Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ne érne többet az olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ne érne többet az olyan ember, aki képes magába energiát fektetni, és küzd azért, hogy eredményeket érjen el, és a külsejére is ad?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem, hogy sokan negatívumként könyvelik el, ha pl. valaki nagyon figyel az étkezésére, edz, nőknél pedig sminkel, sokat ápolja magát, igényesen és divatosan öltözik.

A másik meg, hogy ha valaki egyetemet végzett és büszke is erre, akkor sokan oltogatni kezdik, hogy ő attól ugyanolyan ember, mint a sima bolti eladó, semmivel nem ér többet a kulimunkásoknál, akiknek max. érettségijük van, sőt, a végén néha odáig jutunk, hogy szinte már az szégyellje magát, aki diplomázott.

Miért van ez?

2018. jún. 23. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Irigység,ármány,emberi gonoszság..
2018. jún. 23. 19:30
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

Ismerem a jelenséget. Hozzám is sokszor vágták, hogy sokkal fontosabbak a belső értékek, mint a jó alak, divatozás, sminkelés, és inkább legyen kicsit duci, narancsbőrös egy lány, de tudjon szeretni, legyen értelmes, lehessen vele beszélgetni, legyen hűséges...stb.

Lányok is jöttek már olyannal, hogy ők nem vékonyak, nem fontos annyira a külsejük, de lelkük legalább értékes.

Na, és akkor mi van, ha én is szívből tudok szeretni, én is hűséges vagyok, sokmindenről tudok beszélgetni...stb., de közben igyekszem közel tökéletesre, szexire alakítani az alakom, és az arcomból, öltözködésemből is a maximumot hozom ki?

Ebben sok munka van, teljes mértékben megérdemlem, hogy a szintén igényes barátom engem választott párjának, nem a csúnyácska lányok közül valamelyiket. Miért ne lenne jobb, ha valaki (akár férfi, akár nő) a meglévő belső értékei MELLÉ még atomszexi is, ad magára?

2018. jún. 23. 19:34
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

"és a külsejére is ad"

Hát nem tudom, én azért látok némi különbséget abban, hogy valaki pl. sportol és ezért néz ki jobban, vagy mondjuk kimázolja magát amit aztán lemos magáról. Az első számomra egy valóságos dolog, az utóbbi pedig a valóság optikai szépítgetése.

2018. jún. 23. 19:44
 4/10 anonim ***** válasza:
22%

Szokták mondani, Isten előtt mindenki egyenlő!

Mitől vagy te különb azért, mert elvégeztél egy egyetemet? Ma már nem nagy dolog!

A sok külsőségeken kívül a belső értékeidet is szoktad fejleszteni? Önismerettel, önszeretettel foglalkozol? Hisz mit ér a szép külső, ha ronda és értéktelen belsőt takar? Fontos számodra a lelki béke és a harmónia?

És mit jelent az, hogy divatosan öltözködik? Pl. szakadt farmernadrágban járkál és a bokája meg kint van, mint ahogy manapság divat? Vagy a H&M, Zara, Bershka, New Yorker..stb. boltjaiból vásárol?

Figyel az étkezésére? Az egészsége miatt, vagy mert manapság annyira menő néhány egészséges ételt enni?

Tudatosan él egészséges és mozgásban gazdag életmódot?

Azért edz, hogy külsőleg jól nézzen ki, vagy mert a mozgás fontos az egészséghez?

Sminkelni? Vakolat, vagy enyhe smink? Természetes alapanyagokból készültek ezek a sminkek, vagy a méregdrága márkákat teszed magadra?

Szóval, ha levesszük a sok külcsínt, amit amiért villogni akarsz a társadalomnak, kiderül, hogy egyáltalán nem vagy több, mint bárki más.

A valódi értékek nem a külsőségekben rejlenek.

2018. jún. 23. 19:52
 5/10 anonim ***** válasza:
58%

# 3

Én nagyon szeretek sminkelni, persze nem úgy, hogy teljesen átváltozzon az arcom. Alapozó/BB krém, korrektor, púder, bronzosító és/vagy pirosító, alkalmakea highlighter, szempillaspirál, szemcseruza, rúzs szinte mindig van rajtam, ha utcára megyek.

Leírás alapján soknak tűnik, de látványra nem az, ha nem erős színű rúzst használok, akkor a legtöbb férfinak fel sem tűnik.

Bármikor szívesen megmutatom az arcom bárkinek smink nélkül, az égvilágon semmi szégyellnivalóm nincs. A sminkkel csak kiemelem magamon, ami szép.

A párom soha nem kifogásolta, hogy sminkelek, ugyanúgy tetszem neki smink nélkül is.

Körberöhögtem volna, ha valaki beszól a sminkelésemre, és mondjuk ezért utasít vissza (szerencse, hogy csak elméleti síkon téma ez már), mert tudom, hogy ha látná, hogy anélkül milyen az arcom, akkor elszégyellné magát és egyből kellenék mégis.

2018. jún. 23. 19:54
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
#5: az egyik embernek ez jön be és az nem, a másiknak meg más. Van, akinek bejön a smink, másnak nem. Ez van. :)
2018. jún. 23. 19:59
 7/10 anonim ***** válasza:
44%
Én csak örülök, ha valakinek nem jövök be, egy csaholó pincsivel kevesebb.
2018. jún. 23. 20:01
 8/10 peca1000 ***** válasza:

Abban mindenképp többet ér, hogy igényes a testére, a megjelenésére.

Főleg egy igénytelen, ápolatlan emberrel szemben.

És igen, fontos a külső, a megjelenés (a belső értékek is), pláne, ha társat keres az ember.

És ezt én mondom, aki már egy kicsit elhagyta magát (apu test, kopaszodás, borosta stb.).

Mert mèg a nyomik is a csinos, szép formás nők közül akarnának csajt, nem az elhízott, igénytelenek közt válogatnak.

2018. jún. 23. 21:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez virág nyelven annyit tesz, hogy " a qrva életbe, attól még, hogy okádék a kinézetem, attól még kell a fullos csaj/pasi-ki mihez vonzódik-".

Na meg dögöljen meg a szomszéd tehene is mentalitás.

2018. jún. 23. 23:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Én nem gondolom, hogy ezt a legtöbben negatívumként könyvelnék el, sokkal inkább két lehetőséget látok.

1. Sokan túltolják, ami már inkább visszataszító, ezért kapnak beszólásokat.

2. Irigység a kritikát megfogalmazó részéről, ami fura formában csapódik le.

Nem vagyunk egyformák hál' istennek és az igényeink sem azok. Nem szeretnénk ugyanúgy kinézni és ugyanazzal foglalkozni sem, így kizárt, hogy mindenki ugyanannyira törődjön magával és ugyanolyan végzettsége legyen.

Én pl. nem érzem jól magamat három centis vakolatban és tűsarkú cipőben, utóbbit a munkám sem engedi meg. Tény, hogy van rajtam 7-8 kiló felesleg, de ezen tényektől még nem érzem magamat igénytelennek. :)

A páromon szintén van némi felesleg, de hülyén is néznénk ki egymás mellett, ha valamelyikünk pálcika lenne. Bár járunk edzeni és igyekszünk egészségesen táplálkozni, mert magunk is felismertük, hogy nem jó irányba haladunk, nem ez teszi ki az életünket. Szeretjük és elfogadjuk egymást úgy is, ha mások nem látnak tökéletesnek minket. Mi annak látjuk a másikat már évek óta és ez így van rendjén.

Én azt nem tartom normálisnak, ha valaki állandóan a külsejével van elfoglalva. Ez egy kirakat. Sokszor az az érzésem, hogy ezek a személyek önbizalom hiányosak.

Persze ez csak feltételezés és általánosítás a részemről.

Ugyanez a diploma kérdése. Nekem miért kellene büszkén hangoztatnom, hogy diplomás vagyok és lenéznem másokat, akik nem műszaki diplomával rendelkeznek, avagy egyáltalán nem diplomáztak le? És ugyanez igaz a helyzetre fordítva is. Miért kellene bárkinek is lenéznie, avagy felnéznie rám csak azért, mert egy piacképes diplomám van?

Én azt gondolom, hogy a már megemlített külső hibáim tudatában is abszolút helyén van az önbecsülésem. Boldog, talpraesett, határozott nőnek tartom magam diplomával. Akkor is, ha nem áll mindig tökéletesen a hajam, vagy smink nélkül ugrok el a helyi bevásárlóközpontba. Én így érzem magamat jól, más meg máshogy.

Tudomásul kellene mindezt venni és leszokni ama jó magyar mentalitásról, hogy mindig a szomszéd háza táján áskálódjunk. Mindenki foglalkozzon a saját dolgával!

2018. jún. 24. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!