Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiatal párok/fiatal nők? Ez az anyagi felállás zavarna titeket?
A párommal közös kasszán leszünk hamarosan, ugyanis lakást vettünk.
Az ő fizetése kb. 150ezer ft., az én havi bevételem 50-60ezer. A párom javasolta, h a kettőt tegyük össze, ha már közös lakás, közös kasszán legyunk es abbol gazdálkodjunk amink együtt van. Engem kicsit frusztrál, hogy ennyivel kevesebbet tudok a közösbe adni. Ti mit gondoltok? Ő állítja, h ez szuper lesz igy, mert a lényeg, h összesen mennyink van, nem pedig külön külön. Ami igaz, de hát mégis ő adja a nagyobb részt, az övebol több mindent tudunk fizetni.
Valaki hasonló helyzetben?
N
A párom évek óta gyűjtött, illetve munkájából kifolyólag nagyobb összegeket is kap x havonta vagy egy évben egyszer, így neki volt x millió megtakarítása. Nekem szintén volt. illetve volt egy telkem, amit eladtam és azt a pénzt erre a lakásvásárlásra fordítottam.
Így hitelünk nem lesz.
11es!
Nyilván akkor másképp alakítottam voltam az életem, ha egyedül lennék és nem vettem volna lakást.
Egyébként nem is hinnéd mennyire jól el lehet lenni 150-200ezerből 2 embernek.
Ezért nem tudnak az emberek boldogulni. Mert azt hiszik csak félmillio lehet az, amibol lehet élni. Hogy ne lenne elég?30-40 a rezsi. Ezen felul csak a kaja van. Még félretenni is tudunk. Mindig is tudtunk. Nyaralásra is telt. Szóval nem egyik hónapról a másikra élünk. A pénzzel tudni kell bánni!:)
Jol mondja a kerdezo, a penzzel tudni kell banni.
En 120-at keresek, ennek felet elviszi a lakasberles+rezsi. Vannak sajat kiadasaim, megis meg tudom venni amit epp megkivanok, sot nyaralni is voltam iden..2x. ;)
Baratokkal heti szinten csinalok programokat. Az okos ember, ha nem is keres sokat, megtanulja azt beosztani, amije van! Es igen, meg lehet elni igy. A kerdezo egesz jo helyzetben van a parjaval kozosen, szerintem fogadd el ezt, lehet hogy idovel valtozik, es neked is lesz jobban fizeto allasod.
Arra tippelek, hogy fiatal vagy még, és tanulsz, lehet, hogy a párod is pályakezdő. Még az is lehet, hogy pár év, és te keresel többet.
Hosszú távon kell gondolkodni, ha már egyszer összeköltöztök közös otthonba. Ne a pillanatnyi felállást vedd alapul.
18# tudatosan kell vasarolni. Nem beszaladni a tescoba es mindenbol a legcsillivillibb csomagolasut megvenni. Elkell menni egy goodsmarketbe, ott kifogni egy jo akciot pl mososzerre, azt besoztani, es akar 2 honapig is eleg , ha nem mosol 3 naponta 2 bugyit, hanem osszevarsz egy rendes adag mosast. Ugyan igy fogkremmel, oblitovel, mindennel. En kisfogyasztasu vagyok, nem eszek nagy adagokat, igy egy fozes kitart 2-3 napig is. Nem veszek draga vizeket, uditoket, otthonrol viszek hutott csapvizet dolgozni. Zoldseget- gyumolcsot piacon vasarolok, epp annyit, amennyit megkivanok, nem 5 kilot, hogy aztan ram rothadjon. A villannyal, gazzal, vizzel is sporolok, nem hasznalom feleslegesen. Baratokkal peddig nem puccos etterembe megyunk kaviart enni homarral, hanem kiulok a rakparta meginni egy uveg bort, felezni szoktuk ha ketten vagyunk pl. 1-2 havonta egy mozi, filmezunk es veszunk kozosen egy pizzat, elmegyunk bulizni, lanyoknak sok helyen ingyenes a belepo. :)
Nyaralni belfoldon voltam, szinten baratokkal. Satraztunk a Balatoton mindketszer, osszesen 16 nap a ket alkalom. Ott foztunk bogracsost, levest, sutottunk halat, mindezt osszedibzuk penzben. Igy kb a csak a benzinre koltottunk meg kajara.
Egy kis tudatossag, ennyi a titka. Macerasnak tunik, pedig nem az. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!