Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » "Közös lakás mindenképpen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Közös lakás mindenképpen kell, mert nekem kell a biztonság? "Közös lakás a férfi lakása helyett.

Figyelt kérdés
Egy férfi és egy nő összeköltözik, későbbi házasságot, gyerekeket tervezve, de a lakást nem közösen vásárolták, hanem a férfié. (Szerencsére nincs hitel, törlesztő, ...) A nő viszont ragaszkodik hozzá, hogy közös lakásuk legyen, mert azt mondja, kell neki a biztonság. Vagy pedig a pénzét (ami nem elég a lakás felére) bele akarja tenni, hogy legyen tulajdonjoga (valamennyi). Vélemények?

2019. aug. 23. 09:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Támogatom a közös lakás gondolatát. Bármikor történhet valami, és senki se szeretne utcára kerülni, vagy hallgatni egész életében, hogy "ez az én lakásom"
2019. aug. 23. 10:40
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

9es nem tudom mit szívsz, de küldjél már belőle. =D

A házasság előtt szerzett vagyon a házasságban sem lesz közös. Ez itt a gond. Vagyis nem gond ez, de a nő részéről teljesen jogos az igény a biztonságra, hogy ne kerülhessen egyik napról a másikra utcára.

2019. aug. 23. 11:20
 13/22 anonim ***** válasza:
62%

Ahogy írta már valaki, szerencsésebb ha a nő is vesz egy lakást, akkor is ha hitel kell hozzá. Bérbe lehet adni. Az hogy belefizet, nehezen értelmezhető, az is átmegy majd közös tulajdonba.

Vagy ha közösen vesztek, hitelből, tartsd meg mindenképp a sajátod, ne add el, maradjon a te neveden.

2019. aug. 23. 11:35
 14/22 anonim ***** válasza:
13%
#12. 9-es vagyok. Nem szívok semmit,viszont figyelmedbe ajánlom a feltett kérdés mégegyszeri,alaposabb elolvasását. Ha a hölgy bele ad pénzt, hogy a meglévő lakásban tulajdonrésze legyen, akkor közös tulajdon lesz? Ha eladják a férfi lakását és össze adják a pénzüket és vesznek egy közöset,akkor? Sok itt a buktató, egy házasságiszerződés jó dolog lenne, persze ez a leendő aráknak nem mindig tetszik. Tudják ők is hogy mi a szitu, nyugi. Ezért kell, hogy a férfi is védve legyen valamennyire és egy válás után talpra tudjon állni. Ha húzódik a szerződéstől,akkor ott valami hátsó szándék van.
2019. aug. 23. 11:51
 15/22 anonim ***** válasza:
76%

7es

Azert van ott h javasolt a hazassagi szerzodes ebben az esetben...

2019. aug. 23. 12:02
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Eddig az volt a baj, ha egy férfinek nincs lakása, most már az is, ha van.

Ha a hölgynek van tőkéje, akkor nem fog a híd alá kerülni, mert tud rövid, vagy hosszú távú helyet találni.

Főleg, hogy kisebbségi tulajdonos lenne, tehát te meg tudod majd váltani, ha borulna a bili.

2019. aug. 23. 12:04
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Én normálisnak tartom

Szépen kiszamolom neki hogy kb még 200 évig kell gyujtogetnie ha megvan akkor mehet.

Mi ezzel a gond ?

2019. aug. 23. 12:15
 18/22 anonim ***** válasza:
86%

Érthető, hogy igyekszik bebiztosítani magát.

Valószínű, hogy vagy ő vagy barátnője/családtagja hallgatta már valakitől az "ez az én házam, itt én parancsolok", "ha nem tetszik a véleményem, el lehet költözni, mehetsz ahova akarsz" stb. szövegeket.

Lehetséges, hogy a jelenlegi párja sosem mondana ilyet, de ha már átélte az említett szituációt vagy kellően sokszor mondták neki, hogy biztosítsa be magát, akkor nem hiszem, hogy változni fog a véleménye, nem tudom ezért elítélni.

Én külön lakást vennék a helyében, amit kiadhatnak, vagy közösen vennék egy nagyobbat a párommal, ha már ott tart a kapcsolat, semmiképp nem a férfiéból vennék tulajdonrészt.

2019. aug. 23. 14:57
 19/22 anonim ***** válasza:
34%
Akik itt a közös lakás mellett hadakoznak, hogy a nő vegye meg a férfitől, ők a külön kassza hívei? Mert közös kassza esetén nonszensz ez a fajta lakásvásárlás. Csak képzeljétek el: szóval a nő fogja a pénzét és kifizeti a pasinak a lakás felét. Ebben az esetben a pénz a pasié lesz? Csak és kizárólag? Vagy közös, mert házastársakról van szó? Vagy az ingatlan közös lesz, de a kassza mégsem? Nő vagyok. A férjem lakásában élek. Én kicsit visszásnak érezném,hogy először megvegyem a férjem lakásának a felét, merthogy legyen közös! Aztán meg verném a nyálam, hogy márpedig a kassza is közös, akkor a vételárból is jár nekem, mert közös! Szóval itt nagy az ellentmondás nekem. Szerintem ilyen helyzetre kiváló a házassági szerződés. Ott védheti a nő is a saját érdekeit, hogy 5-10-15 év együttélés után ne pucér seggel kerüljön az utcára. És a férfi is védheti benne a saját érdekeit, hogy márpedig a házasság előttről szerzett lakás megmaradhasson neki. Szóval én a férfi helyébe nem mennék bele. És nőként nem kérnék és nem kérek ilyet a férjemtől. Egy házassági szerződés sokkal tisztább, mint a "feleség megveszi a férjtől az ingatlan egy részét". Ha a nő mindenképp szeretne pénzt adni a lakásba, újítsa fel, vegyen bele bútort, és ennek értékét foglalják bele a házassági szerződésbe. Amúgy a saját megtakarításából vegyen egy kis saját ingatlan, kiadja bérbe, és a bérleti díjből hozzá tud járulni a közös kasszához (ha azt akar) és a közös kis életükhöz.
2019. aug. 23. 18:06
 20/22 anonim ***** válasza:
21%
Kedves előző. Pontosan így kell csinálni ahogy ezt itt leírtad. Én is ezt írtam pár kérdéssel előbb,csak nem ilyen szépen megfogalmazva.persze az észlények rögtön lepontoztak,mert nehogymá szerződést írjak alá. nóórmáális?
2019. aug. 23. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!