Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg sokat költenek?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg sokat költenek? Szerintetek van esély megtanulni spórolni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a párommal nem tudunk spórolni gyakorlatilag ég a kezünkbe a pénz. Együtt élünk fél éve. Mióta vele vagyok valamit azért javulttam. Inkább talán azért mert már nem vagyok egyedül így bennem van az hogy gondolnom kell rá is. Nálunk havi szinten elmegy 400ezer és abban nincs benne a rezsi se az albérlet. Gyakorlatilag veszünk egy két ruhadarabot segítünk az ismerőseinknek hébe hova egy két ezerrel. Nagyrészt kajára megy el minden... Mivel faluban lakunk így drágábbak a cuccok. De ha városba vásárolunk azért sokkal jobban jövünk ki.

2019. ápr. 8. 23:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát ti nagyon jól éltek akkor...

A sporolás lényege az önmegtartóztatás,hogy nem veszel meg valamit amit meglátsz.Gondolj bele hogy kell e egyáltalán az neked?

Ruhára megy el? Jampiztok a nagy feliratokkal vagy mi?

A legtöbb gazdagból két féle van.Az egyik aki meg is mutatja de azon látszik is,a másikon viszont nem látszik és nem néznéd ki belőle.

Ha kajára költitek akkor valoszinu fele a kukába végzi.Ugy kell bevásárolni hogy ne menjen kárba.Vagy ha nem megy akkor rendelni.Talán még akkor is olcsóbb lesz.

Meg egy hónapban mindent irjatok fel hogy mire költöttetek,számlákat elrakni és máris látszani fog hogy hol megy el.

Az hogy segitetek az ismiknek is az szép gesztus de nem kell őket is eltartani.Másrészt meg azt nekik vissza kéne adni...

2019. ápr. 8. 23:54
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak nem esztek 0-24-ben akkor igen, baromi sokat költekeztek. Egyszerűen elképzelni nem tudom, hogy lehet elkölteni 400ezret kajára. Ha nem figyelem az árakat, megveszem mindenből a minőségit akkor is max 30-40 ezret költök egy vásárlásnál (hetente vásárolok) kettőnkre. Hogyha ennyire nem tudtok bánni a pénzzel akkor ne játsszatok felnőttesdit, semmi értelme együtt élni. Hogy fogtok így bármire is pénzt spórolni?

Amúgy meg baromi egyszerű, listával kell vásárolni, előre megtervezni, hogy mi kell otthonra és csak ezeket venni. Hogyha ehhez nem tudjátok magatokat tartani akkor tök reménytelen a dolog. Majd ha emiatt nem lesz egy filléretek se és hónapokig nem tudtok mondjuk új mosógépet venni ha elromlik a régi, na majd akkor megtanultok spórolni.

2019. ápr. 8. 23:54
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem mit nem lehet érteni a szóból, hogy spórolás?

Spórolni=Takarékoskodni. Hogy takarékoskodjak? Kevesebbet költök.

2019. ápr. 9. 00:26
 4/17 anonim ***** válasza:

Van esély, de nehéz lesz

Nem kell az ismerősöknek is adni random pénzt például

2019. ápr. 9. 00:34
 5/17 anonim ***** válasza:
Érdemes kertészkedni egy kicsit, nekünk is vannak kisebb zöldségeskertjeink, ugyanakkor termelői piacokon vásárolni, ahol minőségibbek is az ételek és alapanyagok. Párommal nagyon jól spórolunk azon, hogy megtervezzük a menüt és főzünk olyan alapanyagokból, mint: bab, liszt, tészta, stb. Termelői piacokon vesszük a tejtermékeket és a mézet is.34N.
2019. ápr. 9. 03:41
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi pénzt tuti nem a boltban hagytok ott kajára, hanem eljártok enni valahova.
2019. ápr. 9. 06:52
 7/17 Derwer ***** válasza:

Minimum kategória+alkategóriák szerint vezetni kell MINDEN költést.

Esetleg nem forintra pontosan de 100forintra pontosan.

Berakni egy Excelbe es 1 hónap után lesz egy képetek arról, hogy mire ment el.

De persze kell 3-6 hónap minta ahhoz hogy reálisan lássátok, mert vannak időszakos költségek.

Én évek óta így csinálom.

2019. ápr. 9. 07:20
 8/17 anonim ***** válasza:

Nekem ez fura, faluban lakok, minden ezerszer olcsóbb, mint a városban...

Na mindegy, én se tudtam kezelni a pénzt, úgyhogy ha dedós, ha nem, nekem a "boríték-módszer" vált be.

Pofon egyszerű: fogsz x darab borítékot, vagy dobozkát, vagy bármit, ami alkalmas pénz tárolására, én pl. vettem egy harmonika csekktartót, és annak a külön fakkjait használom. Hó elején felírom, hogy mire mennyit szánok, oszthatod akárhogy, nálam: lakhatás, megtakarítás, ebéd, utazás, bevásárlás, tartozásrendezés és egyéb részek vannak, ez mindenkinek egyéni, ahogy kényelmes. Hó elején mindegyikbe belerakom a tervezett összeget, és szigorúan tartom, hogy mindent csak a saját rekeszéből fizetek. Pl. a megtakarításomat berakom a helyére, és nem nyúlok hozzá, akkor se, ha nagyon jó cipőt látok valahol, akkor se, ha akciós az iPhone, az kőbe van vésve, nemnyúlkapiszka. Emellett természetesen forintra pontosan vezetem a kiadásaimat, érdekességképp pedig hó végén szoktam összedobni egy diagramot a "borítékjaimról" és a rájuk elment összegről, hogy lássam, mire ment el a lóvé.

Egyből nem folyik ki a pénz a kezeimből, sokkal tudatosabban költök.

(Ja igen, sokak szerint érdemes készpénzre váltani mindenképp. Én is imádom a bankkártyám, de így jobban lehet tervezni, szétosztani. Nekem segített.)

Kajára nem tudom, hogy lehet ennyit ellőni, ennél olcsóbb az is, ha rendeltek... De egy meal-planninget mindenképp ajánlanék bevezetni.

2019. ápr. 9. 08:27
 9/17 Bence_ ***** válasza:

Ez fejben dől el.

Most ez a cél, hogy elmenjen minden pénz.

2019. ápr. 9. 08:29
 10/17 anonim ***** válasza:

Èn nem tudom kèrdező ti mit esztek?

De ez nekem is sok,pedig pàrom is ès èn is testépìtők es fitneszes pàr vagyunk,sokat költünk kajàra,de ennek a felèt se,olyan 120e megy el pedig prèmium husokat eszünk,èdesburgonyàt,eritrittel ìzesìtek mindent,zöldsèg,gyümölcs.

Nem tudom ti mire tudtok elkölteni ennyit.

2019. ápr. 9. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!