Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem lenne jobb, ha visszatérne teljesen a hagyományos családmodell?
Férfiként, ha a munka és a házimunka között kéne választanom, akkor egész biztos, hogy az előbbit választanám. Nőktöl kérdezném miért jó nektek az, hogy ti is dolgozhattok? Nem lenne jobb otthon lenni szép tiszta lakással és meleg étellel várni a párotokat?
Nem is beszélve arról, hogy több lenne a bérünk, hogyha nem lenne ez a karrier éhségetek. Mindakét félnek sokkal jobb lenne és egészségesebbek lennének az életkörülmények. Egy gyereknek is sokkal jobb lenne, ha egész nap vele lenne az anyja.
Csakhát elég el...ott országban élünk ahol kevés a fizetés és nekem itt csak egy álomkép marad ez és nekem is takaritanom, főzni kell az asszonnyal együtt.
Olyan életkörülményeket kéne megteremteni, hogy egy férfi még egy minimálbérből is megtudjon élni, de egy komplett csaladot is eltudjon tartani. Ehez a nőknek is bekéne látniuk azt, hogy nem karrierre és továbbtanulásra teremtődtek, hanem az igazi nőiességre, gyengédségre, anyaságra, férfi támogatójára.
Hát nem tudom nekem elváltak a nagyszüleim is pedig nem mai csibék. Mindegyik beválasztott magának. Bár tény mindkét nagymamám dolgozott így volt lehetségük válni.
Én nem szolgáltatnám ki magam senkinek. Sőt ha a te idilli képedet követjük mi van ha az asszony nem tanult hisz nem karrierista sőt a nők nem dolgozhatnak. Ha téged agyoncsap egy meteorit (csak hogy a realitás talaján maradjak) anyuka meg a porontyok éhen pusztulnak?
Szerintem azok a férfiak akik szerint a régi modell szerint kéne működni és a nőnek se jogai se tanulmányai se munkája nem kéne hogy legyenek az egyszerűen képtelen a jelen körülmények között megtartani egy nőt ezért akarja elvenni minden jogát és kiszolgáltatottá tenni. Félreértés ne essék ha mindkét fél erre vágyik azzal semmi gond. Azzal a mentalitással van gond ha ezt minden nőre ki akarja valaki terjeszteni és olyanok hagyják el a száját hogy "Ehez a nőknek is bekéne látniuk azt, hogy nem karrierre és továbbtanulásra teremtődtek, hanem az igazi nőiességre, gyengédségre, anyaságra, férfi támogatójára."
Azon kívül hogy farokkal születtél mivel vagy különb mint egy nő? Főleg hogy valószínűleg nem egy nő tanultabb és jobban keres mint te.
Amit a gyerekek érdekéről írtál szintén nem állja meg a helyét. Olvass utána mi a leggyakoribb oka a gyerek gyilkosságnak az anyák körében. Vagy a szülés utáni depressziónak. Meg fogsz lepődni.
A nő ugyanolyan ember mint a férfi hasonló vágyakkal és célokkal. Miért járna csak a férfiaknak az önmegvalósítás lehetősége? Miért elégedne meg egy nő az ingyen cseléd élettel?
Arról nem is szólva hogy miből gondolod hogy minden nő oda meg vissza van a gyerek szülés és nevelés gondolatától vagy hogy jobban élvezi a házimunkát mint te?
Tulajdonképpen az írásod annyi sebből vérzik hogy nehéz elhinni hogy te komolyan gondolod mindezt.
Ja persze,ja...
Hogy hallgassam a párom sztorijait, hogy mi minden történt vele amíg én: hát elmostam ezt meg ezt a tányért... Hogyne.
Mindenki erre vágyik nem? Meg hogy fejemhez vágja, hogy ő hozza a pénzt és nekem csak az életem célja hogy őt szolgáljam, meg a családot, nekem meg ne legyen életem, ne történjen velem semmi izgalmas.
Amúgy találsz olyan hülyét szerintem akinek ez megfelelne... Beszéltem már olyannal, aki ezt vallotta (de az dolgozott), hogy a nő végezze a házimunkát, a férfi a férfi munkát és az embert nem engedi a konyha közelébe sem. És ez egy nő volt. Szóval hajrá!
Hát igen, sajnos ilyen világban élünk ahol már nem lehet a föld népességének felét szolgasorba kényszeríteni. Igazán szomorú... Ja nem. Te magad is beismered, hogy a munka jobb, de azt azért nem bánod ha életed szerlemének a szr jut. Erre mondják, hogy más farkával veri a csalánt.
A gyerek 6 évesen elmegy iskolába, 18 évesen pedig elköltözik otthonról. Mit is fog csinálni a fentmaradó 50-60 évben a nő?
Miért választanád a házimunka helyett a munkát?
Talán csak nem azért mert intellektuálisan nagyobb kihívást jelent tárgyalni mint felmosni a konyhát? Mert kevésbé monoton, mert van lehetőség előrelépésre míg otthon maximum előléptetheted magad mosogatófiúból edénytisztasági menedzserré, mert emberek vesznek körül akiknek hasonló érdekődési köre van mint neked, mert a munkahelyed nem teljesen ingerszegény?
Na én is pont ezért szeretnék inkább dolgozni mint otthon maradni.
Hidd el, ismerem magam, ha az lenne az összes ingerem az életben hogy nahát, megint ferde a kép a falon pedig tegnap raktam helyre, rövid úton eret vágnék vagy meggyilkolnám a párom, annyira frusztrált lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!