Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pontosan miért gond az, ha valakinek egyedül üres az élete és azért szeretne partnert, mert szeretne szeretni és szeretve lenni?
Nem hiszek ebbe az energiavámpír és kullancs frázisokba, mert akik ezekkel a jelzőkkel látják el azokat az embereket, akik csak az alap emberi természetüknek szeretnének élni, azok nem ismerik az emberi természetet és az emberi pszichét.
Nincs olyan, hogy energiavámpir, kullancs típus mivel alapjáraton társaslények vagyunk és igénylük a szeretetet. Ilyen az emberi természet! Inkább az a rossz amikor valaki tök közömbösnek tartja a párját, elvárásokat támaszt felé, csak feltételel tud szeretni, számon kéri és nem igényli az együtt töltött időket. Na ez gáz és nem az a gáz amikor valaki a párjával szeretné tartalmasan eltölteni az idejét.
3 éve vagyok szingli. Egy 3 éves összeköltözős kapcsolatomnak lett vége. Boldog és kiegyensúlyozott az életem most is. Pedig szex is 1 éve volt utoljára.
Jobb volt, amíg párkapcsolatban voltam? Amíg jó volt, addig jobb volt. Hiányzik néha esténként, hogy összebújjak valakivel? Igen.
Ettől szomorú vagyok? Nem. Boldogan kelek fel minden reggel és megyek munkába, űzöm a hobbim és élem az életem. Amint összefutok valakivel, aki miatt érdemes lenne ezen változtatni, nem fogok habozni. Addig viszont 'élni jó'. :)
Bár sosem voltam sokáig szingli, de egyedül boldogan felkelni közel sem ugyanaz a boldogság mint a társunk mellett felkelni. Amikor szingli voltam (meg barátaim is utólag elismerték), sokszor önmagunkat csapjuk be, hogy tök jó egyedül, áltatjuk magunkat, szinte tenyleg maximálisan elhitetjük magunkkal hogy ez igy tök jó...nem kell kihez alkalmazkodni, azt csinalunk amit akarunk.
Egy jó társ mellett, aki pótolhatatlan (igen van ilyen de aláírom keveseknek adatik meg az érzés) az ember 1 napot is hianyként él meg, és nem azért mert társfüggő...
Én meg jó sokáig vagyok szingli, mert mostanság mindig azoknak jövök be akik nem tetszenek. Az igaz, hogy jó párkapcsolatban az ember sokkal boldogabb, mint egyedül. Viszont rossz kapcsolatban tényleg rosszabb, mint egyedül. Inkább vagyok egyedül, mint egy rossz társaságban és rossz kapcsolatban. Az se sokkal jobb, hogyha sokáig egyedül vagyok.
Egyetértek azzal, hogy az emberek akik büszkék a szingliségükre, hogy ők mennyire boldogok egyedül valójában nem boldogok. A pozitív gondolkozás is pont ilyen. Akik pozitív gondolkozóknak vallják magukat sose pozitívak. Mondok erre egy példát.
Itt gyakorin beszélgettem egy "pozitív" gondolkozóval és elmondtam neki, hogy én nem hiszek a kapitalizmusban egy sokkal emberségesebb világban hiszek. Erre azt felelte, hogy az nem jöhet létre, mert nem olyan az emberi természet, mert szerinte az rossz, önző és versengő. Hova tünt a nagy pozitivizmus? Most akkor ki a pozitív és ki a negatív? Pont ez jellemző az olyan emberekre, akik azzal dicsekszenek, hogy mennyire boldogok és mennyire selejt szerintük az aki egyedül nem érzi jól magát.
"Az eddigi tapasztalataim alapján pedig nincs értelme olyan emberrel ismerkednem, aki szingliként kvázi meg van halva. Még haverkodás szintjén se, nem hogy párkapcsolatra. Az ilyen emberek rövid távon hoznak csak boldogságot, hosszú távon hozzák a nyomorukat."
Ő pl. egy kapitalizmust éltető "pozitív" gondolkozó, aki csak a homokba dugja a fejét és leszar másokat, leszarja a világot. Ilyeneket mindig próbálom kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!