Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos egy ilyen kérés? Milyen esetben? Voltatok már hasonlóképp?
Általában a párkapcsolat mellett vannak barátai is mindenkinek. Szerintetek ha az egyik fél úgy látja, hogy szükséges, vagy a kapcsolatukra lehet rossz hatással, vagy esetleg valamiért zavarja a barátság, akkor kérheti a párjától, hogy szakítsa meg a kapcsolatot a baráttal?
Ti voltatok már ilyen helyzetben?
Szerintetek ilyenkor, ha valakinek fontos a párja és boldog vele, akkor úgyis őt választja? Vagy mindenképp egy barátot/havert választ?
Nem jogos azt kérned, hogy szakítsa meg a kapcsolatot. Ami jogos, az egy őszinte beszélgetés, amiben elmondod a véleményedet, hogy szerinted miért káros a barátságuk, miért rossz barát az illető, ha van, akkor lehetőleg konkrét bizonyítékokkal is, hogy pl. kihasználja. Ezek után pedig leszállsz a témáról, és hagyod, hogy ő eldöntse, mit tesz. Ha nem akarja észrevenni, hogy kihasználják, akkor lehet, hogy valamiért mégis jó így neki, pl.
A lényeg az őszinte kommunikáció, de ne te mondd meg, hogy mit kellene tennie szerinted.
Szerintem ez semmilyen esetven sem jogos. Lehet hogy vam valós, komoly alapja de az hogy kivel barátkozom az az én döntésem. És számomra a párkapcsolat nem azt jelenti hogy a másikért mindent feláldozok. Félreértés ne essék nem önzésről van szó de számomra a jó párkapcsolatban 2 ember van akik egyének. Nem egy összenőtt csomag.
Ha adódik egy olyan eset ahol a páromnak van valami észrevétele valakivel kapcsolatban akkor értékelem és el is várom az őszinteségét. Ettől függetlenül van saját véleményem.
Pl: legszűkebb baráti társaságom( 5-6 fő) olyanok mint a családom. És már nagyon régóta az életem részei akikben maximálisan megbízom. Ha a párom azt kérné hogy szakítsam meg velük (vagy csak 1 valakivel) a kapcsolatot háát nagyon nem lennénk jóban. Egyrészt utálom ezt az ultimátumos választós dolgot mert számomra a legjobb barátaim akik a családom is ill. a párom ugyanazon a "fontossági szinten" vannak. Másrészt hadd döntsem el én, mjnt egyéni ember hogy kitől mit akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!