Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem fura ez a "semmi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak nekem fura ez a "semmi közöd a párod dolgaihoz" mentalitás, ami itt az oldalon nagyon népszerű?

Figyelt kérdés

Sokak szerint semmi köze az embernek a párja:

- előéletéhez

- előző kapcsolataihoz

- hobbijához

- szabadidejéhez

- pénzügyeihez

- munkájához

- barátaihoz

- kiadásaihoz

- lakhelyéhez

- lényegében bármihez

Ez csak nekem furcsa?

Csak nekem az a természetes, hogy a párom a hozzám legközelebbi ember, akinek mindenhez köze van az életemben, és ugyanez fordítva?

Akik ennyire kizárják a párjukat az életükből, azoknál miben más egy idegen, vagy laza ismertség a párjuknál tulajdonképpen?

Vagy ezek csak komolytalan kapcsolatban jellemzőek?

2018. júl. 25. 09:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%

Ha valaki önszántából érdemesnek tart arra, hgy megosszon veled információt,bizalmat a multjáról, az életéről, minden eröltetés nélkül az dicséretes, és meg lehet köszönni, tiszteletet érdemel.

De azt amikor egy új jött-ment, akit még nem ismer, csak elkezdődött egy viszony, elkezd kutakodni, és "én mindent tudni akarok" neveletlen ember módjára-az maximum megvetést, és információ zárást.

Érzed a kettő közötti különbséget?

2018. júl. 25. 09:13
 2/16 anonim ***** válasza:
80%
Nekem is fura. Igenis nagyon sok közöm van hozzá. Főleg, ha komoly. Persze nem kell folyton az exekről beszélni de azért valamennyit kell.
2018. júl. 25. 09:14
 3/16 anonim ***** válasza:
86%

Nem csak neked, de ma már sokan szexkapcsolatban gondolkodnak, még akkor is, ha párkapcsolatnak hivják.

Úgy inditanak, úgy sem lesz életre szóló. Elvagyunk egymás mellett, vele ép jó a szex. Mindenki rendezze a saját életét.

Amit te irsz, komoly kapcsolatnál, alap lenne, hogy tényleg tudjon bizni az ember a másikban. Komoly kapcsolat, együtt egy irányba kéne haladni.

2018. júl. 25. 09:15
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintemn mindenkinek köze van a párja dolgaihoz (azokhoz amiket felsoroltál), viszont senki nem rendezkedhet ezekben (illetve az aki hagyja hogy a másik rendezkedjék az ilyen dolgokban, az a másik alárendeltje voltaképpen). Beszélni lehet (és kell is ezekről), kérni mindenki kérhet ezekkel kapcsolatban a másiktól, de ítélkezni ezekről, elvárni hogy a másik megváltoztassa, esetleg rögtön sajátként erőszakosan rendezkedni bennük... szerintem azt nem. (nagy különbség van a beszélgetés és az itélkezés, valamint a kérés és az elvárás között, ezt sokan nem értik...)
2018. júl. 25. 09:32
 5/16 anonim ***** válasza:
#3as +1
2018. júl. 25. 10:03
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
De igen köze van hozzá. Még ha az előző kapcsolataihoz nem is teljesen. De a többihez igen pláne ha együtt is élnek.
2018. júl. 25. 10:07
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Van közünk a párunk dolgaihoz, de vannak határok.

Pl. nem módosíthatsz az előéletén, nem várhatod el, hogy kidobja a háziállatát, akiért felelősséget vállalt valamikor, nem sajátíthatod ki, adhatsz neki tanácsot munkával kapcsolatban, de pl. nem tilthatod attól, amit csinálni szeretne.

A párod nem a tulajdonod, önálló ember, úgy, mint te, és ezt tiszteletben kell tartani.

2018. júl. 25. 10:12
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi csak az előző kapcsolatokról nem szoktunk beszélni, így ezt az egyet megértem. Tudjuk, hogy egyikünk sem csalt meg senkit, kb mennyi volt, és nem vágyunk vissza exhez. Ennél részletesebben felesleges belemenni. Korábbi kapcsolataiban volt, hogy kiveséztük, sok értelme nem volt, csak féltékenységet szült, problémát generált, teljesen feleslegesen.

A többihez viszont igenis közünk van, megbeszéljük, segítünk a másiknak, ha kell.

2018. júl. 25. 10:14
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
Én többször hallom azt, hogy bizonyos dolgokról (jellemzően az exekről) éppen a másik ember nem akar tudni, nem az egyik ember akarja kizárni a másikat. De ez is ugyanaz a témakör: az emberek csak a nekik tetsző tulajdonságokat és dolgokat akarják kapni és adni is, és semmiért sem akarnak felelősséget vállalni. Nekem ez nagyon furcsa, és egyetértek veled: rengeteg kapcsolatban a felek alig többek idegeneknél, sőt, potenciális ellenségeknél, akik a társadalmi elismerésért cserébe eltűrik egymást. Kis túlzással, nyilván.
2018. júl. 25. 10:14
 10/16 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem, mert nem szoktam kutakodni, de amíg nem tudok fontos dolgokat, addig dugni sem akarok. De akivel nem dugok, az nem vesz komolyan ahhoz, hogy elmondja ezeket.
2018. júl. 25. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!