Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a valóéletben mennyi férfi láthatja így a nőket?
Gondolom, nem ez a megfelelő kategória, de abban bízom, hogy itt többen veszik észre a kérdést, mint vennék máshol.
Már maga a cikk is felvet bennem néhány (költői?) kérdést. Például azt, hogy miért nem bízzuk a felnőtt emberek saját megítélésére azt, hogy szerintük mi nyújtja a legnagyobb boldogságot nekik az életben. Vagy az, hogy miért szeretünk úgy tenni, mintha nőként csak a 20 évesen házasodást, a négy gyerek megszülését, a háztartás egyedüli vezetését, illetve a multicég(ek)nek való becsicskulást, a ranglétrán való felfelé mászást, a jövedelemfelhalmozást lehetne kitűzni, mint megvalósítandó életutat (ezt hívják hamis dilemmának). Vagy azt, hogy miért nem ejtünk egyetlen szót sem a családi élet és a gyermekvállalás nehézségeiről.
De ami igazán figyelemre méltó, az a hozzászólások szekciója. Kiemelnék néhány gondolatot, a teljesség igénye nélkül:
„Meg a karrier gyakran teljes embert kíván időben is, emellett bizony nem jut mindenkinek ideje arra hogy még fitneszmodellnek is nézzen ki, namost a nőknél a külső bizony lényegesebb a húspiacon, sőt.”
„Mondom anyámnak, hogy én azt akarom, hogy a kislányom megházasodjon és magyar gyerekeket szüljön hamar! Minek menne egyetemre, tök fölösleges! Erre ő: de hát olyan okos. Épp azért b@zmeg! (Jó, anyámnak nem b@zmegolok, de majdnem.)”
>>>>> erre válaszul: „Én úgy vagyok vele, hogy amíg az állam fizet egy iskolát addig azt csinálja meg, közben keressen egy magánál 10-15 évvel idősebb pasast (legyen okos időben kihalászni a kevés normális egyikét), menjen hozzá és szüljön gyerekeket. A harmincas évei második felére meg elkezdheti a munka frontján.”
„A karrier életutat jelent és a nőket először tanulni engedik (itt a hiba) utána kamatoztatni a megszerzett tudást és 30 felett jöhet a gyerek amikor bárhol találhatnak lúzer donort.”
„Nincs menekvése emiatt a nőnek ebből a körből. És még sokáig nem is lesz, mert egész egyszerűen sokkalta jobban fogják őt az ösztönök és sokkalta jobban viselkedik ösztönlényként, mint a férfi. Nem véletlen például, hogy némely nő inkább férfitársaságot keres és jobban érzi magát férfitársaságban, mert érzi azt a más szellemi közeget és jól esik neki, amit a férfiak tudnak nyújtani.”
Az a tény ijeszt meg és aggaszt igazán, hogy nem tudhatom, hányan jönnek szembe velem az utcán nap mint nap, akik fejében meg szokott fogalmazódni ilyesmi, és őszintén szólva nem szeretném, hogy hasonló férfiak jelen legyenek az életemben. De mi van, ha kvázi esélytelen valaki olyat kifognom, aki emberként néz rám, és abban hisz, hogy nemtől függetlenül az egyéni elképzeléseink szerint kell alakítanunk a saját életünket?
(Fel vagyok ám készülve a savazásra is, mert mégis csak a gyk-ról beszélünk.)
Hányok az ilyen férfiaktól, és az ilyeneknek nem is jut normális nő, mivel a normális nő ilyenekkel szóba sem áll. Az ilyeneknek ha akad is nő, az is csak egy szellemi toprongy, akit lehet, hogy kielégít a szülés meg a háztartás szellemileg, és vígan ganéz a pasi után 8 óra munka után, mert az az ő dolga ugyebár. És akkor a pasi önigazolást nyer, hiszen van egy csicskája. Ha születnek gyerekek, ezekben a családokban szokott az lenni, hogy a lány gyerek mindent csinál, míg a fiú gyerek kiskirályként él, csak mert neki lóg valami a lába között.
Nagyon remélem, hogy ezek a generációk hamarosan kipusztulnak és a közeljövőben már Magyarországon is elérjük azt a szellemi nívót, ami északi országokban már elég régóta teljesen alap.
Körülbelül 15 mp alatt csszte fel az agyam ez a cikk, nem is olvastam végig. Ott adtam fel, hogy 25 éves korom után öreg leszek. Aha, hát jó tudni. Egyáltalán mi az, hogy legszebb évek? Jó ég... Nekem igenis fontos a család, hogy legyen párom. De az is fontos, hogy karrierem legyen. Jézusom, ez nagyon kiakasztott. Eza cikk egy korlátolt idióta, aki nem lát túl azon , hogy mi is a nő feladata (szerinte).
Nem minden férfi ilyen (hal istennek), de sajnos többen, mint kéne.
Persze, szüljél gyereket 20 évesen, ne tanulj, ne dolgozz, apu eltart mert az a dolga.
Miközben már a cikket aztal nyitja, hogy 25 felett értéktelen vagy. Vagyis mi sem természetesebb, hogy apu lecserél egy fiatalabbra, mert 30 feletti nőre fel se áll neki.
Gondolom, véletlenül sem szerepelnek az oldalon olyan gondolatok, mint itt, hogy minden nő gold digger, akinek az a célja, hogy pottyant egy gyereket, és élete végéig eltartatja magát.
Azon felröhögtem, hogy szerinte minden férfi hálás, hogy van családja. Ne viccelj! Hol??? Itt hetente egy sír, hogy szülés óta nem látja nőnek a feleségét. Vagy nincs szex, és "muszáj" a gyerek miatt kibírni együtt. De a leggyakoribb az, mikor válás után a mintaapa mindent elkövet, hogy a minimum gyerektartást se kelljen fizetnie.
Nem tudom, hogy hol él ez az ember, de a mai magyar mindennapokkal köszönő viszonyban sincs, amit leírt.
Még a 40+ férfiak se akarnak gyereket, vagy megállapodni egy nő mellett. Pláne nem úgy, hogy eltart egyedül mindenkit az izmos nettó 180 ezres átlag fizetésből.
Ezért nincs értelme birka mód menni az USA agybeteg irányvonalnai után. Teljesen más a probléma gyökere.
Ez egy konzervatív álláspont.
Persze mindenkinek saját döntése hogyan éli az életét, karrier vagy család (egy nőnek összeegyeztetni a kettőt hatalmas kihívás). Viszont jelenleg nagyon erősen van nyomatva az hogy bizony a karrier a minden. A konzervatív nemi szerepek úgy alakultak ki hogy idomultak az evolúciós hagyatékainkhoz. Nem hiába alakult ki az hogy a férfi járt el dolgozni a nő pedig vezette a háztartást. Az ősembereknél is a férfi járt vadászni hiszen a nő az aki terhes tud lenni és szoptatni tudja a gyereket. Így nem tehetik ki a vadászattal járó veszélynek, a vadászok pedig bármelyik időben kellhetnek. Ezen változtattak a női emancipációs törekvések de az is nagyon jól látszik hogy ezek a dolgok megmaradtak. Többségében a férfiak maradtak a versenyszférában ahol nagyobb pénzek forognak de például gyakoriak a kirúgatások is. A nők pedig olyan helyeken illeszkedtek be ahol kisebbek a péznek de nagyobb a biztonság hiszen nem rúgják ki őket egy terhességért és nem kell nagyon hosszú időt eltölteni azzal hogy visszarázódjon a munkába. A cégek is ezen koncepció alapján válogatták meg a dolgozókat. Ha egy nó kiesik a gyerek miatt a munkából akkor vagy be kell tanítani valakit hogy helyettesítse vagy csökken a produktivitás. Ezt a cég a versenyhelyzet miatt nem engedheti meg így nagyobb eséllyel vesznek fel egy fiatal férfit.
Tény az itthoni propagandával miszerint "tele kell szülni az országot" nem értek egyet de azt le kell szögezni hogy ha valaki családot/gyereket akar (nőként) a versenyszférában ogen nehéz dolga lesz és nem is biztos hogy kifizetődő.
Párkapcsolatokban/házasságban is ugyanígy vetülnek le a szerepek. A férfi materiális biztonságot nyújt. (erősebb, többet keres stb.) Ő jár vadászni hogy legyen mit enni és véd hogy más ne vehesse el a családtól. A nő pedig az érzelmi biztonságért felel. A materiális biztonságért cserébe biztosítja a családot hogy a minden rendben lesz. Hogy a vadászott javakból valami olyan leaz ami a család hasznára lesz.
Én egyet tudok érteni azzal hogy a nők később álljanak be a versenyszférába amennyiben szeretne családot alapítani. A gond ott van hogy sokakkal elhitették hogy a konzervatív női szerep szolgaság és értéktelen. Akinek nem fekszik ez a szerep az menjen építsen karriert de nagyon jól látszik már ma is ennek a felfogásnak a negatív oldala. Egyre több olyan 30 feletti nőt látok akinek tök jó karrierútja van de érzi hogy hiányzik az életéből a család és az első férfira egy szeretethiányos tengerimalac lelkületével igrik rá és az első randin már gyűrűt képzel az ujjára.
23F
Pont a napokban láttam, hogy egy kis külföldi cukifiú kiszámolta, hány tampont kellene használni egy menzesz alatt.
Kérdezō, vannak barátaid? Szoktál néha kijárni a lakásból, legalább suliba/egyetem/munkahely?
Ha ilyenekkel találkozol, akkor észreveszed. Lehet, hogy nem fog ott neked helyben ilyen hosszú gondolatmeneteket taglalnia, de az arrogáns/bunkó mentalitás/magatartás lejön majd. Ha valaki nem tekint rám emberként, elkerülöm. Van annyi emberismeretem, hogy ezt észrevegyem, mielōtt “kifognék” egy ilyen embert.
#4,#10 jól leirtàk.
Ez a cikk meg fasz.ag!!Engem személy szerint ért sajnos rossz tapasztalat mert nő vagyok.Munkahelyen főleg.
Hm. A cikk egy akkora sunyi hibára épül, ami miatt az egész teljesen feleslegessé válik: "A családod nem fog lecserélni mert számukra te nélkülözhetetlen vagy. "
Hát ez konkrétan nem igaz. Bármikor lecserélhet a családod, akár a gyerekeid is. Ha valakinek ilyenkor semmi más alternatívája nincs mint csendben kimúlni, (20 év után már úgyis értéktelen) ahogy a férfihangosok szeretnék, akkor van a gond. Nem lehet embereket ennyire kiszolgáltatott helyzetbe hozni. Próbálják magyarázni az alantas szándékaikat. És igen, sok, rengeteg és még több ilyen van, ezért ha az ember normális gondolkodásút talál, aki nemcsak a saját érdekeit nézi, szinte el se hiszi, néz rá és csak csodálja. De neki is lesznek ilyen haverjai, rokonai és munkatársai akik férfihang hívők. Úgyhogy ez a dolog mindenhol tönkreteszi a mindennapokat, folyamatosan hátráltatja az életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!