Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értik azt meg, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem értik azt meg, hogy a párkapcsolatban nem a fizetés mennyisége és nem az azonos szint számít, hanem az, hogy tudjon a pénzével bánni?

Figyelt kérdés

Találtam egy olyan kérdést, ami ledöbbentett itt vagy trollok vagy pszichopaták írtak többnyire.

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

Miért nem lehet felfogni azt, hogy nem attól lesz jó egy párkapcsolat, hogy ugyanannyit keresnek. Abba nem lehet belegondolni, hogy ez később változhat, ez nem annyira stagnáló? Nem tök mindegy ki hol tart őszintén? Ha beleszerettek valakibe, aki esetleg anyagi gondokkal küzd, ami nem teljesen az egyén hibája, emiatt jó eldobni egy romantikus kapcsolat lehetőségét? Ha megvan minden a vonzalomhoz, akkor ilyen nagy dobra kell verni az anyagiakat? Egy párkapcsolat azért van, hogy a két ember építse egymás jövőjét és nem azért, hogy már azonnal minden tökéletes legyen.

Már írtam ki kérdést ezzel kapcsolatban, hogy egy férfit tényleg zavarja e az, ha egy nő többet keres nála, engem ez hidegen hagy, ha beleszeretek valakibe nekem mindegy, hogy többet vagy kevesebbet keres.

Na most én kapok havi nettó 160-at, igaz ez albérletre kevés lenne, de mivel szerencsére van saját lakásom, aminek örülök, hogy ebben a tekintetben szerencsés vagyok és még félre is tudok tenni belőle. Ha dupla annyit keresne a nőm egyrészt nem durcáznék ezen, nem sértené a férfi büszkeségem, a nemi egyenlőségben hiszek, ellenzem a nemi sztereotípiákat másrészt úgy is közös kasszán leszünk idővel, ahol nem ártana leszámolni az én pénzem te pénzeddel és ez, hogy közös legyen.

Vannak emberek akik 300-at vagy annál többet keresnek és mégis adóságba vannak, alig tudnak eljutni egyről a kettőre még talán éheznek is. Egyik rokonom is 300-at keresett havonta felvett egy csomó hitelt, mert azt hitte, hogy ebből könnyen visszafizeti és kiderült, hogy nagyon nem tudta kezelni a pénzét. Most nyugdíjba vonult és fele annyit keres, még nehezebben tud megélni, mert még mindig kell fizetni ezt a hitelt. Van sok olyan ember aki 150 körül keres, nem vesz fel hitelt és mégis jól él.

Ezért mondom, hogy párkeresésnél felesleges ilyen feltételt szabni, hogy mennyit keressen a másik pláne azért, mert maga az ember személyiség sokkal fontosabb és az is, hogy ne egy kiüresedett elidegenült párkapcsolatban éljenek, hanem feltétel nélkül szeressék egymást, mivel az az igazi párkapcsolat és nem az ahol feltételt szabnak egymásnak, mert senki se szereti azt, ha kisajátítják.

2018. júl. 16. 07:35
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
24%
Hát a mai világban mindent a pénz irányít. Amit írtál a kapcsolatokról az szép de a mai álszent világban nagyon ritka. .
2018. júl. 31. 07:21
 12/29 anonim ***** válasza:
Mivel a számlák nem fizetik ki magukat, és ennivalót sem kapsz szeretetért cserébe, ezért muszáj figyelembe venni a pénzt, meg azt is, hogy ki hogy bánik vele. A legtöbb embernek nyűg a munka, de vagy ez, vagy mehetsz az utcára koldulni vagy éhen halni, és azért el lehet érni, hogy olyan munkád legyen, amit szeretsz, persze, nem feltétlenül egyszerű, de akkor meg nem nyűg.
2018. júl. 31. 07:29
 13/29 anonim ***** válasza:
0%

Mekkora álszent ez a számla duma... Minimálbérből is ki tudod fizetni a számlákat és tudsz enni... ez édeskevés egy nő szemében.

Az a gaz, hogy a szülei 20 év alatt osszeszedtek egy szintet a mai huszonéveseknek és rögtön elazt varjak, hogy a masik féltől ezt automatikusan megkapják, nem akarják közösen összehozni. Van is szingli dögivel...

2018. júl. 31. 07:39
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert ha megnézed, a válások egy nagyon nagy részében az anyagi gondok a fő válóok. Ha a férfi keres 70ezret, a nő pedig 300at, az hosszútávon úgyis konfliktusokhoz fog vezetni. Nagyjából azonos szinten jó ha vannak.

Hiába bánik tökéletesen jól a 70 ezrével a fószer.

Másrészt az emberek nem szeretik lejjebbadni az életszínvonalukat. Ha valaki hozzászokott, hogy óvodás kora óta például 10 méterre is kocsival vitték, az nem fog összeállni olyannal akivel buszozni kell. Ennyi.

2018. júl. 31. 08:53
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Kèrdező, neked van sajàt lakàsod, igy hiàba 160-at keresel, ha ahhoz hozzaszamolod egyeb esetben mennyi hitelt kene fizetni a lakhatasra a banknak, vagy alberleti dijat (amit a te lakasod miatt nem kell fizetni) akkor anyagilag sokkal jobban benne vagy. Sok fugg eletkortol is. Ha pl egy nő 27-28 èves es csaladot akar par even belul, tegyuk fel nincs sajat lakasa egyik felnek se, akkor abbol nem lesz soha lakas hogy keres az egyik 150et a masik 120at. Ma 30% de inkabb 40% önerot le kell tenni az tobb millio forint, ket ilyen fizetesbol alberlet mellett ez kb soha vagy nagyon sok ev mellett lesz meg, addigra a nő javaban 35 felett lesz es mèg nincs gyereke. Van aki 35 felett szul, de a legtobb nő az elso gyereket 30 felett mar szeretnè nem 35 körül, ami ki tudja osszejon egybol vagy nem, lesz e gond a fogantatassal nem, az anya eletkora fugg ossze a gyerek down-kor hajlamaval stb. Persze mas har van egy ingatlan valakinek, vagy osszekalapalnak onerot es utana valaki kevesebbet keres. De egy kapcsolat kezdeten eletkor es hosszu tavu tervek fuggvenyeben (foleg egy nőnèl, aki gyereket akar hamarosan) szamit ki mivel rendelkezik. Vagy mi a perspektiva. Mert pl en is ismerkedtem olyannal h 80.000ftot keresett 2014ben, otthon lakott. En akkor albiban es a duplajat kerestem. Kozepiskolai vegzettsege volt, nulla felelosseg a munkajaban, elorelepesi lehetoseg nulla. Kerdeztem, hogy akkor miert nem valt allast. Ő nem akar felelosseget neki igy jo. Ott is hagytam. Nekem azota sajat lakasom van, ő ugyanott tart, erre nem lehetett volna gyereket vallalni soha. Nem csak a penz miatt hagytam ott, hanem azert mert lattam h sosem fog a helyzet valtozni, nem tud biztonsagot nyujtani egy gyereknek (annak lakhatas kell, kaja, ruha, oktatas nem prüntyiprüntyi csak) èn egyedul nem tudok annyit keresni h mèg eltartsam őt is, nem is akarok. Illetve a gondolkodàsmód is nagyon màs volt. Azóta van pàrom, gyermekem, törekszünk a jó èletre, közösek a cèlok, ès most tènyleg mindegy ki mennyit keres vagy ki keres többet. Csak azèrt irtam ezt le ilyen hosszan, hogy nem szabad itelkezni. Sok oka lehet ennek. Es aki azt mondja h a penz nem fontos semennyire az hulye (mert pl èlből ott kezdődik h egy gyerek születèse maganorvosnàl, genetikai vizsgàlatokkal cakli pakli 500.000 ha nem akarsz az sztks hentesekkel lenni, vagy az ugyeletes hangulatara bizni a gyermeked eletet, es akkor ez mèg csak a megszuletes)....
2018. júl. 31. 09:19
 16/29 anonim ***** válasza:

"Az a gaz, hogy a szülei 20 év alatt osszeszedtek egy szintet a mai huszonéveseknek és rögtön elazt varjak, hogy a masik féltől ezt automatikusan megkapják, nem akarják közösen összehozni."

Szivi, én meg már 30-as vagyok, saját lakást VETTEM (nem a szüleim vették, és nem örököltem, összespóroltam rá a pénzt), eltartom magam EGYEDÜL, dolgozom, főállásom és másodállásom is van, nem minimálbért keresek már, megtakarításra is teszek félre, mert bármikor kellhet, meg vannak egyéb céljaim, például le akarom tenni a jogsit, például ha fel kell újítani valamit a lakásban, az ne érjen felkészületlenül, például ha jön egy nagyobb egészségügyi kiadás, ne a személyi kölcsönöket kapkodjam, például ha gyerekem lesz, ne a segélyekért rohangáljak, legyen mihez nyúlni.

20 évesen rohadtul nem vártam el ezt a szintet egy korombeli pasitól, de 30 fölött azért már legyen egy felnőtt önálló, és ne hónapról hónapra éljen, hanem hozza azt a szintet, amit én. Nincs félmilliós meg milliós fizetésem, de nem is a minimálbérből kínlódok.

2018. júl. 31. 09:51
 17/29 A kérdező kommentje:

Szerintetek nem kéne a fizetési egyenlősségre és a jólétiségre törekedni? Ha egyenlősség lenne akkor nem csinálnának ilyen nagy konfliktusokat ebből. Nem hiszek abba, hogy az embert a munka szabadítja fel és abba se, hogy aki tanultabb magasabb pozicioban dolgozik több pénzt keressen.

Nem rég hallottam, hogy annakidején, mint tudjuk voltak a bolsevikek akik abba hittek, hogy a munka felszabadítja az embert és voltak a mensevikek akik marxisták voltak, de antileninisták is ők azt szerették volna, hogy ne dolgozzon senki, mert így találhatja meg az ember önmagát és lehet kreatív. Marx is a kényszer munkák ellen írt csakhát az úgy nevezett kommunisták nem az ő írásait követték. Én a mensevikek mellett állok. Most, ha győztek volna a bolsevizmus felett lehet nem kellett volna kiírnom ezt a kérdést, mert tényleg mindenki egyenlő lenne, senki nem lenne kizsákmányolva. Én ebből a perspektívából nézem.

Na már most mivel egyáltalán nem ez a helyzet és sajnos egyenlőtlenség van, ezért abba hiszek, hogyha valaki nem közmunkás és nem minimálbért keres betudja osztani a pénzét, ha nagyon akarja.

Szemét dolog elvárni a több pénzt, pláne úgy hogy már nem csak a férfi lehet a családfentartó. Törekedni kell arra, hogy jobb legyen a kettejük élete. De ha tényleg ennyire gáz a két ember helyzete lehet lázadni ez ellen a rendszer ellen és rendszert váltani, mint mondjuk törekedni az északi modellre. Arra fele nagy az egyenlősség és jól élnek az emberek. Nem a másikat kell csesztetni, hanem a rendszert. Szégyen, hogy sok fiatal begyepesedett ebbe a rendszerbe, passzívak és nincs bennük lázadói készség.

2018. júl. 31. 10:46
 18/29 anonim ***** válasza:

Légyszives avass be, hogy mivel foglalkozol...

22 évesen elkezdtél dolgozni. 8 év alatt összespóroltál kb. 20 milliót és még ettél, szórakoztál, ruhákat vettél, rezsit fizettél (talán albérleti szobát is).

Ehhez gyors fejszámolással kell havonta, nagyzolás nélkül

210 ezer forint MEGTAKARÍTÁS + a napi költségek.

Na ne nevettess...

(Amúgy nem minimálbért keresek, de eléggé primitívnek tartom az embereket, hogy képesek azért hitelbe meg 18 órázásba verni magukat - szépen tönkretéve az egészségüket - hogy aztán villantsanak idegeneknek.)

Van egy 1,5 szobás családi házam Pesten, tömegközlekedéssel utazom...sok lány anyucival él együtt, szülei kocsijával furikázik, negyedét sem keresi az enyémnek, de visszautasított, mert busszal mentem mindenhova. Ő meg 23 évesen még benzinpénzt kapott...

Persze azóta találtam párt, de a többség ennyire pénzéhez szinten van, kár tagadni.

2018. júl. 31. 10:50
 19/29 anonim ***** válasza:
"22 évesen elkezdtél dolgozni. 8 év alatt összespóroltál kb. 20 milliót és még ettél, szórakoztál, ruhákat vettél, rezsit fizettél (talán albérleti szobát is)." - Miért gondolod, hogy 20 millió kell egy lakáshoz?
2018. júl. 31. 10:52
 20/29 anonim ***** válasza:
40%

Van másodállásod meg minden értelmetlen dolog...megérte?

Ha összejössz valakivel, aki kevesebbet ért el, akkor együtt hamarabb eljuthattok oda, ahol te most egyedül tartasz.

Értem én, hogy most az a divat a lányoknál, hogy önmegvalósítás ( = többet dolgoznak, mint a férfiak, hogy még több kacatot és tárgyat vegyenek, mint a férfiak)...de átgondoltad már, hogy van-e értelme?

" legyen egy felnőtt önálló, és ne hónapról hónapra éljen, hanem hozza azt a szintet, amit én. "

Ezzel mondjuk egyetértenék, ha nem sütne belőle az önzőség. Miért?

Mert van egy okos, intelligens férfi. Egyetemre jár. Kedves, udvarias, sportos, vicces, magabiztos és művelt. Csak egy a bökkenő vele: Nem tart ott, ahol te.

Mert őt 18 évesen elküldték otthonról (vidéken ez elég gyakori sajnos mai napig). Ezért 28 évesen végzett az egyetemmel, előtte jelentéktelen munkái voltak, a továbbtanulásra gyűjtött és a lemaradását hozta fel (tudod nyelvvizsga, érettségi és társai minimálbéres munka mellett).

Szóval minden passzolna vele, csak éppen nincs még saját lakása.

Összejönnél vele? Nem. Esélyt sem kapna, hiszen ha megtudnád, hogy 29 évesen még egyetemista = vesztes. 35 évesen tart ott, ahol te 27 környékén anyagilag.

Magyarul az, hogy mi lakozik benne nem számít, mert nem hozta azt, amire te vágysz. Azaz az anyagiak fontosabbak, mint maga az ember

Van egy ilyen ismerősöm, szegény nagyon megszívja a lányokkal a fentiek miatt.

2018. júl. 31. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!