Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem lenne jobb, ha visszatérne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem lenne jobb, ha visszatérne teljesen a hagyományos családmodell?

Figyelt kérdés

Férfiként, ha a munka és a házimunka között kéne választanom, akkor egész biztos, hogy az előbbit választanám. Nőktöl kérdezném miért jó nektek az, hogy ti is dolgozhattok? Nem lenne jobb otthon lenni szép tiszta lakással és meleg étellel várni a párotokat?

Nem is beszélve arról, hogy több lenne a bérünk, hogyha nem lenne ez a karrier éhségetek. Mindakét félnek sokkal jobb lenne és egészségesebbek lennének az életkörülmények. Egy gyereknek is sokkal jobb lenne, ha egész nap vele lenne az anyja.

Csakhát elég el...ott országban élünk ahol kevés a fizetés és nekem itt csak egy álomkép marad ez és nekem is takaritanom, főzni kell az asszonnyal együtt.

Olyan életkörülményeket kéne megteremteni, hogy egy férfi még egy minimálbérből is megtudjon élni, de egy komplett csaladot is eltudjon tartani. Ehez a nőknek is bekéne látniuk azt, hogy nem karrierre és továbbtanulásra teremtődtek, hanem az igazi nőiességre, gyengédségre, anyaságra, férfi támogatójára.

2018. ápr. 12. 08:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
95%

Az meg enyhe kifejezes, hogy tulidealizalt a keped a multrol!

Ha szandekaban allna es igyekszik, egy ferfi ma is el tudna tartani egy csaladot (söt, egy nö is, habar meg mindig elöfordul, hogy ugyanazert a vegzett munkaert kevesebbet kapnak!!!).

Ha a csaladban az egyik fel szeretne a haztartasban lenni es nevelni a gyermekeket (ami szinten nem kis munka), a masik fel szamara pedig ez nem teher, akkor nemtöl függetlenül rendben van. A csaladneveles es haztartas vezetese abszolut tiszteletre melto tevekenyseg. Ne ne kenyszerhelyzet, hanem szabad döntes legyen!

De az szamomra nem elfogadhato, hogy az egyik fel a masiktol anyagilag függjön ugy, hogy az nem a szabad, közös döntesük!

Ha feleseged is erre vagyik es te is, akkor hajra! Legy ferfi! Oldd meg! Egyaltalan nem lehetetlen. Ne masok karrierehsege gatoljon meg abban, hogy elörebb juss.

Nem tudom, hogy ne -e csak trollkodas a kerdes, de nagyon elszomorito, ha ezt igy latod. Ne dolgozzanak, szüljenek? Ha pedig nem dolgoznak, akkor ugye ne is szavazzanak, nem? Söt ne is jarjanak iskolaba, es ne is tanuljanak meg olvasni! Legyenek otthon es csak a csaladert felelös! Ha pedig kimozdulnak, akkor nehogymar mas is nezegesse öket, fedjek el magukat! Peldaul hosszu, fekete leplekben, amiböl eppen hogy a szemük is kilatszik! Hütlensegert is nyulhatnank vissza a klasszikus formatumhoz - kövezes!

Ha ferfikent ugy latod, hogy a munkapiacon a nök gatoljak az elörebb jutasodat, akkor csak sajnalni tudlak. Ferfikent azt tapasztalom, hogy a legtöbb helyzetben egy nö mind a mai napig szembesül elöiteletekkel es olykor duplan kell bizonyitania, mire elismerik. Es meg ebben az esetben is sokszor a hata mögött masok azt feltetelezik, hogy nem is kompetenciaja es kepesitese, netan szorgalma eredmenyezte!

2018. ápr. 12. 09:52
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
A mama ma valakinek nem készítette ki a kakaót.
2018. ápr. 12. 10:05
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Milyen aranyos vagy. Én olvastam egy csomó történelmi cikket a témában, és irtó cukinak tartom, amikor férfiak verik a nyálukat, hogy régen nekik mennyivel jobb volt.

Régen a párkapcsolatok tisztán üzleti jelleggel működtek. Szóval a te piaci értéked azon múlt, hogy mennyire nemes a családod és mennyi a pénzed (nem úgy mint manapság, hanem SOKKAL durvábban). Abszolút nem érdekelte a nőket a te jellemed, hogy tetszenek neked, csak az, hogy elég pénzed van e. Ezt is leginkább a szülőkkel beszélhetted volna meg. Szexről ne is álmodozz. Ha eleget virítottál volna, akkor kaptál egy normálisan kinéző nemes hölgyet. Ha nem, akkor valami kiégett varrónőt, akinél örülhettél volna, ha megéri a 30 éves kort, van még foga és nem bogaras az intim szőre. Na aztán jutott neked némi szex, egy db fával, ha összejött az utód, akkor onnantól viszlát is házas élet. Persze elválni többet soha. Pénzt asszony úgy költötte, ahogy nem szégyellte, majd persze a kölök is, meg a személyzet, akikre ugye fizettél, mert a színvonalas asszonyka nem főzött ám neked meleg ételt. Az maximum a fogatlan varrónő volt. Az se valami rendes minőségben.

Az asszonykád egyáltalán nem törődött volna a te lelkivilágoddal, a gyerekkel pláne nem, arra voltak a dadák. Te még további pénzt költhetnél prostikra, akik szintén olyanok voltak, amilyenek...

Ez volt régen, mielőtt a nők dolgozni kezdtek. Csak úgy mondom. Persze ha te erre vágysz, szíved joga. Szerintem mind a férfiak, mind a nők, sokkal jobban jártak azzal, hogy egyenlőség van, és nem egy élhetetlen, parazita rendszer.

2018. ápr. 12. 10:20
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem élnék hagyományos családmodellben. Számomra nagyon fontos a függetlenség, fontos, hogy önerőből érjem el azt, amim van, emellett szeretem a munkám és konkrét céljaim vannak a karrieremmel kapcsolatban. A többi célom és vágyam se összeegyeztető a családdal, azzal pedig pláne nem, hogy otthon tespedjek egész nap. Bele is őrölnék, ennél sokkal több ingerre van szükségem az életben. A gyerektéma meg nem érint, nem akarok gyereket, se most, se később.
2018. ápr. 12. 10:24
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
14-es szépen leírta. Pontosan olyan hazassági körülményeket kívánok a Kérdezőnek,mint amilyen a múltban volt!
2018. ápr. 12. 10:40
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem lenne jobb mindenkinek. Van aki el van azzal, hogy családanyaként, háztartásbeliként szeret otthon lenni, persze, ők csinálják.

De miért kötelezzenek engem erre, mikor se gyereket nem akarok, sem anyagilag függeni senkitől? Sok dolgot felsoroltak itt, egyetértek velük, és nem tudom írták e, de azért ideírom halkan, hogy egy csak háztartásbeli napja tud rosszabb lenni, mint egy munkanap. Ha neked ez tetszik, és ilyet szeretnél, keress magadnak hasonló párt, rendben. De mindnekire nem húzhatod rá. Azért, mert te szereted a vaníliás joghurtot, attól még más utálhatja.

2018. ápr. 12. 11:02
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Őőő te hüly.... Mindegy hagyjuk... :)
2018. ápr. 12. 11:27
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Én éltem hagyományos családmodellben. (Amúgy az ilyen kérdések zömét olyanok teszik fel, akiknek lövésük sincsen alapdolgokról, nekem dédnagyim is dolgozott már). Nagyon laza részmunkaidőben dolgoztam, havonta pár nap, ami lószart sem fizetett, mellette vezettem a háztartást. Az ex-barátom kezdeményezte ezt, gondoltam kipróbálhatjuk, úgyis rettentően introvertált vagyok. Nem kellett hozzá pár hónap, hogy előjöjjön a másik fél részéről a "én fizetek többet, te nem csinálsz semmit" mentalitás, a lenézés, részemről meg az elszigeteltség érzése és a teljes befordulás, depresszió. Másrészt totálisan függtem tőle, legyek szép, ápolt, kérdezgette, miért nem veszek gyönyörű fehérneműszettet, mondom MÉGIS MIBŐL? Nem tudtam eljárni sehová, mert tőle nem akartam pénzt kérni nyilván. Szakítás lett a vége, kerestem normális munkahelyet. Ezek a férfiak nem tudják lényegében mit is akarnak, egy második ellátót, anyát keresnek, de azért legyen fullos nulla pénzből.

A legtöbb kérdésnél azon háborogtok, hogy a nők a pénzre hajtanak, ha írja a nő, hogy dolgozik, akkor karrierista r-nc. Tényleg szánalmas.

Én ebből többet nem kérek SAJÁT TAPASZTALAT alapján.

2018. ápr. 12. 11:27
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Mi van ha a férfi munkaképtelenné válik?

Miért jó az ha a nő nem tudja ellátni magát? Ha nem dolgozik, akkor nincs munkatapasztalata, még ha tanult is, nem ért semmihez a gyakorlatban.

Miért lenne jó neked egy életképtelen nővel lenni?

Lehet bejárónőt is tartani, és akkor senkinek se kell házimunkát végezni.

2018. ápr. 12. 11:43
 20/30 anonim ***** válasza:
12%

az a baj, hogy mindenki végletekben akar gondolkodni..

szerintem a pici gyereknek vagy tök mindegy ki teszi tisztába vagy inkább jobb is ha felváltva..

a házimunka meg (próbáld ki) tök jó mert kikapcsol..

egy nőt meg ha összezársz a gyerekeivel azt a gyerek fogja bánni (idegesen, fásultan nem lehet emberré nevelni senkit..

és közben annyit lát, hogy te nem csinálsz semmit csak elmész-megjössz és hozol haza pénzt...ebből lejön neki, hogy a pénz az csak úgy jön, könnyen, lazán..és nem fogja megbecsülni (kivetelek vannak)

neked meg az otthoni dolgok vállnak általánossá és mikor egy nyűgös, fogbújós, hasfájós nap estéjén "csak" langyos étel van, meg nincs akkora rend, úgytűnik elkezhetsz reklamálni..

vhol a nőket kifejezetten jól fizető részmunkaidőkben képzelem el..rugalmasan heti pár nap, vagy otthon végezhető munka de csak úgy ha addig a férj leköti a gyerekeket..

kell a kikapcsolás mert anélkül besavanyodik az egész projekt

nekem legszimpibb és talán működő konstrukció az mikor saját tulajdonú közös cég v tevékenység van így az időbeosztás és a munkaelosztás rugalmas..

szerintem egy kapcsolat szabályok nélkül kell menjen..ha mindketten beleteszik az elvárhatót akkor a 2x150% ból a föle a gyerekeken és a hangulaton kamatozik

a házasságot viszont a létező legkonzervatívabban (kölcsönösen szűzként, halálig) tartom fontosnak..

önfegyelmet, empátiát és felelős döntéshozást tanulnánk

megerteni persze tól-ig meg lehet helyzeteket de a célt jó lenne odatűzni fixen

25f

2018. ápr. 12. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!