Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy év járás után ez normális? Nem kell foglalkozni vele?
Egy éve vagyok együtt a párommal. Nagyon szeretem és jó a kapcsolatunk. Annyira sok ismerősnek meg barátnak nem mutatott be, de ennek az is az oka, hogy sokan más városban laknak, nem volt rá lehetőség. Eddig egy haverjának mutatott be, mert éppen hosszabb időt töltött itt és vele volt alkalmam találkozni. Van olyan ismerős, barát, aki tud rólam, de nem láttam még. Ami viszont inkább érdekel: az anyukájának bemutatott már pár hónapja. Tudom, hogy szimpatikus voltam neki, volt hogy érdeklődött is, hogy mikor találkozik velem párom, vagy hogy mikor megyek oda. Viszont, az apukájának még azóta sem mutatott be. Egy ideig furcsállottam de magamtól nem akarom túlzottan felhozni a témát, nehogy megsértődjön. Tud rólam az apukája, tudja, hogy járunk, elvileg nincs is gondja vele, nem arról van szó, hogy ellenzi. Úgy érzem, az apukáját annyira nem érdekli hogy kivel jár, mert korábban mondta barátom, hogy nem szóltak bele sose a szülei. De az, hogy nem szól bele, és nem is érdekli az azért más. Kicsit furcsa ez nekem, mert az anyukájának meg bemutatott. Az, hogy sok barátjának nem mutat be, az abból is ered, hogy sokan közülük külföldön laknak, ritkán jönnek haza, főleg chaten beszélnek. Az apjának viszont lett volna lehetősége bemutatni többször és mégsem.
Persze lehet jobb ha nem is foglalkozok a témával, csak mégis furcsa. Nem hiszem, hogy konfliktus lenne köztük, mert szokta látni sokszor, segíti az apját és az apja is őt, ha szüksége van valamire. Én még nem mutattam be a páromat a szüleimnek de szeretnék rá sort keríteni, csak nem egy városban lakunk és így nem olyan egyszerű. Meg egy ideig úgy voltam vele, hogy megvárom mennyire komoly a kapcsolat, de most már annak tartom. Vagy lehet az van benne, hogy az anyukákat mindig jobban érdekli a gyerekük párja? Nálam például apukám nem mondta, hogy szeretné megismerni a barátom, tud róla, meg érdeklődik, de csak anyukám mondta konkrétan, hogy szívesen látná.
Biztos nem ez a legnagyobb gond egy kapcsolatban, de én ezen gondolkodtam már egy ideig.
Azt ne mondd, h mondjuk a 2.félévetekben egyetlen egy alkalom sem volt jó a szülőknek, mert mentem kiugrok az ablakon. Szerintem meg ne pont te keresd az szüleiben a hibát, miközben a te szüleid is magasról tesznek a párodra, meg se próbálnak alkalmat keríteni a megismerésre. Én erre lennék megsértődve a szüleimre és nem a párom szülein csámcsognék. Nem gondolod, h a párod éppen ezért nem mutat be az apjának? Hiszen a részedről is irtó nagy bunkóság ez, te felőled a szülők nem ismerik. És ahogy látom a szülők sem kapkodják el. Vagy te valami királylánynak képzeled magad és azt hiszed, h mindenki megszeretne ismerni? Vagy kötelessége, h megismerjen? Persze jobb a kifogásokat gyártani, h “nem volt rá idő” a ti oldalatokról. Részedről ez teljesen rendben van, h a szüleid xarnak a “komoly” kapcsolatodra, de h az apukája X méterrel alrébb tette ki a párodat, az hatalmas bűn. Egyébként kb. olyan 17-18 évesnek saccolnálak így a felfogásodból kiindulva, de az is a rosszabbik kategória. Bár ha beszélni sem mersz a problémáról, akkor nem is értem, h milyen “komoly” kapcsolatról hablatyolsz itt.
U.I.: egyébként úgy az illendőbb, ha előbb a lány “viszi” haza bemutatni az udvarlóját.
Nekem meg az akkor is furcsa, hogy nem akarja megismerni akivel egy éve jár a fia. Mondjuk az én apukám se kérdezte hogy bemutatom-e neki őt, de azért érdeklődik róla. Anyukám meg kifejezetten szeretné megismerni, de még nem volt rá annyira alkalom. Dolgozott naponta, munka után este hogy szaladgáljon vonattal egy másik városba? Hétvégén meg hiába ért volna rá, akkor a barátomnak nem volt jó, családi okok miatt. Ezt már leírtam, hogy többek között ezért sem mutattam be neki. Most már esetleg lesz rá jobban lehetőség nyáron, mert akkor anyukám is jobban ráér. De szerintem a barátomnak kellett volna előbb bemutatni, mert neki jobban lett volna rá lehetősége.
Mindegy, úgyis csak én vagyok lehordva mindennek.
185 napból (sacc/kb ennyi nap egy fél év) SOHA, egyiküknek sem volt jó. Ne nevettess. Szüleim magánvállalkozók, ami annyit jelent, h hétfőtől akár vasárnapig is munka van, a párom meg akkor egyetemre is járt más városba, mégis megtudtuk oldani a találkozót. Ja, mert a szüleimnek fontosabb volt az a pár óra megismerés, mint a munka. Annyira gyenge, de te tudod. Én lennék az aki szégyelleném magamat a szüleim nevében is, h annyi tiszteletet sem adnak a páromnak, h időt szakítsanak rá. Kicsit gondolkodj el, h mi lenne ha a párod mondaná folyton, h most sem jó és most nem jó, h bemutasson a szüleinek.
Egyébként meg miért a nyílt utcán kellene bemutatnia? A bemutatkozás arról szól, h leültök és beszélgettek közben. De látszik neked csak ez a fontos, h be legyél mutatva, érdeklődjenek felőled aztán ennyi. Tudod, ez a lényege. Nem az, h most kezet ráztok, aztán viszlát. Bár a mai tinipincsiknek minden csak a külső, h lehet mivel dicsekedni. Tudod, senki nem fog tőled hanyatt esni, és lehet a párod apukája azt mondta, h ő addig nem hajlandó megismerni téged, amíg a fiát sem tisztelik meg a te szüleid. Teljesen logikus lenne. Én sem engedném, h hülyét csináljon a gyerekem magából, h a lányt hordja haza bemutatni, de részükről annyi tisztelet sincs, h pár órát szánjanak rá.
Kérdező, gondolkodj el a nyers stílusodon, mert elég korán tanulod a szüleidtől. Még egyszer mondom: rohadtul nincs gáz a párod apukájával. Magad háza táján söprögess. Ha nem lennél önző, és nem csak az érdekelne h "csak én, csak én", akkor már rég kiharcoltad volna azt a bemutatkozást a szüleidnél, h a párod ne érezze magát kellemetlenül. Ehelyett te vagy az áldozat. Kész vicc. És, h még komoly kapcsolatban vagy... Tök jó villogni vele facen/instán, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!