Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék a férjemtől több pénzt kérni-kapni a gyerekek eltartására?
Sehogy. Ez a te hibád, valószínűleg már az első gyerek után is egyértelmű volt, hogy nem segít, de te azért még szültél kettőt. Leírásod alapján őt a család soha nem érdekelte. Ügyvéd, a jogaival is tisztában van.
Ezek után szerintem örülj a pénznek és tanuld meg, hogy nem áldozzuk fel önmagunkat senkiért soha.
Az ilyen ember, mint a te volt férjed, már az első gyereknél sem jelenthetett túl nagy segítséget az anyagiakon kívül.Neked ezt észre kellett venned.És ennek ellenére még szültél kettőt.Miért kell ennyire hiszékenynek, naivnak lenni egy nőnek?Láttad, hogy a család nem fontos annyira a pasinak, akkor miért kellett még kettő gyerek???Azt hitted majd így változik valami?Mi változna?Semmi.Gondolkodni kellett volna, nem szülni.
Sokat nem tudsz csinálni.Vállaltad a 3 gyereket, ebben benne volt a kockázat, hogy egyedül maradhatsz bármikor velük, ami meg is történt.
Egy ügyvédet nehéz lesz több pénzfizetésre rávenni, pláne, ha ennyire nem érdekli a gyerekei életszínvonala.Marad a te munkád és a gyerektartás, valamint a segélyek, amit a kormány biztosít.Ezt kell beosztanod.És le kell mondani a luxusról, sokan megteszik.Neked is menni fog, ha leszállsz a földre.
Nekem a gyerekemre 20000-ret fizet a volt férjem, ami bőven kevés, de ez van.Megtanultam beosztani.Próbáld meg te is sírás helyett.
Úgy látom eddig semmi használható infót nem kaptál, hát tessék:
Ma magyarországon a felek kölcsönösen egyeznek meg a gyerektartást illetően, ha nincs megegyezés dönt a bíróság. Szokás szerint a tartásra kötelezett jövedélmének 15-25 %-át itélik meg gyerekenként.
A bíróságon keresettel a tartásdíj felülvizsgálatát lehet kérni. Attól ne parázz hogy kevesenn lesz, ilyen csak nagyon ritka esetben fordul elő.
A férjed ügyvéd, gondolom minimálbérrel van bejelentve mint a legtöbb, így kérd a bíróságtól azt is hogy vizsgálja meg az életkörülményeit hogy mennyire igazodik a jövedelméhez és az alapján állapítsa meg a tartásdíjat.
Ha az ügyvédúrnak elkezdik feszegetni a vagyoni helyzetét és az adózott jövedelmét akkor nagy baja kerülhet.
Ismerek minimálbéres ügyvédet rózsadombi luxuslakással.
Szóval: fogadsz ügyvédet, keresetet nyújtasz be amiben a vagyoni helyzete és életvitele alapján kérsz tartásdíjat.
Remélem tudtam segíteni.
Te sehogy. Kérjen a gyerek, amikor ott van! Nem pénzt: de feltöltheti a telefonját, elviheti fodrászhoz, kaphatnak cipőt, ruhát, elmehetnek drágább programokra, stb.
Ezeknek az ára máris a te zsebedben marad.
Arra nem is tudom, hogy mit mondjak, hogy azt a problémát, hogy keveset van veletek, úgy oldottad meg, hogy elváltok. Most még anyagilag is küszködhetsz.
Ezt előbb kellett volna átgondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!