Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért pont azt titulálják sokan gyengének aki megtartóztatja magát? Szerintem pont az az akaratgyenge aki szabadjára engedi a vágyait, bármilyen múlók és értelmetlenek is azok.
Aki megtartóztatja magát minden ok nélkül az gyáva vagy hülye. Esetleg mindkettő.
Ha nincs ok miért tartóztatnád meg magad? A szìvnek nem lehet parancsolni.
nekem nyilván nem lehet nagy a szám mert - fiatal korom ellenére - én ilyen környezetben nevelkedtem..
és talán fogalmam sincs, hogy milyen ezt a családoddal, gyerekkori társaiddal, környezeteddel szemben tenni..
Bővebben kifejtve a kérdés irányát talán lehetne hasznos választ adni.
Ennyire azt tudom mondani, hogy azért mert nem vagyunk robotok. Pont a vágyaink/érzêseink tesznek minket emberré. Ha szexuális irányú a kérdés akkor persze az állatoknak is van. De ha a szerelem a kérdés akkor miért küzdenénk ellene ha nincs alapos és komoly ok mögötte.
Mert az emberek többsége azt hiszi, hogy ez az egy életük van és bármit megtehetnek, mindent meg kell tenniük, hogy beleférjen nekik ebbe az életbe. Nézd meg, mint a ruhába bújtatott allatok.
Esznek, isznak, alszanak, ürítenek, mindenkor a kéjnek alávetik magukat. Pont ezt teszik az állatok is.
Ez az igazi tudatlanság, az anyagban való elveszés.
Olvass Prábhupada-t! 🙂
Azért kicsit konkretizálhattad volna, mit takar nálad az önmegtartóztatás, mert nem mindegy a válasz szempontjából.
Ha mondjuk valaki elhatározza, hogy le akar fogyni, ezért egy csomó mindent, amit addig szeretett enni/inni, megvon magától a cél érdekében, az becsülendő.
De ez lehet bármi függőség is (cigi, alkohol, drog).
Ha viszont önmegtartóztatás címén valaki nem megy bele helyzetekbe, amire igazából baromira vágyna, na az a gyávaság.
Tudom, klisé, de jobb megbánni egy-egy dolgot, amit megtettünk, mint később agonizálni a kihagyott lehetőségeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!