Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem érzi magát elég jónak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem érzi magát elég jónak hozzám. Hogy segítsek neki?

Figyelt kérdés
Barátom nagyon elégedetlen magával, és sajnos nem hiszi el, hogy nekem nagyon tetszik. Gyerekkora óta sportol, de egy sérülés miatt abba kellett hagynia, és egy kicsit most meghízott. Folyamatosan azt hajtogatja, hogy ő nem elég jó hozzám ( én már így ismertem meg ) és hogy nem is érti, hogy jöhetett össze neki egy ilyen csaj. Én próbálom megadni neki a pozitív visszacsatolást és mondom neki mindig, hogy nekem így tetszik, de egyszerűen mintha a falnak beszélnék. Nagyon szeretem, de ez a dolog rengeteg energiámat felemészti, azt szeretném, ha elhinné, hogy nekem úgy tetszik, ahogy van. Ezerszer átrágtam már vele ezt a dolgot és teljesen tanácstalan vagyok.
2018. szept. 27. 10:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
2 eset van. Van, aki akkor szokta ezt mondogatni, ha szakításra készül, és van, akinek pszichológusra van szüksége.
2018. szept. 27. 10:56
 2/10 próbálokkedveslenni ***** válasza:
78%

Bunkónak fogsz tartani, de hagyd ott. Mondd meg neki, hogy igaza volt és te jobbat érdemelsz nála.

Na nem azért mert elhízott, hanem mert annyira lehúzza az embert az ilyen viselkedés, hogy te ezt nem vállalod.

Sajnos az ilyen önmagukat sajnáltató - az életről is lehúzó embereket el kell kerülni, mert javíthatatlanok. Te is beszéltél vele, mégsem változott semmi.

Vagy ezt hallgatod majd egész életedben (aztán majd jön a részéről az ok nélküli féltékenység is) vagy menekülsz.

A te döntésed.

2018. szept. 27. 10:57
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

Ülj le vele és mond el neki, hogy te mind embert szereted. Ha nem lenne elég jó neked, akkor miért lennél vele?

Kicsit gondolkodjon már, nem mindenkinek csak a jó pasik kellenek.

2018. szept. 27. 11:11
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Itt te semmit nem tudsz kezdeni. Az önbizalom probléma az olyan dolog amit minden embernek saját magában kell helyretenni. Ha ő maga nem látja magát megfelelőnek te hiába mondasz bármit(saját tapasztalat hidd el) Viszont azt én is megjegyezném neki, hogy ez így fárasztó a részedről, hogy folyton bizonygatnod kell neki, hogy márpedig neked tetszik. Én utoljára elmondanám neki, hogy ha nem akarnál vele lenni nem lennél vele pont és a részedről ezt lezárt témának tekinted ne hozza fel többször. A másik kényes dolog ami kicsit veszélyesebb terep, ha megmondod neki, hogy a saját önbizalom problémáját ne vetítse ki rád. Ha problémája van magával akkor tegyen ellene, de ne nyomja ezt rád, mert hosszú távon ez neked sem jó, ha folyton ezzel traktál.
2018. szept. 27. 11:17
 5/10 anonim ***** válasza:

Valami ilyesmit mondanék:

"Figyelj, már a húszmilliomodik alkalommal mondom, hogy így szeretlek és így tetszel, ahogy vagy. Ha problémád van, kezdj valamit magaddal önállóan, mert ez már felemészti egy csomó energiámat. Menj el pszichológushoz, ha erre sajnálod a pénzt, akkor keress valami ilyen témában Youtube-csatornát, csak tegyél valamit magadért, önállóan."

2018. szept. 27. 12:02
 6/10 anonim ***** válasza:

2 dolgot tehetsz.

Leülsz vele komolyan beszélgetni erről, hogy bár nagyon szereted, de sem nem tudod helyette megoldani a problémáját, sem nem tudod vállalni, hogy rád vetítse ki a komplexusát. Ha tényleg ennyire szerencsésnek érzi magát miattad, akkor értékelje és becsülje annyira a kapcaolatotokat, hogy megpróbál változni, ha kell szakember, csoportterápia, stb segítségével.

Ha erre nem képes, akkor szakíts vele. Hosszútávon csak lehúz érzelmileg, visszahúz az életed MINDEN területén, alaptalan féltékenység és cirkuszok, manipulálni, érzelmi zsarolni fog, garantálran sérülni fog.

Egyébként azzal, hogy bizonygatod, hogy mennyire szereted és jónak tartod, csak még inkább megerősíted benne a komplexusát - fordítva sül el, mert neked akar megfelelni, nem magának, tőled várja a megerősítést, amit megkap és ezért nem változik, hanem újra és újra rád hárítja.

Az ő döntése, hogy akar-e ezen változtatni és a te döntésed, hogy vállalod ezt.

2018. szept. 27. 13:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy ez az önbizalomhiány tökéletes kivetülése. Éppen ezért te hiába mondod el húszezerszer, amíg ő belül nem tud ezen változtatni, addig vagy elfogadod, vagy előbb utóbb ráunsz erre, és már nem fogod tolerálni.
2018. szept. 27. 13:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Lépni akar tőled, sajnál, és tudja, hogy nagyon fog fájni neked.. Akkor van ilyen. Még fog pár hétig, max. párhónapig szenvedni, aztán lépni fog.
2018. szept. 27. 13:51
 9/10 anonim ***** válasza:
az önbizalomhiányos pasiktól mentsen meg a jó Isten...
2018. szept. 27. 15:05
 10/10 anonim ***** válasza:

Ilyen voltam én is egy iszonyatosan jó csajjal. Pár hónapig tűrte, hogy úgy viselkedem mint a barátod, aztán néhányszor kiakasztottam, végül megunta és kidobott.

21/F

2018. szept. 29. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!