Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen barátnőt el tudnátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen barátnőt el tudnátok képzelni magatok mellett, vagy taszító?

Figyelt kérdés
Aki úgy összességében nem kelti "finom hölgy" benyomását, mert a véleményét vállalja és kész érvekkel megvédeni egyet nem értés esetén, van egy határozott kiállása, gyakran szarkasztikus, az eufemizmus megveti, illetve nem bánik jól a szerelmes szavakkal. Ugyanakkor borzasztóan igényli a szeretetet, viszonozza is, sokszor ölelget, puszilgat, bújik, nagyon elfogadó és áldozatkész, ha a párjáról van szó, gyakorlatilag bármit megtesz, amivel segíthet neki. Szóval van némi kontraszt a személyiségében, nem nagyon lehet kinézni belőle elsőre azt a gyengédséget, amit nyújtani képes.
2019. ápr. 19. 01:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
84%

Azt nem értem, hogy az ilyen kérdéseknél örökké vagy-vagy alapon érvelnek. Vagy "határozott, a véleményét vállaló személy" vagy "finom hölgy".

Elárulom, hogy lehet is-is. Finoman és nőiesen is ki lehet állni határozottan a véleményedért, érveket felsorakoztatni, stb.

A baj inkább ott szokott lenni, hogy aki "határozottnak, az eufeminzmust megvetőnek" gondolja és nevezi magát, az gyakran valójában eufemizál, mert "határozott" helyett a "türelmetlen, arrogáns" jelzőket érti. Az ilyen tényleg taszító tud lenni.

2019. ápr. 19. 09:11
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem jönnek be ezek a tipikus nőietlen, nagypofájú prolik.
2019. ápr. 19. 09:23
 13/26 anonim ***** válasza:
6%

Elgondolkodtam:

"nem kelti "finom hölgy" benyomását":mocskos szájú trampli

"véleményét vállalja és kész érvekkel megvédeni egyet nem értés esetén": Ha nem ért veled egyet, vitatkozni fog, ha olyanja van, nem lesz egy perc nyugtod.

" van egy határozott kiállása, gyakran szarkasztikus": erőszakos, tapintatlan, nincs benne empátia

" nem bánik jól a szerelmes szavakkal": nincs egy jó szava a másikhoz. De legalább sokat veszekedik.

"Ugyanakkor borzasztóan igényli a szeretetet, viszonozza is, sokszor ölelget, puszilgat, bújik, " :

Egy ragacs a csaj.

"nagyon elfogadó és áldozatkész, ha a párjáról van szó, gyakorlatilag bármit megtesz, amivel segíthet neki. " : Ezt gondolja magáról. De senki más. Csak ő.

Hát, ez egy igazi álomnő. :)

2019. ápr. 19. 09:44
 14/26 A kérdező kommentje:
A felsoroltak melyik része jön úgy le, mint nagypofájúság vagy "proliság"?
2019. ápr. 19. 09:47
 15/26 A kérdező kommentje:
Annak amúgy örülnék, ha szándékos kiforgatás és ellenségeskedés (ez a gyakorin valamiért minden kérdés alatt előjön) helyett abból a feltételezésből indulnátok ki, hogy minden abban a formában igaz, ahogyan leírtam.
2019. ápr. 19. 09:51
 16/26 A kérdező kommentje:

Úgy vettem észre, hogy az ilyesmit már önmagában férfi erénynek (ami azt is maga után vonja, hogy nőtől nem erény) szokás tekinteni, de ha elmondod, konkrétan mi a különbség a nőies meg a nem nőies határozottság és érvelés között, azt megköszönöm.

"A baj inkább ott szokott lenni, hogy aki "határozottnak, az eufeminzmust megvetőnek" gondolja és nevezi magát, az gyakran valójában eufemizál, mert "határozott" helyett a "türelmetlen, arrogáns" jelzőket érti."

Aki tényleg "határozott, eufemizmust megvető", annak miként kellene leírnia saját magát, hogy hiteles legyen? Milyen megfogalmazásból vonnád le azt a következtetést, hogy valaki ilyen? Vagy eleve nem szabad állítania semmit magáról?

Ezt az utolsótól is kérdezem, az összes pontjával kapcsolatban.

2019. ápr. 19. 10:30
 17/26 A kérdező kommentje:
Az első mondatomat erre a részre reagáltam: "Finoman és nőiesen is ki lehet állni határozottan a véleményedért, érveket felsorakoztatni, stb."
2019. ápr. 19. 10:31
 18/26 anonim ***** válasza:

A megfogalmazásodban van a kutya elásva. A szóhasználat, az idézőjelek mind-mind árulkodnak a mögöttes szándékról.

A negatív tulajdonságokat gondosan válogatott szavakkal körvonalaztad, kellően diplomatikusan. Pl.: A "határozott kiállás" önmagában pozitív tulajdonság, de a "gyakran szarkasztikus" mellett már nem az. Aki "nem bánik jól a szerelmes szavakkal", annak feltételezhetően önértékelési problémái vannak, vagy érzelmileg fejletlen, egy "lelki törpe".

A második mondatban viszont felnagyítod a pozitív tulajdonságokat. Legelsőnek nem is egy önmagában pozitív tulajdonságot írtál, hanem egy olyan szükségletet, ami valószínűleg a legkevésbé kielégített az illetőnek: az első, a szeretetéhség. Mindenkinek szüksége van szeretetre, ez önmagában nem erény. Az összes utána következő felsorolás mind azt próbálja igazolni, miért is kell szeretni az illetőt, miért igényli a szeretetet.

A végre került az igazán árulkodó mondat: nem nagyon lehet kinézni belőle elsőre azt a gyengédséget, amit nyújtani képes. Vegyük ki nyugodtan a relativizáló szavakat, a "nagyon"-t és az "elsőre"-t, és megkapjuk a valódi problémát. Ez a másik problémája az illetőnek.

Ezek alapján egészséges ember nem tudna normális párkapcsolatban élni egy ilyen emberrel, de az az igazság, hogy szinte senki sem "normális", és mégis léteznek működő kapcsolatok.

Szerintem sokat segítene az illető magán, ha már eljutott az önvizsgálatnak erre a fokára, hogy ennyire megfogalmazza saját problémáit,ha egy rendes szakemberhez fordulna.

2019. ápr. 19. 10:56
 19/26 anonim ***** válasza:
Kinek hiányzik a veszekedés? Lehet bármilyen szép a nő, ha veszekedős/idegroncs akkor kellene a f.rancnak!
2019. ápr. 19. 11:31
 20/26 A kérdező kommentje:

Mit idézőjeleztem a kérdésben a finom hölgyön kívül?

Ha valakinek nem tetszik a határozottság és a szarkasztikusság együttesen (bár nem feltétlenül egyszerre, ugyanabban a szituációban mutatkozik meg a kettő), az tökre rendben van, csak nem tudom, hogy lehetne ennél elfogulatlanabbul leírni, szerintem teljesen semleges stílusértéke van ezeknek a szavaknak. Pont, hogy az lenne a torzítás, ha úgy fogalmaznék, hogy konfliktuskereső, erőszakos, empátiátlan paraszt vagyok, amit a #13-as hozzászólásod alapján hallani akartál tőlem.

Önértékelési problémáim persze, hogy vannak, és bizonyára az sem véletlen, hogy az érzelmekről való verbális kommunikációba bele kell tanulnom. Hidd el nekem, ha azt mondom, hogy az utóbbi években túlzásba is vittem az önreflexiót, és megjártam már éppen elég "szakembert", akiknek többek között az tűnt fel, hogy a negatív vonásaimat hangsúlyozom a kelleténél jobban. Jöttek azzal, hogy ez nincs rendjén, jó volna elismernem a saját erényeimet, erre egyszer írok úgy, mint aki lát magában valami pozitívumként felfoghatót is, és egyből ki vagyok kiáltva prolinak, tramplinak, nagypofájúnak, ostobának, önfényezőnek. :D

Egyébként azt, hogy szükségem van szeretetre, nem jó tulajdonságként akartam tálalni, hanem tényként, az már rátok van bízva, hogy mit vontok le belőle. Ez igaz az utána következőkre is, nem "kell" szeretni senkit, ez opcionális, erről szól a kérdés eleve.

A "nagyont" felőlem kiveheted a mondatból, nem hiszem, hogy sok jelentősége lenne az értelmezés szempontjából, szimplán megszoktam, hogy így használom a szókapcsolatot. Az "elsőre" azért került bele, mert rendszerint mást gondol rólam az, aki felületesen ismer, mint az, aki közelről, ehhez párkapcsolatban sem kell lenni velem. Kár, hogy semmivel tudom igazolni, amit eddig hallottam a környezetemben lévők szájából.

2019. ápr. 19. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!