Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van köztetek olyan, aki hozzám hasonlóan úgy érzi, hogy egy magasabb cél érdekében született, nem azért, hogy párkapcsolatban éljen és kiélje az állati ösztöneit?
Nem, de az evolúció következő lépcsőfoka, hogy megszabadulsz ezektől.
#17, persze, meg tudom indokolni.
Amikor azt írtam, hogy "egykoron", a gengszterváltás előtti időszakokra gondoltam. Én már éltem az "átkozsban", bár fiatal voltam, azért elég jók voltak a szemeim, és rengeteg idevágó irodalom is van belőle. Akkoriban sokkal többre becsülték a tisztességet, az empátiát, az intelligenciát, nem lehetett aprópénzre váltani az érzelmeket. Tudok róla, hogy szaralakok akkor is voltak, ismerem a tiszazugi mérgezős asszonyok históriáját, Lydia Sherman vagy Dr. Crippen történetét is (mondjuk ezek régebben történtek meg). Voltak akkor is hűtlen & hozományvadász férfiak és pénzvadász nők, viszont anno kiközösítették őket, kinevették, és ha tehették, seggbe is rúgták.
Manapság pedig? puncs.hu, viszony.hu, satöbbi? A megcsalós kérdések jóformán már csak arról szólnak, hogy az illető férfi/nő dicsekszik vele, és felmentést vár a többi kommentelőtől, még neki áll feljebb, ha egy-két jobb érzésű ember lehordja. Esze ágában sincs megbánni a dolgot, a legkevésbé sincs lelkifurkája. Arról nem is beszélve, hogy a fogyasztói társadalom eszméje ide is begyűrűzött, egy mosatlan salátástál miatt képesek szakítani, nemhogy ennél komolyabb problémákat közösen megtárgyaljanak, ahogy kellene civilizált emberek között. A párkapcsolati önzés pedig a világ legtermészetesebb dolga lett.
"hozományvadász férfiak és pénzvadász nők, viszont anno kiközösítették őket, kinevették, és ha tehették, seggbe is rúgták."
Hat nem. Sokkal inkabb elfogadott volt es gyakoribb. Sokszor a szulok kerestek tehetos hazastarsat a gyereknek.
A magasabb cél magába foglalja azt is, hogy ezen a szánalomfórumon vársz megerősítést?
Mondjuk aki azt hiszi hogy az egyik legszorosabb emberi kapcsolat főleg csak agyatlan b aszásból áll, az jobb is, ha nem akar magának egyet.
#24, az "átkozsban" egyáltalán nem ez volt a jellemző. A párkapcsolati piac stabil volt, ha probléma volt a házasságban, megoldották, nem egyből durrbele bumm, válunk meg félrekefélünk, és a gyerekeket is a valódi emberi értékek szeretetére nevelték, nem arra, hogy csak annak van értéke, amit számokkal le lehet írni.
Amire gondolsz, az a 16. századbeli feudalista felfogás. Ugyanúgy mint a "kasztrendszer", gazdag csak gazdaggal, szegény csak szegénnyel. Elég szégyen, hogy a XXI. század modern és felvilágosult hómó sapiense még itt tart.
Mondjuk mit is csodálkozok, amikor az ezótévés Béla jósnő is megszedi magát pénzmágiából meg rontáslevételből :D
Ezt nem mondanám magasabb célnak, csak simán aszexuálisnak (de legalább is szélsőségesen alacsony libidójúnak) 😁 és hát ha nincs szex, akkor nincs reprodukció, kihalsz... a kihalás magasabb cél lenne? Miért? 🤔 (érdekes gondolat amúgy... tetszik 😃 )
Csak simán átveszik a helyedet a reprodukcióra képesek. Azaz ha úgy vesszük, akkor a cigányasszony, aki a „nyomorba szarja ki” a purdékat sorozatban, az magasabb célú tevékenység, mint amit te csinálsz. Már ha a 8-ból legalább egynek sikerül továbbszaporodnia. Pedig csak az állati ösztönei hajtották, gondolkodás nélkül. Az asszomy hatással volt a világra, te meg csak elporladtál 🙂
Én amúgy szintén nem vágyom párkapcsolatra. Csak én sokkal ösztönösebben és sokkal tudatosabban szeretnék élni! 😃 A párkapcsolat korlátoz, egyáltalán nincs összhangban a szükségleteimmel. Max egy nyitott kapcsolat az, amit el bírnék viselni (meg az ilyen barátság extrákkal, dugópajti és társaik). Abban lelném meg azt, ami maximálisan fel tud tölteni mind testileg, mind lelkileg.
Szóval szerintem a szükségleteink (még ha azok állatiasak is) kielégítésének menedzselése-képessége egy olyan dolog, ami magasabb célú. Én abszolút az egyéni boldogságot helyezem minden elé.
És ez az utolsó mondat lehet egy kulcs. Mert szerintem te is így vagy... csak neked, a te egyéniségednek teljesen más prioritásai vannak, mint nekem. Ami egy tökjó dolog amúgy... 😃
"Nem, de az evolúció következő lépcsőfoka, hogy megszabadulsz ezektől."
Áááááá, top komment! XD Az evolúció egészen pontosan a ba.szásról szól. Ki tud több és sikeresebb utódot csinálni, ki hódítja meg a földet. Ez az evolúció, nem a "meghaladás". Légyszi hadd tudjam ezt három év biológia szak után. :D
Nekem meg van normális párkapcsolatom és nemi életem amellett, hogy megvalósítottam karrier szempontból az összes gyermekkori álmom. Most akkor hova szarjak?
Nézd meg a világ nagy koponyáit... Legtöbbjük mellett állt egy nő/férfi, mégis letettek valamit az asztalra. Sokkal többet, mint retard kérdések kiirkálása gyakorira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!