Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Közös lakás mindenképpen kell, mert nekem kell a biztonság? "Közös lakás a férfi lakása helyett.
9es nem tudom mit szívsz, de küldjél már belőle. =D
A házasság előtt szerzett vagyon a házasságban sem lesz közös. Ez itt a gond. Vagyis nem gond ez, de a nő részéről teljesen jogos az igény a biztonságra, hogy ne kerülhessen egyik napról a másikra utcára.
Ahogy írta már valaki, szerencsésebb ha a nő is vesz egy lakást, akkor is ha hitel kell hozzá. Bérbe lehet adni. Az hogy belefizet, nehezen értelmezhető, az is átmegy majd közös tulajdonba.
Vagy ha közösen vesztek, hitelből, tartsd meg mindenképp a sajátod, ne add el, maradjon a te neveden.
7es
Azert van ott h javasolt a hazassagi szerzodes ebben az esetben...
Eddig az volt a baj, ha egy férfinek nincs lakása, most már az is, ha van.
Ha a hölgynek van tőkéje, akkor nem fog a híd alá kerülni, mert tud rövid, vagy hosszú távú helyet találni.
Főleg, hogy kisebbségi tulajdonos lenne, tehát te meg tudod majd váltani, ha borulna a bili.
Én normálisnak tartom
Szépen kiszamolom neki hogy kb még 200 évig kell gyujtogetnie ha megvan akkor mehet.
Mi ezzel a gond ?
Érthető, hogy igyekszik bebiztosítani magát.
Valószínű, hogy vagy ő vagy barátnője/családtagja hallgatta már valakitől az "ez az én házam, itt én parancsolok", "ha nem tetszik a véleményem, el lehet költözni, mehetsz ahova akarsz" stb. szövegeket.
Lehetséges, hogy a jelenlegi párja sosem mondana ilyet, de ha már átélte az említett szituációt vagy kellően sokszor mondták neki, hogy biztosítsa be magát, akkor nem hiszem, hogy változni fog a véleménye, nem tudom ezért elítélni.
Én külön lakást vennék a helyében, amit kiadhatnak, vagy közösen vennék egy nagyobbat a párommal, ha már ott tart a kapcsolat, semmiképp nem a férfiéból vennék tulajdonrészt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!