Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért állítják itt néhányan,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért állítják itt néhányan, hogy a prostizás "jobban megéri", mint egy kapcsolat/barátnő?

Figyelt kérdés

Tl;dr verzió: osztottam-szoroztam, és nekem többszörös összeg jön ki prostinál, mint amennyibe egy átlag barátnő "költségei" kerülnek.

Hogy jön akkor ki azoknak, akik ezt állítják?

------

Kifejtősebb verzió:

A kifejezés alapján úgy értelmezem, csak az anyagi részéről beszélnek a dolognak, így én is most félreteszem a szeretetet, kölcsönös támogatást, és a többit, és csak anyagilag nézem.

Helyből szót ejtenék a lakhatásról: ketten együtt lakni sokkal olcsóbb fejenként, mint egyedül. Akár egy ingatlan megvásárlásáról, akár a bérléséről van szó, nyilvánvalóan olcsóbb a fele, mint a teljes összeg. Rezsi is eloszlik.

Főzni minél több emberre kell, annál olcsóbb egy adagra számolva. Ha meg valaki rendel, vagy munkahelyen eszik, akkor legalábbis nem lesz drágább az étele attól, hogy van valakije.

Kozmetikumokból, ilyesmikből is olcsóbb a nagyobb kiszerelés.

A fix költségeken elég jól lehet spórolni, ha az ember együtt él a párjával.

A szórakozást tekintve meg... én a saját példámat tudom felhozni, mi a párommal erre a célra összedobunk egy havi fix összeget felesben, ebből megy a mozijegy, belépő ha megyünk valami kiállításra vagy programra, ha mindkettőnknek megtetszik például egy könyv, akkor ebből vesszük meg. Jó bőven számoltunk, mikor ezt az összeget meghatároztuk, így minden hónapban marad - ebből szoktunk utazgatni, igaz, nem a Burj Khalifába, hanem főleg a környező országokba túrázós kirándulásokra, de néha ráakadunk 1-1 nagyon jó repülős ajánlatra (folyton nézegetjük az utazómajmot és a hasonló oldalakat, kapcsolatban vagyunk utazgató ismerősökkel, cserélünk tippeket), esetleg ha nem elég rá a pénzünk, akkor pluszban rádobjuk a hiányzó összeget, ismét felesben.

Ez kicsit konkrétabban azt jelenti, hogy évente egyszer utazunk külföldre, évi 3-4-szer megyünk belföldi "ottalvós" utazásra (kalandvágyók vagyunk, ez legtöbbször többnapos túrával egybekötött istenhátamögötti sátorozást jelent), évi egyszer kempingezünk a barátainkkal egy közöset, évi 3-4 programra megyünk (általában ebből 2 autós találkozó, 1 színház, 1 valami kiállítás, sétarepülés, akármi), a maradék szabadidőben olvasunk, főzünk, kertészkedünk, és persze rengeteget kirándulunk, ezek nem olyan hű de hűdedrága programok.

Közös megegyezés alapján a benzint ő állja, ha valahova megyünk, cserébe a fogamzásgátlómat én fizetem magamnak.

Mi úgy érezzük, elég aktív életet élünk, és mindenünk megvan, amire vágyunk, tudunk elegendőt szórakozni.

Ez az összes mindenség 40.000 forintjába kerül a páromnak havonta (nekem is, de ő a férfi, most főleg róla van szó a kérdésem miatt).

A szex részről szólva, átlag napi 1 megvan nálunk (persze van, hogy valami okból kifolyólag 1-2 nap kimarad, de cserébe előfordul, hogy egy nap több menet is lemegy, szóval átlagban szerintem mondhatjuk ezt)

Szóval évi 480.000 forintból mondhatni minden napra kijön a szex, a szórakozás, a megélhetése pedig olcsóbb, mint egyedül lenne.

Ezzel szemben netes infók alapján egy igényesebb prostituáltnál 15.000-20.000 ft egy óra (javítsatok ki ha tévedek)

Ezzel az összeggel (mondjuk az alsó határral, 15e-vel) és szintén napi 1 szeretkezéssel számolva a prostituált évi 5.475.000 forintba kerül, és akkor abban csak a szex van benne, más szórakozásra még ezen felül kell költeni igény szerint.

Akik azt írják, hogy prostihoz járni olcsóbb, mint egy barátnő, azoknak hogy jön ez ki? Nekem valahogy sehogy nem lesz kisebb összeg az 5milla mint az 500.000... főleg, ha azt is nézzük, mit tartalmaz az összeg.

És akkor tényleg, az érzelmi oldaláról egy szót se szóltam...

Miért, hogyan lenne olcsóbb a prosti? Milyen matek szerint?

2018. aug. 30. 13:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
41%

Mert valóban jobban megéri. Ha havonta egyszer elmész prostihoz, az olcsóbb, mint egy barátnőt fenntartani, ráadásul sokkal többet is spórolsz rajta, mint a pénzt. Ha akarod, tételesen felsorolom.

Tehát mit lehet spórolni prostival?

- Azt spórolod meg, hogy nem kell elviselned a baromságait, a hisztijét, az érzelmi zsarolásait, meg a "nem működik a kémia" sületlenségeket, amiket 10-ből 10 nő elsüt naponta.

- Azt spórolod meg, hogy mellette nem kell lemondanod mindenki másról.

- Azt spórolod meg, hogyha szarrámegy a kapcsolat és elváltok, nem viszi a fele királyságodat.

- Azt spórolod meg, hogy nem nyüstöl házassággal, meg gyerekkel.

- Azt spórolod meg, hogy egyből rátér a szexre, nem kell fölösleges köröket futnod, randira hívni, programot szervezni, aztán a végén kidob egy bulikirály menőmanó miatt.

- Azt spórolod meg, hogy nem huzigálja a száját a szexnél, meg nem keres kifogásokat, hogy éppen miért nincs kedve hozzá. Szépen szétteszi és csinálja, különben nincs lóvé.

- Azt spórolod meg, hogy odahaza nem fogyasztja a villamos áramodat, gázodat, vizedet, amit persze egyszemélyben neked kell kifizetni, mert "hát az a férfiak dóga".

- Azt spórolod meg, hogy nem várja el az autót, na meg hogy akkor használhassa amikor csak akarja, mert buszra túl arisztokrata felrakni a seggét ugye, de tankolni meg javíttatni azt neked kell, mert a fenenagy feminizmus ilyenkor nyaralni megy, és "ez a férfiak dóga".

Persze aki minden nap dugna, mert nem bír a farkával, annak drágább a prosti.

Ja és jöhet a piros kéz, beismerni úgyse fogjátok, hogy igazam van, mert az ugye derogál :D

2018. aug. 30. 15:55
 22/29 A kérdező kommentje:

Nem olyan nővel kell kapcsolatot létesíteni, akire igazak az általad felsoroltak, és kész.

"Azt spórolod meg, hogy nem kell elviselned a baromságait, a hisztijét, az érzelmi zsarolásait, meg a "nem működik a kémia" sületlenségeket, amiket 10-ből 10 nő elsüt naponta."

El kell kerülni a hisztis, passzív-agresszív embereket. Még haveri szinten se szabad ilyenekkel tölteni sok időt, rettenetesek. Sok ilyen férfi is van egyébként, mégse gondolom, hogy jobb lenne a nőknek férfiak nélkül.

"Azt spórolod meg, hogy mellette nem kell lemondanod mindenki másról."

Habitus kérdése. Én például nem élem meg lemondásnak. De aki igen, annak még mindig ott van a nyitott kapcsolat lehetősége, egyre népszerűbbnek tűnik.

"Azt spórolod meg, hogyha szarrámegy a kapcsolat és elváltok, nem viszi a fele királyságodat."

Ezt meg lehet spórolni többféleképpen is, nem csak a kapcsolat elkerülésével. Ez olyan, mintha éhhalállal védekeznél a gyomorrontás ellen...

"Azt spórolod meg, hogy nem nyüstöl házassággal, meg gyerekkel."

Mintha minden nő akarna házasságot meg gyereket, és minden férfi irtózna ezektől... :)

"Azt spórolod meg, hogy egyből rátér a szexre, nem kell fölösleges köröket futnod, randira hívni, programot szervezni, aztán a végén kidob egy bulikirály menőmanó miatt."

Igen, ezzel el is veszti az egész a varázsát, a megismerés izgalmát. Mindkét fél részéről.

"Azt spórolod meg, hogy nem huzigálja a száját a szexnél, meg nem keres kifogásokat, hogy éppen miért nincs kedve hozzá. Szépen szétteszi és csinálja, különben nincs lóvé."

Ez borzasztóan elszomorító és egészségtelen hozzáállás. A szeretkezés attól lesz jó, hogy mindkét fél kívánja és élvezi. A "fizetek neked, te meg hagyod magad megdugni" nem szeretkezés, ennyi erővel egy guminővel is csinálhatnád. :(

"Azt spórolod meg, hogy odahaza nem fogyasztja a villamos áramodat, gázodat, vizedet, amit persze egyszemélyben neked kell kifizetni, mert "hát az a férfiak dóga"."

Ez elég nevetséges érv. A férfi is használ áramot, vizet, satöbbit, amit az esetek túlnyomó részében szerintem közösen fizetnek együttélés esetén a felek. A kapcsolat elején még igaz lehet, hogy a nő a "te áramodat" használja, ha átmegy hozzád, de gondolom te is átmész hozzá, akkor te használod az övét, így egyből egálban vagytok.

"Azt spórolod meg, hogy nem várja el az autót, na meg hogy akkor használhassa amikor csak akarja, mert buszra túl arisztokrata felrakni a seggét ugye, de tankolni meg javíttatni azt neked kell, mert a fenenagy feminizmus ilyenkor nyaralni megy, és "ez a férfiak dóga"."

Nem láttam még az életben ilyen nőt (a legtöbb nő ismerősöm nem várja el az autót... aki meg igen, annak annyira fontos, hogy gondoskodik sajátról, amit ő tart fenn)

Ha van is, akkor nem kell ilyenekkel szóba állni és kész.

Elég furcsán gondolkozol.

2018. aug. 30. 16:08
 23/29 anonim ***** válasza:
85%
Ezt csak azok a lúzerek (még megközelítőleg sem férfiak) mondják, akik nem képesek összejönni nőkkel. Szerintem nagyrészt önmaguk és egymás megnyugtatására hangoztatják ezt olyan bőszen. De nézz csak szét csak itt az oldalon. Millió önsajnálattól csöpögő, gonosz női nemet szidó nyivákolást találsz.
2018. aug. 30. 16:09
 24/29 anonim ***** válasza:
50%

Az a baj Kérdező, hogy ezt nem én választottam - ilyenekbe futottam bele újra és újra. Ne csodálkozz, ha egy idő után a férfiban felködlik, hogy mi a franc értelme van az egésznek...

Én egyszerűen meguntam egy idő után, hogy a nő ugyanúgy tőlem vár el mindent, csak a nevek változnak, és én vagyok az egyetlen, aki energát feccöl a kapcsolatba. Semmi értelme úgy tandemet venni, hogy csak egyvalaki teker rajta.

Nem kell ilyen nőkkel ismerkedni, és kész...ez így is van, azért vagyok egyedül.

2018. aug. 30. 16:18
 25/29 A kérdező kommentje:

Én meg elég idióta pasikba futottam bele a párom előtt. És? Nem általánosítottam róluk mindenkire :)

2018. aug. 30. 16:21
 26/29 anonim ***** válasza:
47%

Hát Kérdező, ha még ezzel együtt is megéri keresned "az Igazi"-t, akkor ez a te dolgod nyilván. Ha engem kérdezel, fölösleges és haszontalan időpocsékolás, de nem szólok bele, hogyan élsz.

Én úgy találtam, hogy nem a párkapcsolat a boldogság kizárólagos forrása, és eddig tizedannyi hasznot nem hozott a nők után kujtorgás, mint amennyi energiát és időt beleöltem, tehát deficites az egész. Ezt az energiát jobban megéri olyasmire fordítani, ami megtérül, és profitálsz is belőle, nincs igazam?

2018. aug. 30. 16:24
 27/29 anonim ***** válasza:
36%

Akik ezt ilyen felállásban gyakorolják, azok valamiért nem hisznek egy ideális kapcsolatokban vagy azért, mert a sztorik elcsüggesztik őket így bele sem vágnak vagy a saját eddigi tapasztalataik bebizonyítják nekik, mint 49%-osnak. Persze vannak kivételek amik erősítik a szabályt, de azért tegyük a szívünkre a kezünket és válaszoljunk már..."az esetek többségében korrektek a kapcsolatban a felek ? kölcsönösen működtetik a kapcsolatukat ?"

Nem mondom, hogy mindenki potyaleső volt akivel találkoztam, de miután egyértelműen érintetté váltam érzelmileg így érzelmeken keresztül befolyásolhatóvá váltam, onnantól azért gyakrabban jöttem ki rosszabbul, mint jól. Csodálatos, hogy egy vállrándítással elrendezed kérdező, hogy hát hideg fejjel fel kell mérni folyamatosan a partnert és úgy válogatni/venni részt egy kapcsolatban, de vedd figyelembe azt is, hogy egy bizalomra épülő kapcsolat lényegét veszti, ha folyamatosan a hátamat kell biztosítanom. Nem járok prostihoz, soha nem is jártam és nem is fogok, viszont megértem, hogy ha valaki egy párkapcsolat komponenseit úgy szedegeti össze több forrásból, szexet prostitól, szeretetet családtól, szocializálódást/szórakozást barátoktól stb.

Gratulálok a kapcsolatodhoz és ahhoz amilyen ember vagy, csak nem mindenkinek adatik ez meg. (nem magamról beszélek van barátnőm, aki végre oké is)

32/f

2018. aug. 30. 16:56
 28/29 A kérdező kommentje:

Megtaláltam már a párom. Tökéletesen megérte. :)

2018. aug. 31. 09:18
 29/29 Kikurt válasza:
Szerintem mindenki mást tart fontodabbnak... van aki a szexet részesíti előnyben barátnővel van aki aki esetleg nincs megáldva olyan képességekkel az örömlányhoz jár... az én esetem a következő... én 30 éves vagyok ( férfi) a párom 28 (NŐ) 9 éve vagyunk eggyütt... 7 éve egyútt élünk. Mindent felesbe fizetünk... a hitelt a rezsit még a bevásárlásokat is... termďszetesen néha meglepjük egymást drágabb ajándékokkal. A szexuális életúnk is aktív.. minden másnap van hogy többször is.. gyerek nálunk nincs .. volt rá példa hogy kicsit ellazultabb állapotomban megkérdeztem a 3 as dolgot... lány beszálóval. Próbáljuk ki benne volt... kikötése annyi h barátnői tabuk... inkább egy fizetős. Kerestem .kerestem több hölgyikét is felhívtunk a hang a stílus sokat elárul azért egy ilyentöl. Ki választottuk a számunkra szimpit és hát elmentünk. Mehtórtént a dolog jó volt nekem is és páromnak is tetszett. Azóta néha együtt elmegyünk egy lányhoz akit épp szimpinek találunk aztán ennyi. Van barátom aki eljár havi pár alkalommal annak ellenére is h ragadnak rá a nők. Itt nem az anyagi részén van a hangsúly szerintem. Hanem hogy hogy éljük ki vágyainkat...
2018. szept. 3. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!