Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az előnye a szingli életnek és a kapcsolatnak? Egyéni véleményeket várok.
Nem volt még kapcsolatom és nem is igazán hiányzik, hogy legyen. Az alapján, amit a párkapcsolatban élő barátnőimtől hallottam, rengeteg előnye van a szingliségnek, például minden mindig pontosan úgy történik, ahogy én akarom. Senki nem szól bele az életembe. Tűrtem és alkalmazkodtam eleget a kolikban (gimi és egyetem mellett) majd a lakótársakkal albérletben, és most végre eljutottam arra a szintre, hogy nem kell tűrnöm mások eltérő életritmusát, koszát, hülyeségeit, mert az én házam, az én váram helyzet áll fenn. Ha találkoznék olyan férfival, akivel lenne köztünk kémia és érdemben hozzá tudna tenni vmit az életemhez, akkor nem zárkóznék el tőle, de mostanában nem töröm magam az ismerkedéssel, mivel jól megvagyok egyedül.
Ami visszatart, hogy elég introvertált típus vagyok és sok egyedüllétre van szükségem, amellett tisztaságmániás, plusz nem szeretnék senkinek a háztartásbelije lenni, és ha sérül az 50-50% házimunka felállás, akkor frusztrált vagyok és háborog az igazságérzetem. A barátnőim mind panaszkodnak rá, hogy munka mellett ők takarítanak többet, pedig átlagon felüli igényszintű barátjuk van. Szingliként gyakorlatilag konfliktusmentes, nyugodt, békés életem van, és eddig egy férfi sem győzött meg róla, h ezt fel kellene adnom érte.
Egy jó kapcsolattól olyan társat remélnék, akire fel tudnék nézni, mert okos, tapasztalt és törekvő. Néha jó lenne valaki, akire támaszkodhatnék nehezebb élethelyzetekben, de minél többet vészelek át egyedül, annál kevésbé érzem szükségét párt keresni. A szex biztos nagy előny lenne, de megvagyok nélküle, meg tudom oldani magamnak :)
Szerintem nem egy pro-kontra lista alapján dől el, hogy ki lesz szingli tartósan, hanem alkati kérdés. Van szingli barátnőm, aki teljesen más okokból kifolyólag van egyedül pár éve, de ő például szenved tőle. Én nem.
27/L
Szingli élet előny: nem kell egy pillanatban sem úgy tervezni, hogy vki másnak az igényeit is figyelembe kell venni. Nincs olyan, hogy most 3 napra el akarok vonulni a világ elől stb. Addig és akkor játszom a zenét, akkor tévézek stb., mikor akarok (nálunk pl. párom jóval előbb megy el aludni, és akkor kényelmetlenül, fejhallgatóval kell ezeket intéznem)
A flörtölési lehetőséget én nem élem meg hiánynak, mert párkapcsolatban igényem sincs rá.
Párkapcsolat előny:
- együtt élsz vkivel, akit szeretsz, és ez jobb esetben energiával tölt fel
- mindig van vki, akire számíthatsz, és aki megsegít, ha épp szöükség van rá (elmegy helyetted ügyet intézni, vásárolni, ha beteg vagy pl.)
Nem volt soha párkapcsolatom, és nem feltétlen szeretek egyedül lenni, de az egyedüllétnek is van előnye.
Egyedüllét =/= magány!
Szóval nekem fura szokásaim vannak: néha magamban beszélek, random leharcolt telefonokat/gépeket veszek, amiket később feljavítok, rendetlen vagyok... engem nem zavar, ha elöl van "néhány" cucc: jelenleg 3 telefon, egy tablet, meg dobozok vannak az asztalomon.
Valószínű ezt egy lány nem tudná tolerálni.
Nem vagyok mindig jókedvű, viszonylag sokszor morózus kedvem van, leginkább reggelente, vagy rossz idő esetén.
Ismertem egy ilyen "életvidám" lányt, mindenen tudott szinte nevetni, de még azon is, ha vmi nagy hibát vétett valaki a munkában/tönkrement a méregdrága szortírozó. (kollégám volt).
Vagyis nem vagyok az a szuperboldog típus, nem feltétlen tudok élvezni egy nagy "baráti" összejövetelt (nincs is sok barátom), vagy egy bulit, befelé húzódóbb vagyok.
Szóval szerény véleményem szerint szegény páromat halálra untatnám és idegesíteném... xd
Ami egy párkapcsolatban jó lenne nekem (feltéve, ha hozzám illő embert találok) az az, hogy megoszthatnánk egymással a gondolatainkat, eljárhatnánk csavarogni stb...
Nyilván több előnye van ennél egy kapcsolatban, de mivel nem volt soha senkim, így csak ezek jutnak eszembe... :D
18F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!