Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Elsősorban azért fordulok hozzátok, mert szeretném tudni volt-e hasonló helyzetben valaki, ha igen hogyan orvosolta, vagy ha nem, akkor szerinte mit lehet ilyenkor tenni.

A párom (32N), mindig is egy nagyon dolgos hölgy volt. A fővárosban élünk, tele munkalehetőséggel, és mindketten mindig rendes főállásban dolgoztunk. Ő több hónapja, egészségügyi problémákra hivatkozva, illetve pénzt örökölve, ott hagyta a munkáját, amit én még támogattam is, mivel tényleg nem volt jól. Azonban mára teljesen elfajult a helyzet. Valamennyi pénzét befektette, a többit teljes mértékben elszórta. Amíg ő otthon volt, én továbbra is dolgoztam, és minden költségvetéshez hozzájárultam. Egy időben elszaladt vele a ló, hiába figyelmeztettem, még ő nyugtatott, hogy ő most szeretné kiélvezni ezt, és költekezni. 2 naponta 30 ezres vásárlások (és ez csak a kaja...), ahogy tudtam beleszálltam, de egy idő után átlagfizetésből nem tudtam az ekkora költekezéset finanszírózni.

Ha valamiből az olcsóbbat mertem venni, ő lenézően nézett rám, visszatette, és inkább vegyük a drággábat, mondván hogy neki van pénze. Nem értettem, hisz azelőtt egyszerűen éltünk, és azért olyan nagy összegekről nem volt szó, amilyen hevesen ő azt költötte, akárhányszor kértem, hogy én nem tudom tartani ez a tempót (mivel mindent “felesben” alapon éltünk/élünk), általában veszekedésbe bonyolodott.

Most ott tartunk, hogy se pénze, se munkahelye, minden hónapban velem veszekszik emiatt, de dolgozni nem hajlandó elmenni, mert vagy a munkahely “szar”, vagy más kifogása van.

Olyan mintha tőlem várná el, hogy tartsam el, ami nyílván nem tarthat örökké. Szerintem sokkal jobb lett volna akkor bankban tartani a pénzét, és dolgozni tovább, de hallani sem akart erről.

Nem értem mit tehetnék, mert ami neki fontos kiadás, az mindig előtérbe van helyezve, ha én szeretnék valamit, az meg mintha nem is lenne kiadás, úgy hogy mindeközben csak én dolgozom.

Ami pénzt én költök semmibe van véve, 10-20 ezres vásárlások után is mondogatja hogy éhezünk, meg üres a hűtő, meg hogy ő így lefogy.

Ha azt mondom hogy én is dolgozom, meg minden ember, akkor rögtön sértésnek veszi, és tovább veszekszik.

Hogyan lehetne ezt orvosolni?

Tudom, jön a most rakjam ki, hagyjam ott a francba, de teljesen normális közösen fenttartott háztartás volt, elszaladt vele a ló, nem tudtam kontrolállni, és most teljesen képtelen létezni. Nem érti meg könnyebb lenne ha ő is dolgozna, nem mellesleg sok terhet levenne a vállamról, mert nem kéne túlhajtanom magam.

Köszönöm a válaszokat

2019. júl. 26. 10:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
70%

3

De hogy lehetsz ennyire papucs? Azt hittem ez a kérdés egy vicc.

Hogy engedheted mindezt hogy megtörténjen? Külön lehetne elemezni minden mondatodat, hogy mi a probléma a személyiségeddel és a nőkhöz való hozzáállásoddal.

Nagyon kitűnik, hogy nem vagy egy tökös, domináns, magabiztos, határozott, kezdeményező férfi. Hogy irányíthat ennyire egy nő? Nem volt apád, aki megtanítson férfiasnak lenni? Vagy ennyire félsz, hogyha elveszíted ezt a nőt, akkor úgy érzed nem találnál másikat?

Nagyon súlyos, mélyen gyökerező problémáid vannak ha az anyagiaktól elvonatkoztatunk akkor is. Nézd már meg mi történik veled. Ezt senki nem tartja normálisnak.

2019. júl. 26. 13:33
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Leszoltad az 1. Válaszolót, pedig egy mondatban összegezte a lènyeget, ès igaza van, a 6-os hozzászólasoddal be is bizonyítottad.

Lazán hagyod magad manipulálni, ennyire nem veszed èszre? Ez a próbáltam már, de akkor ezt meg azt mondta, meg bedurcizik....basszus szedd már össze magad! Mègis kit a fèszkes fenèt èrdekel, hogy mit nyavalyog össze? Megmondod neki kerek perec, hogy bocs, de èsz nèlkül szórni a pènzt nem is segítesz. Segítesz munkát találni, ha kezelèsre van szüksège, akkor orvost keresni stb, de ehhez az èletvitelhez a továbbiakban nem aszisztálsz. Aztán lehet picsogni. Majd elgondolkodik, mást nem tehet. Ès akkor lehet juttok is valahova.

Úgy nem fog menni, hogy bevág egy kèt szánalmas manipuláló mondatot ès te már füled farkad behúzod.

Szóval röviden, tömören igenis növessz tököt magadnak!!!

2019. júl. 27. 11:22
 13/13 anonim ***** válasza:
48%

Hát vagy az van hogy kimenekülsz ebből vagy elkezdését játszmázni mert talán ebből érteni fog.

Ha fogyni kezd a hűtőben az étel és nem érti nincs neked se ennyi kiadásra pénzed menj el pár napra egy rokonhoz, baráthoz hogy megtanulja milyen lenne nelküled.

Ha jóban vagytok a szüleivel beszélj velük, hogy mi a helyzet hátha más embertől képes elfogadni a dolgokat.

Kezdj nagyon spórolni, olcsóbb ételek, buli program egy hónapig, nem kell semmi luxus termék s ha elkezd veszekedni mond hogy te szégyenled már magad amiért nem áll melléd mint egy igazi társ és bizony ez a csóróság marad amíg egy fizetésből éltek.

Ha tudod hogy nagyon szeret pl utazni lengess meg előtte egy ilyen apróbb utat ami két fizetésből nektek már beleférne de egyből sehogy se. Hátha ráharap és motiválja.

2019. júl. 28. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!