Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnátok hozzá ha a párotok megkérne, hogy fogyj le?
Szerintem a relativizálás nem vezet sehova. Szerintem lehet szólni a másiknak, ha valami lehetne jobb. Ez a fogadjanak el úgy ahogy vagyok egy elég gőgös magatartás. Én hiszek a tanulásban, fejlődésben és egy tanácsnál annak a helyességét nézem elsősorban nem az eredetét.
A szemüveges példánál leírtam, hogy nem pusztán a külsőről van szó. Eleve a tény, hogy jobban látok, mint szemüveggel egy hatalmas dolog, de ezen kívül felsoroltam még objektív tényeket. Ugyanilyen nem relatív dolgokat fel lehet sorakoztatni a fogyás mellett is, nem kéne pusztán elvből elutasítani. Itt néhány elvi okokból utasítják el én meg ez ellen szólaltam fel.
Nem voltunk ott, nem tudjuk hogyan szólt neki a párja. Nekem kedvesen szóltak, nem volt ultimátum és végül tényleg akkor mentem el a műtétre, amikor megszületett bennem erre a vágy, utána olvastam és elmúltak a félelmeim. Szóval ha úgy vesszük az én döntésem volt. Vagy mégsem? Ha megfogadok egy tanácsot akkor az belülről jött vagy sem? Ezen is el lehet mélázni és ez sokkal érdekesebb kérdés, mint hogy fogyjak vagy ne.
És ha a fickó egy kicsit egyenesebben, köntörfalazás nélkül mondta ezt szerintem az sem szakító ok, ugyanis a kérdező saját maga korábban mondta, hogy szeretne lefogyni, szegény fickó meg komolyan vette a kérdezőt és azt hitte innentől kezdve nyíltan beszélhetnek a témáról. A kérdező kicsit homályosan fogalmaz, nem lehet a sorai hatására pontosan elképzelni a jelenetet. Én sokkal valószínűbbnek tartom, hogy a "minap szóba került" azt jelenti, hogy a kérdező elkezdett erről csicseregni a párja meg nem durván, hanem csak köntörfalazás nélkül mondott egy konkrétumot ahelyett, hogy szépítő kifejezésekkel elkerülje a konkrét válaszadást.
Majd talán a kérdező kicsit többet is mesél nekünk a jelenetről. Talán igaza van és sértően mondták neki. De lehet, hogy nem! Lehet, hogy csak ő sértődött meg. És sértődés ide vagy oda az ötlet még lehet jó. A számokon is lehet vitatkozni, ugye se kilót se magasságot nem tudunk. Lehet, hogy a húsz kiló túlzás, lehet hogy egy nagyon jóindulatú ajánlás és még több kéne. Alig tudunk valamit, a válaszolók fele idegből válaszolt.
Ejnye lanyok, hat szabad ilyet? :D Egyetlen ellenerv sem erkezett a racionalis, tenyalapu ervelesemre, pedig volt idotok ra. A valaszom megis nullan van. En addig utom a vasat, amig meleg.
Szerintetek milyen benyomast kelt ez? Hogy aki kover az gogos es nem hatnak ra az ervek. Az onerzete elvakitja az igazsaggal szemben. A relativizalas egy olyan osvenyre visz, ami egy kenyelmes am hazug elethez vezet. Ideje szembenezni az igazsaggal, miszerint lefogyva elni egeszsegesebb es ha tetszik, ha nem szebb is. De ragaszkodjatok akkor a tevedesetekhez, egyet viszont jegyezzetek meg: ezzel az ervelessel, vagyis az erveles hianyaval lejaratjatok magatokat.
Az en oldalamon tenyek es szubjektiv erzesek is vannak, nalatok csak az erzesek. Barmikor meggondolgatjatok magatokat, hogy melyik oldalra akartok allni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!