Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Némely lány miért várja el a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Némely lány miért várja el a szülőktől való külön élést és a diploma jelenlétét?

Figyelt kérdés

Akinek nem inge ne vegye magára. Egy normális lány megérti azt, hogy mondjuk Budapesten nagyon drágák az albérleti árak és átlag fizetésből alig lehet megfizetni. Persze barátokkal olcsóbb csak egyrészt nem mindenkinek van erre igénye másrészt lehet abban az élet helyzetben van, hogy mostanság nincs barátja, mert mondjuk külön utakon kezdtek el járni, harmadrészt lehet külön akar élni, de ezt a barátnőjével tenné meg és ketten már jobb esetben meglehet fizetni egy albérletet.

Ha mondjuk osztrák színvonal lenne itt akkor érthető lenne ez, mert normális esetben egy ember 25 év kor után már leakar válni a szülőktől, de ebben az országban egyedül nehéz megtenni.

Ahelyett, hogy elvárná ezt inkább azért küzdene, hogy tisztességesebb fizetést kapjanak az emberek, nagyobb legyen a szociálus háló, egyenlőség, mert csak egyénre hárítani a problémákat elég szánalmas és ettől nem fog javulni az ország színvonala.

Egyedül élek egy jó ideje mivel a szüleim már nem élnek, de ha élnének és nem lenne barátnőm akkor velük élnék még, mert itt a félperiférián egyedül nem lehet boldogulni, nyugat európában sokkal könnyebben lehetne. Mikor felmegyek társkeresőre és meglátok ilyen leírást, hogy éljen külön én mindig az empátia hiányát vélem felfedezni együtt, hogy neki nem az a lényeg, hogy megismerkedjünk és esetleg lehetne ebből egy bensőséges kapcsolat, hanem rendelkezz ezzel azzal és beszélhetünk. Saját magukat prostituálják ezzel mivel a prostikat csak úgy dughatod meg, ha fizetsz, velük úgy állhatsz szóba, ha rendelkezzel egy két feltételel. Hol itt a különbség?

Diplomával is pont ugyanezt érzem. Nekem nincs diplomám, de nem nagyképűségből intellektuálisan simán feljebb állok egy pár embernél. Elhiszem, hogy jobb intelligensebb emberrel ismerkedni én is szeretem azt, ha egy nő intelligens, de nem a papirtól lesz jobb. Ha anyagi rész miatt fontos nekik akkor ugyanaz a véleményem, mint fentebb írtam saját magukat prostituálják.

2018. szept. 29. 05:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Engem nem érdekel, ha könnyebben éri el nálam a céljait, mert okosabb, tehetségesebb vagy szerencsésebb, hanem az érdekel, hogy hasonlóak legyenek a céljaink, ami a mielőbbi önállósodás és az anyagi biztonság megteremtése. Te végy vissza az arcodból, ha nem tetszik a válasz, attól még nem kéne fasiztázni!

Szerintem pont a kommunista hozzáállás a nyugdíjas, biztos az öregekkel együtt sopánkodsz Kádár apánk után.

Nem a társadalom és nem én tehetek róla, hogy a filozófus barátod olyan hivatást választott, amire nincs kereslet és ezért nincs megfizetve. Neki is lenne lehetősége mást dolgozni és a filozófiával hobbi szinten foglalkozni, de ő nyilván nem így döntött.

Akkor nem akarok "magas szellemiségű kapcsolatot", bármi legyen is az, mert nekem az a megfelelő, ha a saját keresetemmel gazdálkodok és nem a párom pénztárcájának terhére járok fodrászhoz vagy veszek magamnak drága telefont és laptopot. És ha elválnak útjaink, szeretném, ha saját megtakarításom lenne, így nem lenne gond a különköltözés sem. Nem árt néha előre gondolkodni, tudod, mert sok kapcsolat megy tönkre és nyilván senki sem akar 30-40 éves fővel visszamászni a nyugdíjas szülőkhöz vagy visszamenni albérletezni. És pont, hogy inkább a külön kassza 21. századi találmány.

Ez a kommunista forradalom meg ne haragudj, de nagyon beteg, nyilván bele sem gondolsz, hogy hány ártatlan ember halna meg, köztük nők és gyerekek! Szerintem keress fel egy szakembert, az 56-osokat meg messziről kerüld, mert lenne hozzád néhány keresetlen szavuk.

2018. szept. 29. 22:03
 22/24 A kérdező kommentje:

Látszik, hogy nem vagy művelt. Ki mondta azt, hogy a sztálini, maoi és a pol poti sötét, gyilkos rezsimet helyeselném? Azt írtam, hogy marxista vagyok és nem azt, hogy bolsevista.

A bolsevizmus teljesen elszakadt Marx írásaitól és ez már a Leninnél kezdődött, aki nem tudod elszakadni attól a kapitalista dilemmától, hogy a munka felszabadít. A bolsevizmus propagandaként használta a kommunizmust, egyenlőséget, Marx írásait. Marxnak semmi köze ahoz, hogy több millió ember halt meg. Ő csak a kapitalizmus problémáiról írt és arról is, hogy az ember ne végezzen kényszermunkákat. Amúgy a Marx, Hegel filozófiából merített, aki azt mondta, hogy mióta elkezdett az iporasodás onnantól elkezdtünk eltávolodni saját magunktól, elidegenedett az egész világ. Ezért van az, hogy sokan olyan dolgokat csinálnak, amiket nem szeretnek. Hiába végez el valaki olyan szakmákat, mint informatika vagy mérnök hiába keres ezzel jól, mi értelme van, ha nem szereti csinálni. A sok pénz egyáltalán nem elég, mert a pénz nem boldogítja az embert, bár szükséges az életben maradáshoz, ezért is vagyok alapjövedelem párti, hogy mindenki kapjon pénzt, amiből megtud élni, nem hal éhen. A kapitalista ideológia azt hazudja, hogy akkor leszel boldog, ha sok pénzed van és mindent felhalmozol.

Tehát Marx csak egy közgazdász, filozófus volt aki olyan igazságot írt le a társadalomról, ami mai napig fellelhető és semmi köze nincs ahhoz a borzalmokhoz amit Sztálin, Mao, Pol Pot és amit Rákosi tett. Kádárt nem istenítem igaz nagyobb volt a jóléti rendszer, mint most, de ha egy rossz szót szoltál a rendszerről, akkor elvitettek, nem gondolkozhattál csak dolgoznod kellett és szervilisnek kellett lenned, magyarán csak akkor jártál jól, ha csendbe maradsz. Nem szeretném, ha visszajönne a kádárizmus, hanem egy sokkal ember barátibb politikát szeretnék.

Na most Hegelt is felelőségre kell vonni amiatt, mert Marx megírta a Tőkét? Vagy Szokratészt és Arisztotelészt is felelősségre kéne vonni a kommunizmus miatt? Ők is felszólaltak ez ellen a bérmunka rendszer ellen ami mai is van. Ennyi értelme van Marxot hibáztatni az embertelen álkommunista rendszer miatt. Államkapitalizmus volt a kelet európai blokkban ami rosszabb volt, mint a nyugati kapitalizmus, ez tényleg így van.

Felkéne már végre dolgozni azt a vörös terrort és, ha valaki kiáll a jó dolgokért, mint alapjövedelem, minimális bér különbségek, pénzközpontú hozzáállás helyett emberközpontú, az ember csinálja azt amiben örömét leli, ezekbe nem kéne belelátni a sarló kalapácsot, hanem bízni kéne abba, hogy ennél a rendszernél lehetne sokkal jobb is, mert ami most van az nem emberséges. Tényleg szomorú az, hogy a jó barátom nagyon egy intelligens, okos ember és ezért nem fizetik meg. Van egy nagyon jó tgm videó a világ összes emberének ajánlom és kicsit gondolkozzanak el rajta amiről beszél. 2009-es felvétel, de mai napig aktuális ez.

https://www.youtube.com/watch?v=g56FYkBhM8g&t=

2018. szept. 30. 08:06
 23/24 A kérdező kommentje:
Ja és belső forradalomra gondoltam, ami a fejekbe zajlik és nem az utcán egymást lövöldözve.
2018. szept. 30. 08:08
 24/24 anonim ***** válasza:

Diplomás nőként, aki évek óta külön él a szüleitől miért ne várhatnám el ugyanezt? Nem hinném, hogy sokat várok, hiszen pontosan annyit várok, amit én is letettem az asztalra és megadok. Se többet, se kevesebbet.

19 éves korom óta nem élek anyámékkal, előtte is 15 éves koromtól kezdve koleszos voltam. Nem is tudom elképzelni, hogy megyek a pasimhoz, aztán ott kerülgetem az anyját-apját. Értem én, hogy magasak az albérletárak, én is évekig albérleteztem, szóval pontosan tudom, hogy megy ez.

"Nekem nincs diplomám, de nem nagyképűségből intellektuálisan simán feljebb állok egy pár embernél" - nem állsz te senki felett, csak összeolvastál pár dolgot és nagyon okosnak hiszed magad. Olvastam a hozzászólásaidat, vicces fazon vagy. :D

2018. okt. 1. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!