Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki szingli, az miért úgy éli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki szingli, az miért úgy éli meg ezt, hogy õ nem kell senkinek? Miközben dönthetne úgy is, hogy neki nincs szüksége senkire?

Figyelt kérdés

Mièrt van ilyen negatív hatással ez egyes ember önértékelésére? Illetve miért gondolják sokan azt, hogy az egyedüllét miatt küzdenek önértékelési gondokkal? Amúgy nem gondolom létszükségletnek a párkapcsolatot, de szerintem mindenképp jó fényt vet az ember életére, még a legsz*rabb helyzetben is, ha nem hajszolja a kapcsolatokat kétségbeesetten, visszautasítások ellenére is tisztába van a saját értékeivel és nem a hibákat keresgéli magában.

Aki szingli, az miért nem foglalkozik a saját életével inkább, hogy helyén legyen az önérzete kapcsolatok nélkül is?

2018. máj. 20. 22:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Rövidebb, de nem helyes, nem véletlenül keverik sokan. Én például nem vagyok szingli, egyedülálló vagyok, ugyanakkor nem magányos, mert jobb egyedül, mint egy nem megfelelő kapcsolatban, és elvagyok így, bár persze bosszant, hogy nehéz hozzám passzolót találni, de amiatt nem panaszkodok, hogy nem kellek senkinek, mert hozzám nem passzolóknak kellenék, csak tudom, hogy nem működne, ezért nem megyek bele, nem áltatom őket. :-) Ha összejön egy hozzám passzoló társsal kapcsolat, akkor nem leszek egyedülálló.
2018. máj. 21. 08:24
 12/20 A kérdező kommentje:

#11 Hát nem tudom, azt hittem a “szingli” csak egy angolosított szó, ami a “single”bõl jön, szó szerint ugyanazt jelenti. De ki hogy értelmezi:)

Nem erre vonatkozott a kérdés, de na, javítom:

*Aki egyedülálló az miért úgy éli meg...?

2018. máj. 21. 09:05
 13/20 anonim ***** válasza:
Pontosabb lenne a kérdés, hogy Egyes egyedülállók miért élik úgy meg... :-) Mert nem mindenki...
2018. máj. 21. 09:06
 14/20 anonim ***** válasza:

A szingli valóban egy műszó és az angol single-ből jön, tehát egyedülállót jelent. Hivatalosan nincs is más státusz, mint egyedülálló vagy kapcsolatban lévő. A szingliség, amit a Szex és New York propagált, egy életérzés, de azok a nők is társat kerestek mindig. Attól, hogy élvezték a szingli létet, még akadtak hosszabb-rövidebb kapcsolataik stb. És vágytak az igazira, mert ki nem?

De persze tényleg megkülönböztethető az aki szenved miatta és az, aki örömmel éli ezt a létformát. Ez nem a megnevezéstől függ.

Amúgy a "nem kell senkinek" többnyire azt jelenti, hog ynem kell senki olyannak aki számít az illető mértéke alapján.

2018. máj. 21. 14:27
 15/20 anonim ***** válasza:

Azért, mert nem vagyunk egyformák és ezt mindenki máshogy éli meg. :D Ilyen egyszerű. :)

25N

2018. máj. 22. 02:44
 16/20 anonim ***** válasza:

A "szingli", amikor megjelent ez a szó 2000 körül, valóban azt jelentette, aki maga választotta ezt az életformát.

Utána viszont jött a Bridget Jones, ami kb. a vénlány szinonímájává tette, meg a Sex and the City, amiben az úgynevezett szinglik folyton a pasikat hajkurászták, így mára teljesen egybemosódott a jelentése az egyedülállóéval.

2018. máj. 23. 10:34
 17/20 A kérdező kommentje:

#13 Húh, nagyon újat mondtál. Kb. ugyanezt írtam a #10-es válaszomban.

Nem általánosítás volt a kérdés célja.

2018. máj. 25. 08:53
 18/20 anonim ***** válasza:
De a megfogalmazás általánosító, akkor is, ha a célja nem az. Tehát fogalmazz pontosan, ha el akarod kerülni a félreértéseket.
2018. máj. 25. 08:58
 19/20 anonim ***** válasza:
16: A sex and the city 1998-ban jött ki és onnantól lett fogalom a szingliség. Előtte nem volt az. Amúgy meg értelmetlen ez a vita, hiszen attól, hogy valaki élvezi az egyedüllétet, még vágyhat közben társra, vagy próbálkozhat ismerkedni.
2018. máj. 25. 13:35
 20/20 anonim ***** válasza:
#19 Magyarországon 2002 legvégén kezdték adni a sorozatot, a szingli szó valamivel korábban már bejött.
2018. máj. 25. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!