Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Üdv! Az a helyzet, hogy nem kedvelem túlságosan a párom családját. Pontosabban fogalmazva, csak annyi a bajom velük, hogy rettentő igénytelenek. Szerintetek mit kéne tennem? Mi legyen a taktika?
Na konkrét példák az igénytelenségre: étkezés, úgy esznek mint az ősemberek.. Nem használnak kést pl, kiszedik a mélytányérba a levest, majd utána beleteszik a rántott húst meg a krumpli és nekiállnak kanállal meg kézzel enni.. Nem vagyok egy úri gyerek, de mi úgy nevelkedtünk hogy leves alatt lapostányér, és szépen késsel villával a rántott húst.. Na utána tortához nincs ám külön sütistányér meg villa náluk.. Após simán nekiáll késsel enni a tortát, de azt már azért lapostányérban.. Amikor először voltam náluk úgymond ünnepi ebéden(szülinap) akkor pl se kés, se szalvéta se pohár az asztalon.. Emellett a házuk elég dzsuvás, a WCben penészes az ablak, tiszta pókháló minden, egyszer megkérdezték kérek e kávét, mondom igen, erre egy dzsuvás üvegpohárban félig kaptam egy tejeskávészerű löttyöt.. A párom két bátyja is rettentő igénytelen, a szobájuk hót retek, az egyik szó szerint bokáig jár a szemétben, zoknik szanaszét, morzsa por mindenfelé..
Szóval ez engem zavar, és állandóan ég a pofám a családom előtt, pl ha anyém is jön hozzánk egy szülinapra pl, és a párom családja is itt van. De nem tudok a szituval mit kezdeni. Annyit, hogy itt nálunk rendesen megterítek.. ja és a párom mosogatni sem tud rendesen, csak ímmel-ámmal mossa el a dolgokat és szinte ugyanúgy néznek ki mint előtte.. :D Ezt is már szóvá tettem, de csak sértődés lett belőle.. Így az van, hogy ha egy családtagom jön, akkor gerillamosogatás titokban, poharak, tányérok.. :D Tudom gáz, de ez van.. De amúgy jóravaló, nagyon szorgalmas, és rendes lány, és jól is néz ki :) Ő egyébként nem rendetlen mint a bátyjai. Szóval szerintetek? Jó e za taktika, vagy mit kéne csinálnom? :) vagy sztetetek ez szakításhoz is vezethet? Mindig arra gondolok, hogy ha lesz gyerek, mi lesz vele? Jól bánik amúgy a gyerekekkel a párom, csak sztem pár év után már nem tudna nekik átadni semmi értéket, vagy legalábbis igényességet, meg amit a modern világ megkövetel. Párom is azért fejlődött mellettem nem keveset, mert mintha farkasok nevelték volna olyan volt szegény :)
"Feleslegesen problémázol amúgy, ha neked ez megfelel, hogy enni meg mosogatni tanítod a felnőtt párodat, akkor oké, do it. Én nem csinálnám, és senkitől nem fogadom el az ügyetlenkedést. De én nem te vagyok."
OK, de ha ezt ellensúlyozzák más, komoly értékek? :) Nem egyszer gondolom amúgy, amiket olvastam-hallottam-tapasztaltam általában a nőkről, hogy én még örülhetek, hogy van egy becsületes, rendes párom, még ha egyszerű is kicsit.. Nincs elhülyítve feminizmussal, nincs elszállva magától h neki diplomája van(nincs), és mindent megcsinál itthon, még ha nem is mindent jól :) És mielőtt valaki beszól, hogy hímsoviniszta disznó vagyok: én sose presszionáltam erre, hogy nekem ugráljon.. Most is szoktam mosogatni, porszívózni, törölgetni, ja, meg csinálom a házat..
Hát amúgy okés, hogy zavar az igénytelenségük, de téged mennyiben érint ez? Megváltozni nem fognak a kedvedért, ezt elhiheted.
Nyilván nem, ilyenre nem is gondoltam.. A fő gondom inkább az volt, hogy a páromat ez nem zavarja, illetve nem tudtam eltávolítani onnan. Tehát nem az h teljesen, hanem távolodjon el tőlük, és illeszkedjen be az én családomba, vegyen fel onnan szokásokat.. Ez volt az eredeti elképzelés, de nem jött be :)) Vagy csak nagyon-nagyon lassan.. Ezt azt átvesz tőlünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!