Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudok hinni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudok hinni a házasságban és az együttélésben?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok (nyilván még fiatalka ehhez, talán ezért is). Kb 4-5 barátom volt eddig, 15 éves koromtól fogva, jól megvoltunk mindegyikkel, de valamiért mindig vége lett (a haverok fontosabbak voltak, messze voltunk, megcsaltak, vagy valami kamuindok). Most is van épp egy barátom, fél éve, ki fog menni külföldre egy évre tanulni, és én folyton csak arra tudok gondolni, hogy úgyis szakítunk. Talál majd valakit, akivel jobban kijön, mint én, vagy rám un csak egyszerűen, pedig nagyon szeretjük egymást. Ha továbbgondolom, mostanában ha házaspárokat látok, csak arra tudok gondolni, hogy hogy tudnak együtt élni? A férj biztosan titokban csalja a nőt, vagy a nő tart szeretőt, ilyesmik. Nem tudom. Nem szeretnék egyáltalán ilyeneken gondolkodni, csak hinni benne.
2019. máj. 16. 13:45
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Addig én se hittem mig meg nem talaltam. Sajnos ritka a jó kapcsolat 10-20-50 éven át.... dr nem teljesen lehetetlen
2019. máj. 16. 13:49
 2/2 anonim ***** válasza:
57%

Jó, ha van egy jó minta (szülőknél, rokonoknál fellelhető összhang). A házasélet nem mindig rózsaszínből áll: vannak nézetkülönbségek. Kellenek is, mert ha nincsenek, akkor az egyik csak parancsol, megszabja mit, hogyan, mi a jó és mi a helytelen, míg a másik csak minderre bólint/hat (ugyanis neki nem lehet ellenvéleménye).

Ismerkedés, randevúzás idején sokat kell beszélgetni. Bármiről! Ekkor tudod meg, hogy a másiknak miről mi a véleménye. Ekkor összeveted a magad véleményével. Ha apróság, ill. ha el tudod viselni egy életen át, akkor nincs probléma. Ha szöges ellentétben áll veled, akkor mérlegre kell tenni a dolgot. Cserélj véleményt a fiúval. Mondd el neki a magadét, ő pedig válaszoljon. Próbáljatok VÉGLEGES közös nevezőre jutni, de ez idővel se jöjjön ismét elő.

Az ember társas lény, tehát társra vágyik. Jó minta esetén ő is szeretettel és szívesen lép házasságra, mert ezt a jó mintát képzeli el magának is. Ez vonatkozik a házasság nélküli együttélésre is. Szerető társ nélkül a fiatal még csak-csak megvan, de amint idősödik, egyre inkább érzi a szürke magányt a kéznél levő segítség hiányát. (Persze, vannak szülők, akik különböző okokból kifolyólag magukra maradnak, de ez nem általános. Minden alól lehet kivétel).

2019. máj. 16. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!