Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki szingli, az miért úgy éli meg ezt, hogy õ nem kell senkinek? Miközben dönthetne úgy is, hogy neki nincs szüksége senkire?
Mièrt van ilyen negatív hatással ez egyes ember önértékelésére? Illetve miért gondolják sokan azt, hogy az egyedüllét miatt küzdenek önértékelési gondokkal? Amúgy nem gondolom létszükségletnek a párkapcsolatot, de szerintem mindenképp jó fényt vet az ember életére, még a legsz*rabb helyzetben is, ha nem hajszolja a kapcsolatokat kétségbeesetten, visszautasítások ellenére is tisztába van a saját értékeivel és nem a hibákat keresgéli magában.
Aki szingli, az miért nem foglalkozik a saját életével inkább, hogy helyén legyen az önérzete kapcsolatok nélkül is?
#11 Hát nem tudom, azt hittem a “szingli” csak egy angolosított szó, ami a “single”bõl jön, szó szerint ugyanazt jelenti. De ki hogy értelmezi:)
Nem erre vonatkozott a kérdés, de na, javítom:
*Aki egyedülálló az miért úgy éli meg...?
A szingli valóban egy műszó és az angol single-ből jön, tehát egyedülállót jelent. Hivatalosan nincs is más státusz, mint egyedülálló vagy kapcsolatban lévő. A szingliség, amit a Szex és New York propagált, egy életérzés, de azok a nők is társat kerestek mindig. Attól, hogy élvezték a szingli létet, még akadtak hosszabb-rövidebb kapcsolataik stb. És vágytak az igazira, mert ki nem?
De persze tényleg megkülönböztethető az aki szenved miatta és az, aki örömmel éli ezt a létformát. Ez nem a megnevezéstől függ.
Amúgy a "nem kell senkinek" többnyire azt jelenti, hog ynem kell senki olyannak aki számít az illető mértéke alapján.
Azért, mert nem vagyunk egyformák és ezt mindenki máshogy éli meg. :D Ilyen egyszerű. :)
25N
A "szingli", amikor megjelent ez a szó 2000 körül, valóban azt jelentette, aki maga választotta ezt az életformát.
Utána viszont jött a Bridget Jones, ami kb. a vénlány szinonímájává tette, meg a Sex and the City, amiben az úgynevezett szinglik folyton a pasikat hajkurászták, így mára teljesen egybemosódott a jelentése az egyedülállóéval.
#13 Húh, nagyon újat mondtál. Kb. ugyanezt írtam a #10-es válaszomban.
Nem általánosítás volt a kérdés célja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!