Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Némely lány miért várja el a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Némely lány miért várja el a szülőktől való külön élést és a diploma jelenlétét?

Figyelt kérdés

Akinek nem inge ne vegye magára. Egy normális lány megérti azt, hogy mondjuk Budapesten nagyon drágák az albérleti árak és átlag fizetésből alig lehet megfizetni. Persze barátokkal olcsóbb csak egyrészt nem mindenkinek van erre igénye másrészt lehet abban az élet helyzetben van, hogy mostanság nincs barátja, mert mondjuk külön utakon kezdtek el járni, harmadrészt lehet külön akar élni, de ezt a barátnőjével tenné meg és ketten már jobb esetben meglehet fizetni egy albérletet.

Ha mondjuk osztrák színvonal lenne itt akkor érthető lenne ez, mert normális esetben egy ember 25 év kor után már leakar válni a szülőktől, de ebben az országban egyedül nehéz megtenni.

Ahelyett, hogy elvárná ezt inkább azért küzdene, hogy tisztességesebb fizetést kapjanak az emberek, nagyobb legyen a szociálus háló, egyenlőség, mert csak egyénre hárítani a problémákat elég szánalmas és ettől nem fog javulni az ország színvonala.

Egyedül élek egy jó ideje mivel a szüleim már nem élnek, de ha élnének és nem lenne barátnőm akkor velük élnék még, mert itt a félperiférián egyedül nem lehet boldogulni, nyugat európában sokkal könnyebben lehetne. Mikor felmegyek társkeresőre és meglátok ilyen leírást, hogy éljen külön én mindig az empátia hiányát vélem felfedezni együtt, hogy neki nem az a lényeg, hogy megismerkedjünk és esetleg lehetne ebből egy bensőséges kapcsolat, hanem rendelkezz ezzel azzal és beszélhetünk. Saját magukat prostituálják ezzel mivel a prostikat csak úgy dughatod meg, ha fizetsz, velük úgy állhatsz szóba, ha rendelkezzel egy két feltételel. Hol itt a különbség?

Diplomával is pont ugyanezt érzem. Nekem nincs diplomám, de nem nagyképűségből intellektuálisan simán feljebb állok egy pár embernél. Elhiszem, hogy jobb intelligensebb emberrel ismerkedni én is szeretem azt, ha egy nő intelligens, de nem a papirtól lesz jobb. Ha anyagi rész miatt fontos nekik akkor ugyanaz a véleményem, mint fentebb írtam saját magukat prostituálják.

2018. szept. 29. 05:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
Ezt a kérdést mindig a nőkre hegyezik ki, de én fordított esetben is ugyanezt látom. Egyik férfinak se tetszik se az, hogy keveset keresek, se az, hogy szülőkkel lakom. És még kérdezgetik is, hogy miért nem váltok munkahelyet, örök életemre a szüleimmel akarok élni, nem akarok semmit az élettől... stb. Ilyenkor fel se merül a Magyarországi alacsony bérszínvonal meg a drága lakhatas, csak mikor a nők várják el tőlük.
2018. szept. 29. 08:38
 12/24 anonim ***** válasza:
74%

A lányok, akik ezeket leírják, többnyire pont, hogy nem lusták, hanem diplomások.

Amúgy teljesen megértem, aki inkább egy ideig még spórol, mielőtt kiköltözik, én is és a barátom is ezt csináljuk, bár 2-3 éven belül jó lenne összeköltöznünk.

2018. szept. 29. 09:09
 13/24 anonim ***** válasza:
92%

Talán, mert komoly kapcsolatot keresnek és családot szeretnének alapítani, nem egy mamahoteles, 30 éves csecsemővel élni, akinek az életét jól meghatározza a mama, mert elveszik az ő pici fiát. A diploma jelentése szerintem egyén függő, nekem sincs, a páromnak sincs, mégis 600 ezret keresünk együtt szakmai melóval. Egyébként nem tudom, milyen világ ez, ahol gond, ha elvárás egy nő részéről, hogy egy férfi legyen független és tudja megadni az anyagi alapot. Már lassan ott tartunk, hogy egy nőnek legyen elég, ha a pasi az anyja nyakán el és van 40-es IQ-ja és ez legyen elég a családalapításhoz, majd szül 2 gyereket és majd lesz valahogy. Borzasztó felfordult világot élünk.... 24N

Ja és még mielőtt bárki megszólna, 13 év különbséggel 50 ezerrel keresek kevesebbet átlagban, mint a párom, szóval nem vagyok aranyásó, csak nem mindenki csecsemővel akar összejönni.

2018. szept. 29. 09:47
 14/24 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki azt vár el, amit akar.

Ha találkozok valakivel, akinek az elvárásainak nem felelek meg, vagy fordítva, ő nem felel meg az enyémeknek, akkor nyilvánvaló, hogy nem egymást keressük, és minek raboljuk ilyen esetben egymás idejét?

Ha esetleg túl magasak az elvárásaim, és nem találok párt, akkor vagy lejjebb adok belőlük, vagy azt mondom, hogy ha olyan nincs, aki nekem megfelel, akkor inkább maradok egyedül. De ezzel csak a saját életem alakítom, akivel nem feleltünk meg egymásnak, az nyilván kereshet magának olyan társat, akivel passzolnak. De hogy ezen miért akad fent, hogy ilyen elvárásokkal egyedül fogok maradni?!

Neki nem tök mindegy? A saját életét mindenki úgy éli, ahogy akarja.

2018. szept. 29. 10:52
 15/24 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy itt néhányan miért foglalkoznak és pazarolnak ennyi felesleges energiát másokra, aztán csak stresszelik magukat.

Ha neked nem tetszik, hogy ilyen elvárásaik vannak, esetleg nem is felelsz meg nekik, akkor te nem ezeket a lányokat keresed. Te az ő elvárásaikon változtatni nem tudsz, maximum csak elfogadni tudod a helyzetet, mást nem nagyon tehetsz. Amit még tehetsz az az, hogy nem ezekkel a lányokkal foglalkozol. Inkább keress egy olyan lányt, akinek nincsenek ilyen elvárásai. Hidd el, hogy ilyen lányokból is van bőven, viszont te valahogy mégis azokat a lányokat veszed észre, akiknek meg te nem felelnél meg.

2018. szept. 29. 11:08
 16/24 A kérdező kommentje:

Miben függ össze az, hogy valaki a szüleivel él és az, hogy egy óriási csecsemő? Van egy barátom, aki saját lakásra gyűjt, de még a szüleinél él együtt a barátnőjével, mert ők feleslegesnek tartják az albit és inkább lakásra gyűjtenek. Ő minden csak nem óriás csecsemő egy intelligens jófej ember. Feljebb írtam, hogy szar nálunk a bér színvonal. Nem az egyént kéne ezért csesztetni, lenézni, becsmérelni hanem ezt az egész rendszert.

Némelyikőtök olyan, mint egy nyugdíjas, beletörődtök a rendszer kapzsiságába, igazságtalanságába és nem, hogy az ellen lépnétek fel inkább a másikat nézitek le ahelyett, hogy magatokba néznétek. Ezt csak azoknak írom akik fölényeskednek a válaszaikkal.

Ezt értük el ezzel a hatalmas nagy neoliberalizmussal, hogy teljesen elszakadtunk egymástól a hamis szabadság illúziója miatt, csak az egyén a minden más le van szarva. Ennek nincs jövője csak a magas szociális intézkedéseknek.

Nem dühből írtam a kérdést csak mikor böngésztem a társkeresőt több ilyen profilba botlottam bele, hogy a külön lakást elvárja. Egyáltalán nem helyes szerintem nem kéne engedni az ilyeneket, hanem meg kéne változtatni a gondolkozásukat, hogy emberségesebben gondolkozzanak, ugyanez jellemző a diplomás igényekre, a fizetés kikötésekre.

Tudjátok mi zavaró ebbe? Pont az a lényege a párkapcsolatoknak, hogy egymást építsék és itt most nem csak az anyagiakra gondolok. Mivel mi emberek társaslények vagyunk így a jövőt is együtt jó építeni és nem elvárni a másiktól, hogy itt meg ott tartson nem beleülni a készbe. Persze itt nem csak a nőkre gondolok, tudom több férfi is bele akar ülni a készbe csak én arról beszélek, hogy a szeretetnek van akkora ereje, hogy egy egész szép közös életet még a semmiből is fellehet építeni.

2018. szept. 29. 12:01
 17/24 anonim ***** válasza:

A barátom egyedül lakik, viszont nem egy egész albérletet bérel, hanem csak egy szobát, és így nagyon olcsón megússza, pedig Budapest. Tény, hogy közös konyha van, és nem él közel sem luxusban, viszont így csomót félre tud tenni a fizetéséből, és tud gyűjteni saját lakásra.

Sok esetben olyanok várnak el ilyesmiket, akik álomvilágban élnek, és azt hiszik, hogy annyira könnyű Magyarországon gazdagnak lenni. 1-2 területet leszámítva a legtöbb ember száz valamennyit keres, jó esetben 200 ezer körül.

2018. szept. 29. 13:35
 18/24 anonim ***** válasza:
60%

"Némelyikőtök olyan, mint egy nyugdíjas, beletörődtök a rendszer kapzsiságába, igazságtalanságába és nem, hogy az ellen lépnétek fel inkább a másikat nézitek le ahelyett, hogy magatokba néznétek."

Igen, magamba néztem és azt látom, hogy tettem valamit a rendszer ellen, mert elvégeztem egy piacképes egyetemi képzést, amivel már kezdőként is elég jól kerestem ahhoz, hogy kivegyek egy szobát Budapesten. Nem másoktól várom a megoldást, hanem évek óta teszem a dolgomat és keresem a jobb lehetőségeket. 27 éves diplomás nő vagyok, aki magának köszönheti, hogy átlag feletti fizetése van és már évek óta megengedheti magának az önálló életet. Senkitől nem örököltem, nincs kocsim vagy lakásom, de amim van, azért megharcoltam. És nem maradtam az ország peremén sajnáltatni magam, hanem ide költöztem tanulni egy lepukkant koliba 5 évre, és ebből 3 évet végig is dolgoztam. Jól tanultam, hogy legyen ösztöndíjam. Azért van papírom, mert elég érett és intelligens voltam hozzá gimiben, hogy meglássam, számomra konkrétan ennek az egyetemi szaknak az elvégzése fog jó kereseti lehetőséget biztosítani, és ez fogja megalapozni a jövőmet.

És igen, elvárom, hogy egy férfi tudja ugyanezt a szintet hozni, mert ha én idáig jutottam, akkor másnak sem lehetetlen.

A prostituálás részével meg pontosan azért nem értek egyet, mert 1. teljesen önfinanszírozó vagyok és soha nem egyeznék bele közös kasszába 2. nem prostituálom magam azzal, hogy elvárom tőle ugyanazt, amit én is hozok évek óta 3. mindenki azt vár el, amit akar, és én elvárom, hogy egy 30 körüli férfi az anyukája főztjénél meg a gyerekkori szobájánál valamivel többet tudjon felmutatni.

2018. szept. 29. 13:42
 19/24 A kérdező kommentje:
#18 Azt mond meg nekem, hogy miért jó neked az, ha a másik is ugyanezt élte át, mint te? Mitől lenne jobb párkapcsolati szempontból? Gondolj bele abba, hogy megismerkedsz egy sráccal aki tetszik neked, szereted a társaságát, közelségét. Azért dobnád mert nem diplomás és nem keres átlagon felet? Úgy, hogy esetleg mellé nem a klasszikus szerepek híve? Jó lenne, ha visszavennél az arcodból. A jó barátom filozofiát tanult, rengeteg munkát fektett bele mai napig, nagyon jokat ír. Csak tudod mi a bökkenő? Az, hogy ezért nem fizetik meg. Rengeteg tehetséges ember van aki szereti amit csinál csak nem fizetik meg. Elég nagy baj van a rendszerrel és igen nyugdíjas hozzállás amit tanusítasz, mert te is azt mondod, hogy nem lehet semmin változtatni és azokba rugsz bele akikbe nem kéne és leszarod, hogy szar a rendszer. Ezzel van problémám és azzal is aki képes fölényeskedni, na ez fasizmus is.
2018. szept. 29. 18:49
 20/24 A kérdező kommentje:

A közös kassza ellenességed meg mindent elmond rólad. Egy magas szellemiségű kapcsolatban alap a közös kassza és nem a másik orra alá dörgetni, hogy ezt a pénzt én kerestem. Egy boldog kapcsolatban nem tök mindegy ki keres többet? 21. században ez ne legyen már téma! Az a fontos, hogy normális emberi körülmények között éljenek békében, harmóniában és ne azon feszengeni, hogy ki adott bele többet. Mivel a szeretet sokkal fontosabb az anyagiaknál, aki ezt tagadja vagy hazudik vagy erkölcsileg egy nagy nulla.

Pont azért vagyok baloldali antikapitalista és marxista, mert nem szeretem ezt a pénzközpontúságot, ami elidegeníti az embert magától. Ez a sok felhalmozás miatt van gond a globális éghajlatváltozással, ami miatt minél előbb kéne egy belső forradalomnak lezajlania és átgondolni azt, hogy mi az élet értelme.

2018. szept. 29. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!