Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik dec.24. -én egyedül lesztek, nem irigyled azokat akik a párjukkal lesznek boldogságban, szeretetben?
sose jutott eszembe irigyelni. légy reális.
- sokan kapcsolatban sem együtt töltik a szentestét, mert az a családé, azaz mindenki külön.
- vagy valaki a másik családjával ünnepel együtt, millió konfliktusforrás megint
- van, akiknek kötelező program van, hogy mikor hova menjenek, ne sértődjön meg senki, mindenütt sokat kell enni
- és kötelező örülés az ajándékoknak, ájtatos éneklés, legszívesebben mindenki másutt lenne és pihenne.
nekem most van kapcsolatom, és ő soha nem ünnepelte a karácsonyt (nem magyar). ajándékozás vagy lesz, vagy nem, 24-én vagy együtt lesszünk, vagy nem, de dec. végére szerveztem magunknak jó programokat.
fát lehet, hogy veszek minit, rakok rá 3-4 díszt, és kész.
amúgy szerintem az adventnek nagyobb jelentősége van, ez az első ürügy arra, hogy fényekkel beöltöztessük a lakást téli komorság ellen.
még valami vigasznak: mikor először voltam egyedül 24-én (se család, se kapcsolat), naplót írtam, és nagyon örültem neki, hogy a kötelező körökben nem kell részt vennem. már nem emlékszem, de valószínű, lett volna hova mennem, ha egyedül érzem magam, családtaghoz.
Mindig imádtam a karácsonyt, talán pont azért mert sosem jutott abból a nagy családi "boldogságból" amire olyan sokan panaszkodnak.
Elbszott ajándékok, mérges egymásnak eső felnőttek, forró olaj a kézen és kigyulladő csálé fa, kössz nem.
Legalább megúszod a készülődéssel járó veszekedéseket.
Én már alig várom 25.-e délutánt, mert addigra a rokonság is letudva, leülünk a TV elé, végre pihenünk.
Menj dolgozni helyettem
Sajnos en ujra ugyeletben toltom az unnepeket
Csereljunk akkor eszek iszok sorozatokat nezek otthon kinyulva
Ez helyett lesz rohanas es stressz
volt nekem is magányos szentestém.
2 évvel később már a férjemmel karácsonyoztam, és a kisfiunknak mutogattam a gömböket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!