Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Kezdenél olyan pasival aki 27...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kezdenél olyan pasival aki 27 évesen "ébredt" fel a közel 1 évtizedes alkoholos álmából és most kezd el tervezgetni?

Figyelt kérdés

10 éven át iszákoskodott (elég kemény alkoholistának is nevezhető) kirúgatta magát 2 egyetemről, segédmunkát végzett évekig külföldön, segélyezett is volt sokáig, abszolút lecsúszóban volt. Semmi más nem érdekelte évekig, csak az alkoholmámor.

Közel 1 éve viszont egyáltalán nem iszik alkoholt, mert mindent meg akar változtatni, új életet akar kezdeni, igazi életet, az eddigi pöcegödör helyett.

Jelentkezett egyetemre, felvették, most tanulni kezd el, a külföldön összekuporgatott kis "vagyont" teljes mértékben tanulásba fektetné.

Mi jut eszetekbe először egy ilyen pasasról? Van remény?

2018. aug. 3. 21:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Remény mindig van!

De kemény önismeret nélkül a változás nem fog menni. Ezt előbb felmérném, hogy gondolnodik erről... mert ha nincs meg a kellő változás oda benn a buksiban, akkor jön egy krízis, és a srác zsigerből arra fog gondolni... kérdés az, nyúl is e érte... (nyúl mint állat és nyúl mint alkoholt vesz magához)...

2018. aug. 4. 06:34
 12/17 anonim ***** válasza:
"Érdekes. Pedig a nők mindig azt hajtogatják, hogy a múlt nem számít. Akkor mi a baj?" - Attól függ, mi van abban a múltban, férfinál és nőnél egyaránt, egy rossz társválasztás, vagy egy kalandozó időszak nem számít, az ember tud változni és változtatni ezen, ha akar, a függőség más, az olyan szinten torzíthatja az egyént, hogy képtelen végleg megszabadulni vagy leállni, és mindig ott a kockázat a visszaesésre, ha valaki nem elég erős. Erre példa egy nagynéném (nyugodjon békében) volt férje (ő sem él már), aki alkoholista lett egy olyan eset miatt, amit nem tudott feldolgozni, az italhoz nyúlt, agresszív lett, verte a családot, nagynéném elvált tőle, de a gyerekek tartós pszichés károkat szenvedtek, egyikük mai napig (már felnőtt) nem önálló, és kell mellé felügyelet, nagynéném volt férje sose tudott teljesen megszabadulni az alkohol rabságából, végül állítólag öngyilkos lett, ilyen szinten elborította az elméjét. A függőség időzített bomba.
2018. aug. 4. 08:36
 13/17 anonim ***** válasza:
44%

Aki 10 evig fuggo volt es ezzel elvagta a sajat eletet, az igy jart. Ne varjon csodat a sorstol, ha nem kell senkinek se.

Azt meg ne mondja, hogy a kornyezet miatt ivott. Nem kotelezo az italhoz nyulni, ha nehezsegek adodnak az eletben.

2018. aug. 4. 11:20
 14/17 anonim ***** válasza:
14%
#12 Köszi. Igazoltad a kettős mércét. Ezzel gyakorlatilag megerősítetted, amit írtam. A hazugság, hazugság, ezt hiába dumálod meg, attól nem lesz jobb.
2018. aug. 4. 12:14
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Hol olvastad, hogy "a nőknek" (az ÖSSZES nőnek????? wtf) "a múlt nem számít"? Mert valaki ezt mondta? Én nő vagyok, és nekem mindig is számított a múlt. Csak nem maguk az események, hanem az, hogy az illetőnek magának mekkora szerepe volt abban, hogy az élete úgy alakult abban az adott időszakban, ahogy. Önsorsrontókkal különben épeszű ember nem kezd, legyen bármilyen nemű.
2018. aug. 4. 14:25
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

#15 A nőknek csak az a múlt nem számít, ami miatt szégyenkezniük kell. Azért hangoztatják ezt, meg azt, hogy az emberek megváltozhatnak.... Haha... De a férfiakat elitélik a múltjuk miatt. A hisztid méginkább engem igazol. Meg az, hogy egy betűt sem értesz abból, amit írok...

"Kutyából nem lesz szalonna, de k.ból se Madonna, ahogy a vér nem válik vízzé, úgy a k. sem szűzzé."

2018. aug. 4. 15:04
 17/17 anonim ***** válasza:

"#12 Köszi. Igazoltad a kettős mércét." - Mi a kettős mérce abban, hogy a függőséggel fenntartásaim vannak? Főleg 10 év súlyos függőséggel? Nem csak férfiaknál vannak ezzel fenntartásaim, hanem a nőnél ugyanolyan kockázatos, ha ugyanígy függő. Most az, hogy az én családomban férfi vált függővé, az egy dolog, ugyanúgy a nagynéném is lehetett volna, és nem lett volna jobb a végeredmény.

De akkor még egy példa. Anyai nagyszüleim egyik szomszédságában mindkét szülő kemény alkoholista volt, sajnáltam a gyerekeket, miben kellett felnőniük.

2018. aug. 4. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!