Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek! Belőlem is ilyen morgós öregúr lesz 40 felett?
Ez nem 40+-os dolog.
Fiatalok között is vannak ilyenek. FŐleg nagyotmondás terén sok huszonéves is ott van.
Szerintem ha már felismerted, hogy mennyire nem jó ez a mentalitás akkor jó esélyed van rá, hogy elkerüld. Igazából a gondolataidat te irányítod. Rá kell állítani az agyadat, hogy a jó dolgokat lássa meg. Én gyakran csinálok magamnak egy 20-30 percet, amikor csak azon gondolkozom, hogy mi minden jó és szép az életemben.
De az is fontos, hogy az ilyen negatív embereket kitakarítsd az életedből, vagy minimálisra szorítsd vissza velük a kommunikációt. Tudom, hogy nehéz, meg barát, meg családtag. De fel kell ismerni, hogy bizonyos emberek társasága nincs rád jó hatással. Olyan embereket kell keresni, akik támogatják az ötleteidet és növelik az önbizalmadat nem pedig rombolják.
Bár én még csak közel sem vagyok a 40-hez, párom viszont igen, de nem gondolnám, hogy ez a kor velejárója. Páromra néha jellemző volt régebben ez a mentalitás, de sokat "segített" rajta, hogy én viszont ennek a teljes ellentéte vagyok. Tényleg a leghülyébb ötletben is látok potenciált, a legkisebb pozitív dolgot is rettentően tudom értékelni. Emiatt ő is csiszolódott sokat. Szerintem tényleg nagyon sokat számít, hogy milyen emberekkel veszed körül magad. De ami még ennél is fontosabb az tényleg az, hogy mire állítod rá a gondolataidat. Ez az elején tudatos cselekvés és irányítás, de egy idő után hozzászoksz és megy magától a pozitív gondolkodás. És egyébként öngerjesztő folyamat. Én azt veszem észre körülöttem, hogy akik pozitívan gondolkoznak, nem néznek le semmilyen ötletet azok az igazán sikeresek és boldogok. Ettől pedig ugye még pozitívabbak lesznek. Ugyan ez a negatív mentalitás is. Puffognak mindenen, mindenben a rosszat látják és csodálkoznak, hogy az életük emiatt egy nagy semmi. Ha valami pozitív történik velük abbe sem látják bele a jót.
Szerintem egyelőre bőven elég, hogy ezt észrevetted. Ha kicsit odafigyelsz a gondolataidra meg a társaságod jobb megválasztására akkor nem hinném, hogy ilyen lennél pár év múlva.
Ez leginkább nevelés kérdése, akik szoros gyeplőn voltak gyerekkorukban, mindenben korlátozva, szabályozva voltak, felnőtt korukra se nagyon törnek ki ebből a körből. Kell nekik az irányítás, önmaguktól nem tudnak sokmindenbe kezdeni.
Elég ha megnézed, kik azok akik bátran vállalkoznak, ötletekkel állnak elő, szinte mindig pörögnek, gátlástalanul.
Ők lazán voltak kezelve, korlát nélkül, pláne ha még agyon is voltak dicsérve....teljes a siker.
Ha találkozol velem, mikor 70 évesen zoknit kötök, utálom a hangos, épp akkor divatos zenét és az akkori fiatalokat, tudd, hogy 15 évesen is otthon ültem, kötöttem, utáltam a tuctuc zenét, és a legtöbb kortársamat idiótának tartottam.
Szerintem amit leírsz, sok emberrel megtörténik, mikor rájönnek, hogy az élet unalmas, nem olyan, mint a filmekben. 40 évet leéltek, és jártak dolgozni, bevásárolni, haza, dolgozni, bevásárolni, haza... A gyerek izgi volt, mikor "új" volt, azóta beszél, gondolkozik, nem lehet átverni, hogy mindenhatóak vagyunk. A legtöbb ember belecsömörlik a rutinba.
Vedd észre, hogy most morogtál egyet:)
Lépj túl!
Személyes tapasztalatom szerint amit leírtál, nem más, mint a férfiklimax, és sajnos igenis jellemző.
Ahogy egy korábbi hozzászóló már írta: belesavanyodnak a napi rutinba, hiányzik az izgalom és a változatosság, és rádöbbennek, hogy soha többé nem lesznek már 20-30 évesek.
És ezt sokan nem tudják méltósággal elviselni.
Mert már 40 feletti férfiak zöme nem kap szexet otthon, vagy csak minimálisat. Ilyenkor az asszony már kiábrándult a férjéből, természetesen mindenért a férfi a hibás. Ez az egész szépen kirajzolódik majd a külvilág felé is.
Én is megfigyeltem már, aztán mivel én már ebben a korosztályban mozgok, el is beszélgettem a kollégáimmal. Szinte egyöntetűen mindenki ezt nyilatkozta egy sör mellett! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!