Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok! Szerintetek a mai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Szerintetek a mai férfiak apáinkhoz, nagyapáinkhoz viszonyítva mennyire valók apának?

Figyelt kérdés
Kevésbé, jobban, vagy ez a generáció pont ugyanolyan, mint az előzőek?
2018. jún. 17. 18:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Jobban. Az előző generációkból olyan sok rossz apát ismerek, hogy annál csak jobbak lehetnek.
2018. jún. 17. 20:09
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a "mai férfiakkal" van a probléma, hanem a mai, nyugati társadalmakban felnőtt férfiakkal és nőkkel is. Ma azt hirdetik fennhangon, hogy "élni kell" huszonévesen, a gyerekvállalást, családalapítást a halállal azonosítják (lásd: mikor egyéjszakásból vagy szexkapcsolatból terhes lesz a nő, akkor apa előbb kaparná ki a saját kezével a gyereket a méhéből, minthogy belenyugodjon abba, hogy a védekezés nélküli szex ezzel jár). Abszolút nem családcentrikusak a férfiak (amúgy a nők sem, de azért bennük általában nagyobb a vágy egy gyerek után), biztos vagyok benne, hogy a legtöbb mai párkapcsolatban nem azért született gyerek, mert apuka minden vágya volt a dolog, hanem azért, mert anyuka nagyon szerette volna, apa pedig beadta a derekát. Ma már nincs rajta senkin a nyomás, hogy ha családot alapít, akkor gondoskodjon róluk és velük maradjon, mindenki akkor válik el és lép le, amikor akar. Ha csak a nő erőszakoskodása eredményeképp születik egy gyerek, akkor szerencsés esetben a férfi megbékél a helyzettel és megszereti a gyereket, jó apa lesz belőle, rosszabb esetben lelkiismeretfurdalás nélkül lép le az új nőjével, hogy tovább "éljen".
2018. jún. 17. 20:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez elsősorban egyénfüggő, de mintha azt látnám, hogy javult a helyzet ilyen téren.Régen a háztartás- gyereknevelés szinte kizárólag az anya feladata volt, mostmár ez kezd kicsit " lazulni", valamint a férfi a család feje nevezetű felfogás is.És mintha az alkoholista apa is kevesebb lenne, ami talán mind közül a legpozitívabb változás.
2018. jún. 17. 20:39
 14/20 érdekel0 ***** válasza:

Ha az én apámat vesszük alapul,vagy anyukám új férjét (akinek szintèn vannak gyerekei)vagy a pàrom apukàját,akkor az èn gyerekeimnek JOBB apjuk van.

Pedig mindezt a saját bőrömön tapasztaltam.

Ès EGYÉRTELMŰ.

Ahogy más is írta,ma már nem az a természetes,hogy apuka 16órában dolgozik,aztán otthon sz rik bele mindenbe,anyuka oldjon meg mindent.

(Tudom van bősèggel ilyen is,de jelentősen csökkent a számuk.)

2018. jún. 17. 20:50
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a felhozatal nem változik sokat, csak amíg régebben több volt az alkoholista, nő- és gyerekverő apa (akik a társadalom nyomására ragadtak benne egy olyan házasságban, amit a hátuk közepére sem kívántak), addig ma bátrabban lép le az, akinek nem tetszik, hogy gyereket kellene nevelni. De a többieknek igazuk lehet abban, hogy jót tesz a nemi szerepek lazulása abból a szempontból (is), hogy már egy férfitól is elfogadott, ha gyengédséget, odaadást tanúsít a szerettei felé.
2018. jún. 17. 21:05
 16/20 anonim ***** válasza:

"Abszolút nem családcentrikusak a férfiak"

És ennek nem az legalább részben az oka, hogy a társadalom leértékeli az apaságot az anyasághoz képest?

Ha a nőnél egyszer bekattan valami és el akar válni, a férfi semmilyen eszközzel nem fogja tudni megakadályozni, hogy elvegyék tőle a gyereket. Mert hiába egyenlőek a szülők, azért az anya mégis mindig egyenlőbb.

2018. jún. 17. 21:10
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
#16 Igazából a nők sem azok, nem a férfiakra akartam kihegyezni a dolgot, azért írtam így, mert a kérdés az apákról szólt. Sok nőnél a karrier az elsődleges, ez befolyásolja a gyerekvállalást, ha sikerül elérni a vágyott pozíciót a munkahelyen és még nem ütött be a menopauza, akkor lesz gyerek, ha nem, akkor pedig nem. A nő is bekattanhat és őt sem akadályozza semmi abban, hogy otthagyja a családját egy másik férfi miatt. Azért írtam, hogy a férfiak nem családcentrikusak, mert egy nagyon nagy százalékuk tökéletesen érezné magát, ha ugyanúgy élhetne egészen haláláig, ahogy 25-30 évesen élt. Nincs gyerek, van barátnő/feleség, bármikor elérhető a szex, van egy jó munkahely, hétvégén kocsma/buli a haverokkal, punnyadás a tévé előtt, nyáron 1-2 hét nyaralás. Sokuk a háta közepére sem kívánna egy gyereket, de mégis belemegy a dologba, mert már x éve együtt van a barátnőjével, együtt vettek lakást, így kényelmes, ennyi évet nem dob el csak úgy az ember stb. Aztán persze lehet jó vége a dolognak, ha teljes mellszélességgel beleáll a döntésébe, elfogadja a helyzetet, megszereti a gyerekét és nem csak azt látja benne, hogy sokba kerül, többet kell dolgozni, sír éjszaka, időnként összesz@r-összehány mindent, a barátnő/feleség meg hulla fáradt miatta és nem szeretne minden nap kétszer szexelni. De ha nem tud ezeken túllépni, akkor ő is a féregség fokától függően vagy lelép és fizeti a gyerektartást, vagy megcsalja anyut, vagy elválik, de kiveszi a részét a gyereknevelésből.
2018. jún. 17. 21:49
 18/20 anonim ***** válasza:
8%

“Soha nem lehetett látni ennyi babakocsit tologató, kisgyerekkel játszóterező, igazán odafigyelő és gondoskodó apukát mint manapság.

Ezúton kívánok nekik boldog apáknapját :)”

Sok a semmirekellő, lusta, csak magával törődő anyuka igy valakinek muszály gyereket nevelni. Vannak normális férfiak is.

2018. jún. 17. 23:38
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
#18 Ti hisztiztek, hogy egyenlőség van, a nő ne várjon el semmit, ő udvaroljon, dolgozzon ő is, mert nem fogjátok eltartani, a randin is minimum felezzetek, de inkább ő fizessen. Erre ha EGYSZER nem ő, hanem az apa viszi le a gyereket a játszótérre, az már csak azért lehet, mert a nő lusta, semmirekellő és nem képes ellátni a dolgát. Akkor most a nagy egyenlőség csak azokra a dolgokra vonatkozik, ami nektek kényelmes és amihez nektek fel sem kell állni a tévé elől?
2018. jún. 18. 09:03
 20/20 anonim ***** válasza:
Ugyanolyanok, csak most szerencsére már nem veti ki magából a társadalom azt, aki nem akar gyereket.
2018. jún. 19. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!