Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nő beleegyezik a szexbe, onnantól kezdve már nem erőszak?
Olyan helyzetre gondolok, hogy önként tartózkodik a férfi lakásán (vagy a férfi az övén, mindegy), önként megy bele a szexbe is, viszont a férfi egyáltalán nem figyelmes vele az első 3-5 perc után, bántalmazza közben (folytogatás, hajtépés, fizikai erőszak), szándékosan igyekszik neki durva fájdalmat okozni, holott egyáltalán nem ezt beszélték meg.
Ilyen esetben tekinthető erőszaknak?
Vagy nem, hiszen ő mondott igent, egyedül ő felelős a következményekért?
Danikám, ugye te vagy az? Figyelj, ha legközelebb megtámadják, akkor még jobban le fog blokkolni ennek az élménynek a hatására. Nem fog az eszébe jutni fojtogatás közben, hogy "hé, a gyiken azt olvastam, hogy ki kell nyomni a szemét!". Ez nem ilyen egyszerű. Néha mondasz értelmes dolgokat, de többnyire butaságokat, most megint sikerült beletenyerelned. Az empátia meg nem azt jelenti, hogy mindezt pozitívan megerősíted benne, hanem például javasold neki, hogy menjen el önvédelmi tanfolyamra, bár rendszeres edzés nélkül az sem jelent sokat. Én kung fuzni járok fél éve, de nem hiszem, hogy élesben használható lenne még a tudásom.
Kérdező, sajnálom. Velem is esett meg hasonló, csak az még durvább volt mert családon belül történt. Én csak annyit tudok mondani neked, hogy dolgozz magadon a pszichológus segítségével, ha az segít, valami önvédelmet tanulj, de ne veszítsd el a hitedet a normális férfiakban, mert vannak ilyenek.
#31-es. Én vagyok. Igen, valóban, de ezt privátban tettem meg, ezért alázatosan bocsánatodat kérem. Minden esetre, ha ennek hatására így tesz, akkor nem a traumájára fog gondolni, ahogyan te is írtad, hanem, hogy hogyan keveredjen ki szorult helyzetéből a tanultak segítségével. A szemkinyomást meg azért írtam, mert nincs hozzá szükség sem harci jártasságra, sem jelentős fizikai erőre, csak egy ujjra.
Tehát az akkor butaság szerinted, hogy aki átélt egy traumát, ezt ő nap, mint nap átéli és ha simizem a fejét neki, attól ez a sztori megváltozik a fejében, azzal pedig nem változik meg a fejében, ha "belepiszkál" az emlékbe az által, hogy a probléma megoldását képzeli el ?
Oké. :D Bocs, hogy butaságot írtam, hiszen nincsen önvédelmi tapasztalatom és még sosem próbáltam ki gyakorlatban, mikor nő bántalmazásának voltam szemtanúja és továbbiakban ennek megakadályozója. Megígérem neked, hogy magamba szállok és befejezem renitens viselkedésem.
32/f
Ja, elhiszem és sajnálom, de nem tudom, nem e maradtál te is lefagyva így, hogy nem azt mondod, hogy ne legyen áldozat eztán sem, meg fejben sem. Talán, ha még fél évet edzel, már te is bízol már annyira magadban, hogy együtt szomorkodás helyett már tényleg olyan tanácsokat adsz, amit ilyen esetben az emberek fel tudnak használni. Amúgy nem kell feltétlen kinyomni a szemét a támadónak, nem tudom edzésen vagy máskor nyúltak e a szemedbe, de ha nem, akkor csak mesélem, komoly hatással van rád. Ezt kihasználva ki lehet szabadulni vagy egy fegyvertárgy után nyúlni. Nem kell ám megvárni türelmesen, hogy a támadó mit szól hozzá és árnyalt véleményt ad választékos szavak használatával. Egyszerűen erőszakot alkalmaznak rajtad, melynek a mértékével nem vagy tisztában, éppen ezért nem azon kell leblokkolni, hogy mérgében meg is ver, hanem azon kell ügyködni, hogy koki előtt elszabadulj, előbb veszítse el az eszméletét nálad végső esetben előbb haljon meg, mint te. Mert igen, meg is halhatsz, mert "véletlenül" megfojt. Azzal meg gondolom nem vagy kisegítve, ha a temetéseden megemlékeznek arról, hogy amúgy korrekten haltál meg. Nem vagy te vagy a kérdező, de egyik ilyen nő sem se kutyám, se macskám, mégsem akarom, hogy így járjatok és bocs, de most magamból indulok ki, de ennek fényében erősen kétlem, hogy ti akarjátok.
32/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!