Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért zavarja a legtöbb nőt ha egy pasi az életében csak egyszer akár, de meglátogatott egy lakásos prostit?
Ezek a prostituáltak nem érzik magukat kihasználva, vagy megalázva női/emberi mivoltukban, ha egy férfi meglátogatja Őket...
Sőt sokszor Ők (persze ez csak egy réteg) érzik úgy, hogy sikeresen kihasználják a pasik másképpen működő ösztöneit, s ebből Ők jól megélnek, milyen zseniális.
De a lényeg, hogy ezen lányok/nők 1%-a sem menne el tanulni kollégiumba, mellette gyárba dolgozni, vagy gyárba dolgozni 3 műszakban munkásszálón.
Sőt egyeseknek jobb lehetőségeik is adódnak, de nem élnek vele, mert ezzel amit csinálnak 2-3 milliót minimum keresnek egy hónapban.
Mivel nem illegális a tevékenység, még adózhatnának is, de nem igazán teszik...
Nekik a pénz számít, ez a legfontosabb, ennyi.
De szerintem meg van a joguk a saját testük felett rendelkezni.
Én azt nem tudom megérteni, hogy miért bántja a legtöbb nőt, ha egy férfi egyszer járt már ilyen lakásos nőnél...
Miért?
Ilyeneket olvasok, hogy "én nem tudnék olyan emberrel járni aki fizetett valakinek a testéért".
Persze neki is meg van a joga ezt gondolni, de nagyon szeretném megérteni, hogy mi is ezzel a probléma, ha a prostituáltként dolgozó emberilény, a saját döntése alapján elkért egy összeget, majd a saját döntései alapján szexelt azzal a férfival aki fizetett, s higiénikusnak, szimpatikusnak találta, az előre meghatározott feltételek betartása mellett... Vagyis nem volt semmi olyan ami a nőnek ne férne bele.
Viszont azok a nők mit éreznek akik ezt kizáró oknak tartják?
Tényleg elvi problémájuk van ezzel? Mert mint írtam, ezt akkor rosszul gondolják, senki nincs kihasználva.
Vagy attól félnek, hogy a pasi a későbbiekben félrelép?
Szerintem ennek sem nagyon van alapja, ha kapcsolaton kívül volt azzal a prostival, s még el is modja...
Vagy az zavarja Őket, hogy veszítenek abból a hatalomból amit a puncijuk ad?
Vagy mi a gond?
A te logikáddal akkor kérdezhetném, hogy mi bajod lenne azzal, aki gyilkolt? Hiszen az a múltja, még azelőtt tette, hogy megismert, vagyis semmi közöd hozzá...
Nézd, én nem ítélem el a prostikat, se azokat, akik hozzájuk járnak. De egy kapcsolatban nekem fontos, hogy mindkettőnk számára ugyanazt jelentse a szeretkezés.
Látom a lepontozósdi megy, de érvelni, gondolatot hozzáfűzni már nehéz :D
Dedó :DDD
"Mit nem értesz azon, hogy nem ugyanazt gondoljuk a kapcsolatokról, a szexualitásról? Én nem tartom elfogadhatónak, helyesnek, intelligens emberi viselkedésnek, hogy más testét szexuális célokra megvásárolod."
Pedig amiről írsz, vagyis a szexrabszolgaságot én is elutasítom.
"Nem érdekel, hogy a prosti nem kényszerítve volt"
Ezt észrevettem, ez számodra nem egy fontos részlet.
"hanem annyira nem fejlett érzelmileg, vagy értelmileg, hogy ilyen eszközökhöz folyamodik a pénzszerzés érdekében (nem kell előadni, hogy a prostik mennyire értelmesek is lehetnek, mert az én szintemhez mérten nem azok (ha a tiédhez igen, akkor az a te dolgod továbbra is))."
Mi az, hogy "ilyen" eszközökhöz? Mitől más ez mint más fogalalkozás? Azért mert Te elkönyvelted, hogy ez alapjaiban rossz, bűnös viselkedés még nem az, kevésbé mint pl. egyes esetekben egy ügyvéd munkája, de ez csaknegy teljesen random példa. Ugyanis itt csak saját maga sorsa felett rendelkezik az ember (már ha a szemedbe a prosti egyáltalán az).
Az, hogy a prostik a Te szintedhez képest mennyire értelmesek, annak fényében, hogy a prosti nem egy "homogén biomassza" nem mérhető. Feltehetőleg vannak köztük rengetegen nálad kevésbé értelmesek, de akadnak értelmesebbek is, akárcsak mindenféle más területen dolgozó emberek között is.
"A múltbéli cselekedeteid része a személyiségednek. Tehát ilyen téren hatással van a mostani értékrendszeredre, gondolataidra is."
Ez így igaz.
"Az, hogy korábban te rendben levőnek tartottad"
Nono, még az esetleges kapcsolat alatt is renbelevőnek tartom (azt, hogy egyedülálló emberek prostikhoz járjanak), nem arról van itt szó, hogy hirtelen megbánom bűneimet...
", hogy csak a saját örömödre, saját szexuális vágyad kielégítésére HASZNÁLTÁL egy másik emberi lényt, úgy hogy nem számított, hogy ő nem vonzódik hozzád, nem vágyik arra, hogy te szexelj vele, nem izgatod semmilyen értelemben (kivéve a pénzed, amit adsz neki utána), nekem nem elfogadható."
Ezen már túl vagyunk, ez egy HATALMAS hazugság! A prostituált felkeresésére lehet az is a belső indítatás eleve, hogy szerernél egy másik embert kényesztetni, annak MEGPRÓBÁLNI örömet okozni, rengetegen csak orális szex nyújtására keresnek fel egy lakásos nőt.
Most azon lehetne vitatkozni, hogy élvezi e ezt...
Én azt mondom, hogy lehet. De ha nem is, akkoris a másik lehetőség bizony az, hogy maximum közömbös neki a dolog.
Nem eltűri, nem elviseli! Az isten szerelmére, ne magyarázzuk már bele, hogy ezek a nők meg vannak erőszakolva, meg használva vannak.
Maximum az van használva akinek ez belefér, mert tudod még egy kapcsolaton belül is valakinek ez belefér/szüksége van rá, hogy HASZNÁLJÁK. Valakikk ilyenek, férfi és nő is van ilyen, én speciel tudok ilyen prostiról is, aki valóban élvezi, bár soha nem voltam nála... Azért mert számodra ez elképzelhetetlen még ez valóban így van! Ne akard már megmondani, hogy mások mit éreznek, hanem emeld fel a segged és látogass meg beszélgetésre pár lakásos lányt! Ott csekkolhatod az értelmi szintjüket is, ami amúgy rohadtul nem egyenlő a műveltséggel.
"Azért mert meg lehet valamit tenni büntetlenül (ahogyan írtad, hogy nem illegális), még nem muszáj megtenni."
Mondj akkor nekem még olyan cselekedetet ami egyértelműen erkölcstelen gaztett, de a törvény nem bünteti!
Az az igazság, hogy Te nem tudod félretenni a szubjektív meggyőződéseidet és egy kicsit nyitottabban szemlélni bizonyos dolgokat..
"Remélem most már érted, hogy mit írunk jó páran, mert próbálom már nagyon lebutítani, hogy felfogható legyen. Tehát adott vagy te, aki szexelni akar. Adott egy nő, aki nem elég intelligens, vagy érzelmileg megakadt a fejlődés terén, ezért áruba bocsátja a testét."
Adott egy ember aki olyan dolgokról magyaráz melyekkel sosem foglalkozott igazán, s tényszerűen állapít meg sületlenségeket.
"Te pedig ezt kihasználod, és megvásárolod őt, a testét, hogy egyoldalúan élvezetedet leld benne. Nem számít neked egyáltalán, hogy ő valójában (!) mit érez, gondol, mire vágyna."
Hát persze... Azért szoktam mindenkitől többször megkérdezni, hogy biztosan akarja e, nekem nem nagy probléma ha nem, szimpi vagyok e, stb.
De szerinted erről Ők nem dönthetnek maguk, neked kéne helyettük dönteni, hiszen Ők nem elég értelmesek, visszamaradottak.
"Az ember nem használati tárgy!"
Ilyenkor ember, máskor meg rongy.
"Akkor sem, ha nem tiltakozik ellene bármilyen ok miatt."
Akkor szólok az összes exemnek, hogy gyorsan jelentsenek fel, hiszen ezekszerint Őket is mind megerőszakoltam!
"De nyilván ha járatos lennél egy kicsit is a pszichológiában"
Egy kicsit az vagyok, mivel rendszresen igénybe veszem pszichológusok szolgáltatásait is.
"akkor tudnád, hogy egészséges mentalitású, pszichéjű lányok nem mennek prostituáltnak, nem hagyják, hogy mindenféle idegen férfiak pénzért élvezkedjenek a testükkel."
És sok nő is, amúgy.
Amúgy ez úgy ahogy van bullshit, persze Te az "egészséges mentalitású, pszichéjű lányok" alatt magadat érted.
"Te valamikor, amikor prostituálthoz mentél, az embert, a nőt, csak test szintjén működő valamivé degradáltad, alacsonyítottad."
Nem.
" Márpedig az ember egy tudattal, érzelmekkel, vágyakkal rendelkező lény, és te ezt abban a pillanatban figyelmen kívül hagytad, amikor fizettél valakinek, hogy szexuális tárgyként használhasd."
Pontosan, és ne felejtsük ki az önálló akaratot sem, Te ezt akarod megtagadni!
Azért, hogy szexuális tárgyként használjak valakit még sosem fizettem, viszont ex barátnőm már kért rá... Nekem nem jött be.
" Ami teljes mértékben A TE DOLGOD mindaddig, amíg nem akarod, hogy ez mások által is kötelezően elfogadott legyen,"
Nem akarom, csak olyan indokokat akarok ami nem csak a fejében létezik.
" és meghagyod azt az alapvető emberi jogot nekünk, hogy magunk eldönthessük akarunk-e ilyen férfiakkal kapcsolatban lenni, vagy pedig úgy határozol, hogy ezt a lehetőséget, mint írtam ALAPVETŐ JOGOT, elveszed tőlünk önkényesen, és eltitkolod, hazudsz róla a jövendőbeli párjelöltednek."
Pont ez a kérdés egyik alapja ids, hogy nem hazudnék erről, de azzal együtt, hogy én elmomdom, még az én dolgom.
Ideális esetben ez sem negatív sem pozitív irányba nem befolyásolhatna semmit.
"A te logikáddal akkor kérdezhetném, hogy mi bajod lenne azzal, aki gyilkolt? Hiszen az a múltja, még azelőtt tette, hogy megismert, vagyis semmi közöd hozzá..."
Te itt a gyilkosságot egy szintre helyezed a prosti léttel, mint bűn. Azonos súlyosságúnak állítod be, pedig nem az.
Nem írtam ilyet sehol, hogy a múltja nem érdekel egyáltalán.
Az, hogy prosti volt e, ha így elmondja, s minden más klappol, körülbelül annyira érdekekl, mint hogy 2003. 5. 23.-án levitte a szemetet.
Az, hogy gyilkolt (és nem ölt), az sokkal jobban, egészen annyira, hogy nem kezdek vele.
Az egyik erkölcsileg és jogilag is bűn, a másik pedig nem az...
"Te itt a gyilkosságot egy szintre helyezed a prosti léttel, mint bűn"
Nem. Csak rámutattam, hogy magadnak mondasz ellent. - "Az, hogy kapcsolaton kívül mi jó neki, mi teszi boldoggá enyhén szólva nem a Te dolgod" - ezt te írtad. Ha nem a te dolgod, hogy mit tett a kapcsolaton kívül, az előtt, akkor most hirtelen miért érdekel mégis?
"Az, hogy prosti volt e, ha így elmondja, s minden más klappol, körülbelül annyira érdekekl, mint hogy 2003. 5. 23.-án levitte a szemetet."
Oké, szíved joga. És? Ettől még más meg máshogy gondolkozik.
Én el tudom fogadni, hogy téged nem zavarna, te miért nem tudod elfogadni, hogy mást meg zavar olyasmi, ami téged nem?
"Az egyik erkölcsileg és jogilag is bűn, a másik pedig nem az..."
Ez meg aztán annyira nesze semmi....
Erkölcsileg legalábbis NAGYON attól függ, hogy kinek a nézőpontjából. Ha tetszik, ha nem, elég sok ember szemében a prostitúció bűn erkölcsileg. Mindeközben bizonyos esetben a gyilkosságot az emberek egy csoportja képes elfogadni.
Sok helyen és sok esetben pedig jogilag is bűncselekmény. Kíváncsi vagyok, 10 prostituáltból hány végzi legálisan, adózva a tevékenységét.
Annyi a te bajod, hogy nem tudod megemészteni, hogy mások nem ugyanúgy gondolkoznak, mint te.
109: "De nyilván ha járatos lennél egy kicsit is a pszichológiában, akkor tudnád, hogy egészséges mentalitású, pszichéjű lányok nem mennek prostituáltnak."
Ezt mire alapozod? A pszichológusom nemcsak általában járatos a pszichológiában, hanem kb. erre a területre specializálódott. Soha nem mondott semmi olyat, amit te írsz, pedig beszéltünk róla, amikor prostiztam. Amikor egy közös prosti ismerősünkkel kapcsolatban pedig éppen ellenkezőleg nyilatkozott.
Kérdező, mi nem ugyanaz az ember vagyunk? :D Nekem is volt nem egy barátnőm aki élvezte hogy használják és ezt mondta is. Valószínű a legtöbb nő élvezi időnként. Én sem vagyok képes rá, még játékból sem. De amennyiszer felmerült már, hogy felismertem, velem van a baj, és foglalkozom a témával.
Ugyan nem engem kérdeztél, de kb 10 másodperces keresés volt a google-n, és találtam egy csomó cikket, köztük egy svájci kutatást, ami alapján:
"RESULTS:
The 193 interviewed female sex workers displayed high rates of mental disorders. These mental disorders were related to violence and the subjectively perceived burden of sex work."
(forrás: [link]
És egy cikket ugyanerről a kutatásról:
"Overall mental health problems were fairly high, with 50 percent of sex workers reporting at least one psychiatric disorder over the last 12 months; by comparison, this is true of 22 percent of the general population of adult U.S. women. The most prevalent disorders were mood (30%), anxiety (34%), post-traumatic stress syndrome (13%); none were diagnosed with schizophrenia or alcohol dependency."
(forrás: [link]
És érdemes kihangsúlyozni, hogy ebben a kutatásban legálisan dolgozó hölgyek vettek részt, akiknek valószínűsíthetően jobbak a munkakörülményeik azoknál, akik illegálisan csinálják.
Ha kicsit is jártas vagy szociológiában, akkor tudhatod, hogy az ilyen alacsony vizsgálati számnál az egész eredmény figyelmen kívül hagyható, komolytalan.
Ráadásul a svájci körülmények (bár számomra nem ismertek, de) gondolom teljesen mások...
Illetve, abból hogy "legálisan" tevékenykednek, még nem biztos, hogy jobbak a körülmények.
Nézd meg a német prosti világot, ott szinte mindenki legálisan csinálja, legálisan lehet stricije, legálisan lehet bordélyházt üzemeltetni, mégis ezekkel együtt sokkal jobban hozzátartozik az alvilág, mint itthon. Több a visszaélés...
Az egyharmados poszttraumás stressz szindrómás arány, túl azon, hogy ilyen alacsony létszámnál nem komolyan vehető, még amúgy sem sok egy átlag magyar munkahelyen!
De hidd el, akinek a prostituáltkodás miatt lesz poszttraumás stressz szindrómája, az abbahagyja.
Ugyanúgy ahogy egy katona sem megy vissza a harctérre, ha valóban ebben szenved.
Mint írtam is, nem ástam be magam alaposan a témába (kutakodhatok eleget, éppen szakdolgozatírás közepén vagyok, őszintén szólva nem sok kedvem volt pluszmunkához :D ), ez csak a leggyorsabb pár másodperces "kutatás" eredménye, biztos vagyok benne, hogy picit több energiával sokkal több eredményt elő lehet csalogatni.
Imádom, amikor a szociológiával jönnek olyanok, akiknek nyilvánvalóan az égvilágon semmi közük nincs hozzá... Kedves kérdező, ha már szociológia tudod-e mi a különbség a kvantitatív és kvalitatív kutatás között? Nos, a válaszod alapján nyilvánvalóan nem. A kvantitatív (számszerűsíthető, statisztikai kutatás) valóban min. 1500-2000 fős mintát követel ahhoz, hogy reprezentatívnak nevezhessük. Azonban egy kvalitatív kutatás (minőségi, nem a számszerűsítés a célja, hanem adott trs-i jelenség mélyreható vizsgálata az abban élők részvételével mélyinterjúk segítségével) eredménye nem függ a résztvevők számától, de ha már nagyon szeretnél egy minimumot, akkor 10(!) emberrel végzett mélyinterjút már elfogad a szakmai közönség. Persze általában ennél több embert szoktak megkérdezni, de 10 a minimum. Szóval az idézett cikkben a 193(!) meginterjúvolt bőven elegendő ahhoz, hogy szakmailag is hiteles eredményt kapjuk a prostituáltak mentális egészségével kapcsolatban társadalmi szinten.
Más szóval, hiába próbálod relativizálni a gusztustalan kis hobbidat áltudományos handabandával, attól még továbbra sem fog neked gratulálni hozzá senki. Csináld, ha akarod, senkit nem érdekel. De ne próbálj meg hittéríteni ezzel kapcsolatban, főleg ne kamutények hangoztatásával.
116, 119:
116 kösz a linkeket. Végigolvastam a második cikket. Szerintem ti nem... Ugyanis abból éppen az derül ki, hogy a magyar lakáson dolgozó prostikhoz hasonló körülmények közt dolgozó svájci szexmunkások lelkileg egészségesebbek, mint az átlag amerikai nő!!!
Érzésre egyébként én is arra tippeltem volna, hogy nem sokkal, de valamivel jobbak mint a magyar átlag nő. És ez még inkább így lenne, ha a hatóságok/törvényhozás feleslegesen nem baszogatná őket. Mert elvileg nálunk legálisan dolgozhatnak, gyakorlatilag viszont olyanok a szabályok, hogy lehetetlen mind betartani.
Ennek a kérdésnek a szempontjából ironikus annak a csoportnak léte, akit több lelki trauma ér a szexmunkán kívül, mint aközben.
Különösen megfontolandó az utolsó mondata:
"Ignoring this diversity and treating all sex workers as one homogeneous group when forming attitudes or making policy decisions is bound to lead us to wrong conclusions, even when most well-intentioned."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!