Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem értik azt meg, hogy a párkapcsolatban nem a fizetés mennyisége és nem az azonos szint számít, hanem az, hogy tudjon a pénzével bánni?
Találtam egy olyan kérdést, ami ledöbbentett itt vagy trollok vagy pszichopaták írtak többnyire.
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..
Miért nem lehet felfogni azt, hogy nem attól lesz jó egy párkapcsolat, hogy ugyanannyit keresnek. Abba nem lehet belegondolni, hogy ez később változhat, ez nem annyira stagnáló? Nem tök mindegy ki hol tart őszintén? Ha beleszerettek valakibe, aki esetleg anyagi gondokkal küzd, ami nem teljesen az egyén hibája, emiatt jó eldobni egy romantikus kapcsolat lehetőségét? Ha megvan minden a vonzalomhoz, akkor ilyen nagy dobra kell verni az anyagiakat? Egy párkapcsolat azért van, hogy a két ember építse egymás jövőjét és nem azért, hogy már azonnal minden tökéletes legyen.
Már írtam ki kérdést ezzel kapcsolatban, hogy egy férfit tényleg zavarja e az, ha egy nő többet keres nála, engem ez hidegen hagy, ha beleszeretek valakibe nekem mindegy, hogy többet vagy kevesebbet keres.
Na most én kapok havi nettó 160-at, igaz ez albérletre kevés lenne, de mivel szerencsére van saját lakásom, aminek örülök, hogy ebben a tekintetben szerencsés vagyok és még félre is tudok tenni belőle. Ha dupla annyit keresne a nőm egyrészt nem durcáznék ezen, nem sértené a férfi büszkeségem, a nemi egyenlőségben hiszek, ellenzem a nemi sztereotípiákat másrészt úgy is közös kasszán leszünk idővel, ahol nem ártana leszámolni az én pénzem te pénzeddel és ez, hogy közös legyen.
Vannak emberek akik 300-at vagy annál többet keresnek és mégis adóságba vannak, alig tudnak eljutni egyről a kettőre még talán éheznek is. Egyik rokonom is 300-at keresett havonta felvett egy csomó hitelt, mert azt hitte, hogy ebből könnyen visszafizeti és kiderült, hogy nagyon nem tudta kezelni a pénzét. Most nyugdíjba vonult és fele annyit keres, még nehezebben tud megélni, mert még mindig kell fizetni ezt a hitelt. Van sok olyan ember aki 150 körül keres, nem vesz fel hitelt és mégis jól él.
Ezért mondom, hogy párkeresésnél felesleges ilyen feltételt szabni, hogy mennyit keressen a másik pláne azért, mert maga az ember személyiség sokkal fontosabb és az is, hogy ne egy kiüresedett elidegenült párkapcsolatban éljenek, hanem feltétel nélkül szeressék egymást, mivel az az igazi párkapcsolat és nem az ahol feltételt szabnak egymásnak, mert senki se szereti azt, ha kisajátítják.
Igazából a pénz mennyisége is számít, mert van egy minimum, ami feltétlenül szükséges, tudod, én nem szeretnék minden hónapban azon gondolkodni, hogy egyek vagy a számlákat fizessem ki.
Egyszer beszélgettem online egy 30-as fazonnal, aki nem értette, mi a bajuk vele a nőknek. Kiderült, hogy hiába van jó szakmája, egyszerűen nincs kedve elmenni dolgozni, az anyja tartja el. Na most anyuka nem lesz mindig, a nincsből meg nem lehet jól gazdálkodni.
Hát megtudom érteni, hogy valaki nem akar dolgozni. A munka önmagában egy kényszer. Találtam egy jó cikket neten, ami nagyon elgondolkoztatott. Mércés cikk, szerintem az egyik leghitelesebb oldal, mindenkinek ajánlom még a többi cikket is.
Persze míg ezt a munka zsarnoksági világot éljük, míg nincs alapjövedelem, és az emberek nem ébrednek fel belőle, így az a 30-as srác nem lehet mindig eltartott, nem élhet örökké az anyja vagy apja. Egyik haverom is ilyen 27 éves nem akar dolgozni és inkább leszázalékoltatta magát, nagyon nyomasztó a jövőképe emiatt.
Nem azt mondom, hogy ne érdekelje, ha egyáltalán nem dolgozik, mert ez sajnos probléma és nekem is az lenne, de ha dolgozik és meg tud élni belőle, akkor ne kössön ki extra elvárásokat emelé, mert az nagyon gáz.
Ha kijössz Pestről az a 300 nettó igencsak lecsökken.
Ha saját lakásod vagy házad van akkor 2 keresetből teszem fel 2x200 e Ft-ból nagyon jól meg lehet élni.
Nem tudom ki mire költ el havonta 600 e Ft-ot, ha mondjuk ketten keresnek ennyit.
Nyilván hamarabb megvesznek egy új autót, vagy tudnak fizetni kölcsönt, de baromira nem azan múlik.
Attól függ ki hova vágyik, ezek szerint mindenki a Maldív szigetekre jár nyaralgarni és mindenkinek vadonatúj 10-15 milliós autója lenne ha annyit keresnének mint annál a kérdésnél, fura de a többségnél nem ezt látni, Pestne sem.
Mindkettőtökkel egyetértek.
Annyit tennék még hozzá, hogy az se lenne baj ha épp az anyja pénzén él HA azért teszi ezt mert keres, csak nem talál munkát.
Nem a pénz számít, ha szeretek valakit igenis ha olyan a helyzet, elgondolkodom hogy egyek vagy számlát fizessék az egyik hónapban. Viszont csak akkor, ha tudom hogy ez átmeneti, és nem végleges.
A pénznél többet számít az ész, intelligencia, élethez való hozzáállás. Fontos a tanulság is mint olyan, de ez nem a pénz miatt... Főleg, hogy egy diploma nem jelent egyből pénzt, jó megélhetést.
Egy nő ;)
>ha beleszeretek valakibe nekem mindegy, hogy többet vagy kevesebbet keres
Igen ám, de a szeretet nem fogja működtetni és fenntartani a kapcsolatot hosszú távon, és főképp nem teremti meg a megélhetést, vagy jó esetben a személyes szabadság elérhető eszközeit.
Az egyik extrém vélemény (határozott, irreálisan magas anyagi elvárások) pontosan olyan rossz, mint a másik (a szeretet számít, a pénz nem). Mint mindig, az egyensúly megtalálása a lényeg. A pénz, a munka (sajnos vagy nem sajnos) olyasmi, ami az életünk peremfeltételeinek a része, és azt várni, hogy a szeretet egy életen keresztül elrejti vagy megoldja az ezzel kapcsolatos problémákat, óriási naivság.
Lehet, persze, hogy te nem ennyire szélsőséges véleményen vagy, nehéz megállapítani. Én is túlzásnak tartom, ha valakinek fix követelményei vannak (195k nettó még kevés, 200k nettó már OK), vagy ha valaki azon rugózik, függetlenül az anyagi helyzetétől, hogy a párja többet keres.
Mit vársz egy olyan társadalomtól, ahol a nők önmegvalósítás néven magukba szerelmesek? Ha nem keresel jobban nála, akkor esélyed sincs,mert nem téged néz, hanem azt hogy mit tudsz neki fizetni. Külföldi nyaralás meg nagy ház, drága autó alap a kis 20 éves lányoknàl, mert anyu-apu is fizeti neki ezeket, akkor ő ennél nem ad lejjebb (megteremteni kozosen amit a szuleik? Haha)
Ma a tarsadalom jelentős részének az az élet,hogy a férfi betegre dolgozza magát, hogy elvigye a nőt nyaralni (anelkul nem lehet elni!) és hogy minden vackot vegyen maganak hitelből. A nő meg élvezi a jót.
Nekem szerény házam van, 150ből egy hónapban úgy élek, hogy mindenem megvan pedig sportolok, ami komoly költség, a többi megy a parnaba...Nem is ertem, hogy mire költenek el berek 300 ezreket... és nincs autóm, mert a belvarosban lakom, minek? Ulni a dugoban? Ha nagyon kell autó, akkor taxizom, amúgy tomegkozlekedem. A magyar nőknél már ez is eleg,hogy ne akarjon velem újabb randit. Busszal jöttél? Fúj!
Kösz, akkor keressen valaki mást. Külföldi lányokat érdekes módon ez nem érdekli az a tapasztalatom. Nem huzza a szajat, ha buszozni kell hozzam vagy ha éjjel taxizunk.
Inkább keresek egy thai lányt, nekik a helyi minimálbér is alomfizetés. :D
27/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!