hogy pincsi kutyaként behódol a feleségének, na ott már baj van.Szerintem ebben az esetben a nőnek sem jó, neki is jobb lenne, ha a férfi férfi lenne és nem a feleség "másodhegedűse", kontrása.Szóval nagyon kiléptek a szerepükből a házastársak, de amint mondtam ezért elsősorban a férfiak a hibásak, utanuk meg a nők.Ok , lehet hogy még vannak normális kapcsolatok és mindenki a helyén van, ezt elismerem, de a kérdésem is arról szólt, hogy a mai világban nagyon kevés az ilyen...sajnos.
"behódol a feleségének"
Sajnos a mai világban IS a feleségnél van a punci, mint a régiben - csak annyit változott a dolog, hogy más eszköz pedig MA MÁR nincs.
Ha BÁRMI nem stimmel, akkor nincs punci, és ezt bármikor, bárhol, bármennyi ideig megteheti. Ebben minden létező forrás támogatja ráadásul.
Ennyi elég is az uralomhoz.
Kerdezo. Nincs olyan, hogy fonok, ez a te beteges elkepzelesed, hogy valakinek annak KELL lennie. Nincs ilyen. Ha ilyen kapcsolatban elsz, amit ketlek, akkor meg beteges kapcsolatban elsz. De inkabb soprogess a sajat hazad elott, ne masokert irj ki kerdeseket, mert nalad is vannak problemak fejben, amit meg kene oldani.
A donteseket kozosen hozzuk, mint ket egyenlo fel. Es a kompromisszumnak rengeteg fajtaja van. Amikor azt mondod, hogy valaszd azt, amelyik neked tetszik, akkor az nem azt jelenti, hogy behodoltam a fonoknek, hanem azt, hogy tok mindegy, hogy a zold, vag sarga szinu labtorlot veszi meg.
De miert irsz ki kerdest, ha elore definalod, hogy ez marpedig igy van, es nem erdekel, hogy ki mit mond? Mert ez igy provokacio. A velemenyed ne kerdesnek alcazd, nem is irhatnad ki a szabaly szerint.
43F
#14 nagyon jól leírtad!
Amúgy a nőknél van a punci, ami nagy hatalom, ezért a férfiak sok mindent elnyomnak magukban, na meg azért is, mert a törvény, és a közvélemény a nők mellett áll, a férfiak kárára, lásd #metoo, és az, hogy lassan már egy pillantás a nőre is szexuális zaklatásnak minősül.
Kérdező, te agyhalott vagy.
"eljátszodta" :DDDDDDD
Inkább a helyesírással foglalkozz, ahelyett hogy megmondod másoknak, hogy ki a főnök, meg ki a papucs. Oksi? Köszi. Mindenkinek jót tennél vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!