Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akar beleszólni a barátnőm abba, hogy hogyan szólítom az édesanyámat?
Figyelt kérdés
Anyukámat úgy szólítom, hogy "mámicska", így szoktuk meg a családban, néha még apám is így nevezi őt. A barátnőm meg azt mondja, hagyjam abba ezt a "mámicskázást", szólítsam úgy édesanyámat, hogy "anyu", mert ő is így hívja a saját édesanyját. Van joga egy barátnőnek beleszólni abba, hogy én hogyan szólítom az anyukámat? Én sem szólok bele abba, hogy ő kit hogyan szólít. Miért nem tartja tiszteletben ezeket a határokat? Én sem szólok azért, hogy a nagyszüleit így szólítja: "nagymamuska", "nagytatuska", és azon sem akadok fenn, hogy a nagynénjének ezt mondja: "tántikám". A "mámicska" mivel rosszabb a "tántikámnál"? Semmivel.2019. szept. 3. 14:32
1/18 anonim válasza:
Tinikategória. Amúgy nincs joga beleszólni. Kicsit muris ahogy nevezed az anyukádat, de nyilván ezt szoktad meg. Ne változtass ezen.
2/18 anonim válasza:
Így szólitod, és kész., ezt el kéne fogadnia.
Barátnőm “ édes” nek hívta ( édesanyám egyes vidékeken) .
3/18 anonim válasza:
Ha elmúltál 20, tényleg hagyni kellene a mámicskát. Az a gyanúm, már 30 is elmúltál.
4/18 anonim válasza:
Nincs joga.Úgy szólitod anyukádat ahogy akarod.És ha már jgy megszoktad,akkor elég nehéz lesz áttérni egy másik megszólitásra.
5/18 anonim válasza:
Azt hogy miért akar beleszólni megmondani nem tudom, talán irányításmániás...Hogy van-e joga beleszólni, arra meg abszolút nem a válasz. Én Összességében személy szerint pozitívnak tartanám, nekem fontos a család, nyilván kellenek az egészséges határok, de nekem ez inkább azt sejteti, hogy közel álltok és jó a viszonyotok. SZerintem nyugodtan közöld vele, hogy az, hogy te hogy szólítod az édesanyádat az a te dolgod, ha nem tetszik neki el lehet menni.
6/18 anonim válasza:
Nem mindegy az sem, hogy így szólítjátok ezeket az embereket, vagy így is emlegetitek őket...
Nyugodtan szólítsd úgy, ahogy tetszik, ahogy megszoktátok, de nekem pl. honnan a fenéből kellene tudnom, ki az istennyiláról beszélsz ilyenkor... Ha mással beszélsz adott illetőről, mondd hogy az anyám,a nagynéném, az akármim.
Ha viszont átmegyek hozzátok és úgy kéred meg Édesanyádat, hogy adjon sót, hogy "Mámicska, passzold már ide a sót lécci", ahhoz semmi közöm.
A barátnődnek meg mondd meg, hogy úgy szólítod, ahogy neked tetszik...
7/18 anonim válasza:
Sheldon jutott eszembe, ahogy a nagymamáját hívta "Mimo". :D
8/18 anonim válasza:
Nem a barátnőd találta fel a spanyolviaszt, ha ilyenekbe köt bele. Nem tudom, mennyi ideje jártok együtt, de nagyon buta lehet. Hogy lehet egy családi szokást kifogásolnia egy mindenbe beleszóló társnak? Mi lesz később? Azt is ő fogja meghatározni, hogy ülve vagy állva pisilj?
9/18 anonim válasza:
Már most le kell fektetni az alapokat, ki hordja a nadrágot.
10/18 anonim válasza:
Aranyos, mi a baj ezzel? Ne hagyd magad, ne hagyd hogy ő mondja meg mi legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!