Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak nekem fura ez a "semmi közöd a párod dolgaihoz" mentalitás, ami itt az oldalon nagyon népszerű?
Sokak szerint semmi köze az embernek a párja:
- előéletéhez
- előző kapcsolataihoz
- hobbijához
- szabadidejéhez
- pénzügyeihez
- munkájához
- barátaihoz
- kiadásaihoz
- lakhelyéhez
- lényegében bármihez
Ez csak nekem furcsa?
Csak nekem az a természetes, hogy a párom a hozzám legközelebbi ember, akinek mindenhez köze van az életemben, és ugyanez fordítva?
Akik ennyire kizárják a párjukat az életükből, azoknál miben más egy idegen, vagy laza ismertség a párjuknál tulajdonképpen?
Vagy ezek csak komolytalan kapcsolatban jellemzőek?
Ha valaki önszántából érdemesnek tart arra, hgy megosszon veled információt,bizalmat a multjáról, az életéről, minden eröltetés nélkül az dicséretes, és meg lehet köszönni, tiszteletet érdemel.
De azt amikor egy új jött-ment, akit még nem ismer, csak elkezdődött egy viszony, elkezd kutakodni, és "én mindent tudni akarok" neveletlen ember módjára-az maximum megvetést, és információ zárást.
Érzed a kettő közötti különbséget?
Nem csak neked, de ma már sokan szexkapcsolatban gondolkodnak, még akkor is, ha párkapcsolatnak hivják.
Úgy inditanak, úgy sem lesz életre szóló. Elvagyunk egymás mellett, vele ép jó a szex. Mindenki rendezze a saját életét.
Amit te irsz, komoly kapcsolatnál, alap lenne, hogy tényleg tudjon bizni az ember a másikban. Komoly kapcsolat, együtt egy irányba kéne haladni.
Van közünk a párunk dolgaihoz, de vannak határok.
Pl. nem módosíthatsz az előéletén, nem várhatod el, hogy kidobja a háziállatát, akiért felelősséget vállalt valamikor, nem sajátíthatod ki, adhatsz neki tanácsot munkával kapcsolatban, de pl. nem tilthatod attól, amit csinálni szeretne.
A párod nem a tulajdonod, önálló ember, úgy, mint te, és ezt tiszteletben kell tartani.
Mi csak az előző kapcsolatokról nem szoktunk beszélni, így ezt az egyet megértem. Tudjuk, hogy egyikünk sem csalt meg senkit, kb mennyi volt, és nem vágyunk vissza exhez. Ennél részletesebben felesleges belemenni. Korábbi kapcsolataiban volt, hogy kiveséztük, sok értelme nem volt, csak féltékenységet szült, problémát generált, teljesen feleslegesen.
A többihez viszont igenis közünk van, megbeszéljük, segítünk a másiknak, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!