Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatal párok/fiatal nők? Ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiatal párok/fiatal nők? Ez az anyagi felállás zavarna titeket?

Figyelt kérdés

A párommal közös kasszán leszünk hamarosan, ugyanis lakást vettünk.

Az ő fizetése kb. 150ezer ft., az én havi bevételem 50-60ezer. A párom javasolta, h a kettőt tegyük össze, ha már közös lakás, közös kasszán legyunk es abbol gazdálkodjunk amink együtt van. Engem kicsit frusztrál, hogy ennyivel kevesebbet tudok a közösbe adni. Ti mit gondoltok? Ő állítja, h ez szuper lesz igy, mert a lényeg, h összesen mennyink van, nem pedig külön külön. Ami igaz, de hát mégis ő adja a nagyobb részt, az övebol több mindent tudunk fizetni.

Valaki hasonló helyzetben?

N

2018. aug. 9. 08:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%
És ha nem lenne közös kassza? Hogy a fenébe élnél meg 50-60 ezerből? Mondjuk azt sem tudom, 150 ezerből hogy lehet.
2018. aug. 9. 08:34
 12/22 A kérdező kommentje:

A párom évek óta gyűjtött, illetve munkájából kifolyólag nagyobb összegeket is kap x havonta vagy egy évben egyszer, így neki volt x millió megtakarítása. Nekem szintén volt. illetve volt egy telkem, amit eladtam és azt a pénzt erre a lakásvásárlásra fordítottam.

Így hitelünk nem lesz.

2018. aug. 9. 08:35
 13/22 A kérdező kommentje:

11es!

Nyilván akkor másképp alakítottam voltam az életem, ha egyedül lennék és nem vettem volna lakást.

Egyébként nem is hinnéd mennyire jól el lehet lenni 150-200ezerből 2 embernek.

Ezért nem tudnak az emberek boldogulni. Mert azt hiszik csak félmillio lehet az, amibol lehet élni. Hogy ne lenne elég?30-40 a rezsi. Ezen felul csak a kaja van. Még félretenni is tudunk. Mindig is tudtunk. Nyaralásra is telt. Szóval nem egyik hónapról a másikra élünk. A pénzzel tudni kell bánni!:)

2018. aug. 9. 08:39
 14/22 anonim ***** válasza:
91%
A férjem programozó, én sima multis alkalmazottként soha nem fogok annyit keresni, mint ő. Hiába, hogy jól keresek, egyedül is meg tudnék élni, ha esetleg ő úgy döntene, hogy a recis csajjal lelép. Én hülye vagyok a programozáshoz (vagy bármilyen mérnöki feladathoz, ha már itt tartunk), soha az életben nem fogok annyit keresni, mint ő. Akkor most, hogy mi is vettünk lakást, tervezzük a babát, ne akarjak közös kasszát, mert harmadannyi a fizum, mint neki? Ugyan már. Ha lakást vettetek, családot terveztek, akkor valóban nincs jelentősége az "enyém-tiéd" dolgoknak. Akkor is valószínűleg ennyit keresel majd, amikor GYES-re mész, szóval nem fogsz inkább gyereket vállalni? Ketten éltek, közös háztartásban, ennyi erővel a hűtőben is kijelölhetitek az ő polcát meg a te polcod, és mindenki főzzön magára abból, amit saját pénzből fizetett ki... Van az a szint szerintem, ahol már lényegtelen, ki mennyit adott bele, úgyis ugyanoda megy. Az tök mindegy, melyik zsebedből fizeted a rezsit, nem?
2018. aug. 9. 08:47
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Miért, tudsz mást csinálni , külön kasszán akarsz lenni ilyen kevés jövedelemből ?Egyébként nálunk is hasonló a helyzet, én kétszer annyit rakok be a "közös kasszába" havonta, mert sokkal többet keresek, ez van, közös élet közös kiadások...
2018. aug. 9. 09:28
 16/22 anonim ***** válasza:
83%

Jol mondja a kerdezo, a penzzel tudni kell banni.

En 120-at keresek, ennek felet elviszi a lakasberles+rezsi. Vannak sajat kiadasaim, megis meg tudom venni amit epp megkivanok, sot nyaralni is voltam iden..2x. ;)

Baratokkal heti szinten csinalok programokat. Az okos ember, ha nem is keres sokat, megtanulja azt beosztani, amije van! Es igen, meg lehet elni igy. A kerdezo egesz jo helyzetben van a parjaval kozosen, szerintem fogadd el ezt, lehet hogy idovel valtozik, es neked is lesz jobban fizeto allasod.

2018. aug. 9. 09:48
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Arra tippelek, hogy fiatal vagy még, és tanulsz, lehet, hogy a párod is pályakezdő. Még az is lehet, hogy pár év, és te keresel többet.

Hosszú távon kell gondolkodni, ha már egyszer összeköltöztök közös otthonba. Ne a pillanatnyi felállást vedd alapul.

2018. aug. 9. 10:10
 18/22 anonim ***** válasza:
84%
Hogy lehet megélni havi 60ból? Eleve a kaja.. azért napi ezres csak elmegy a boltban ha egészségesen, normális ételt eszel. Marad 30 ezred. Egy hónapra mosószer, öblítő, mosogatószer, wc papír, tusfürdő, sampon, fogkrém, stb stb.. és még eljársz nyaralni meg hétvégente programok? Hogy csinálod? :D
2018. aug. 9. 10:15
 19/22 anonim ***** válasza:
78%
Hát de rezsi plusz kaján felül is van élet. Ott már nem mindegy, hogy elmehetsz-e szusizni, ha megkívánod, rendelhetsz-e könyveket vagy megvehetsz-e valamit, ami nagyon megtetszett.
2018. aug. 9. 10:21
 20/22 anonim ***** válasza:

18# tudatosan kell vasarolni. Nem beszaladni a tescoba es mindenbol a legcsillivillibb csomagolasut megvenni. Elkell menni egy goodsmarketbe, ott kifogni egy jo akciot pl mososzerre, azt besoztani, es akar 2 honapig is eleg , ha nem mosol 3 naponta 2 bugyit, hanem osszevarsz egy rendes adag mosast. Ugyan igy fogkremmel, oblitovel, mindennel. En kisfogyasztasu vagyok, nem eszek nagy adagokat, igy egy fozes kitart 2-3 napig is. Nem veszek draga vizeket, uditoket, otthonrol viszek hutott csapvizet dolgozni. Zoldseget- gyumolcsot piacon vasarolok, epp annyit, amennyit megkivanok, nem 5 kilot, hogy aztan ram rothadjon. A villannyal, gazzal, vizzel is sporolok, nem hasznalom feleslegesen. Baratokkal peddig nem puccos etterembe megyunk kaviart enni homarral, hanem kiulok a rakparta meginni egy uveg bort, felezni szoktuk ha ketten vagyunk pl. 1-2 havonta egy mozi, filmezunk es veszunk kozosen egy pizzat, elmegyunk bulizni, lanyoknak sok helyen ingyenes a belepo. :)

Nyaralni belfoldon voltam, szinten baratokkal. Satraztunk a Balatoton mindketszer, osszesen 16 nap a ket alkalom. Ott foztunk bogracsost, levest, sutottunk halat, mindezt osszedibzuk penzben. Igy kb a csak a benzinre koltottunk meg kajara.

Egy kis tudatossag, ennyi a titka. Macerasnak tunik, pedig nem az. :)

2018. aug. 9. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!