Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem engedik meg a gyerekvállalást mindkét nemnek?
Moralitást?? Észnél vagy? Csak ebben van moralitás, semmi másban. Te tudod milyen az, ha nem lehet gyermeked?...Sztem, nem. És az a nő, aki be tudja vállalni, h másnak gyermeket ad, egy szent. A legszebb dolgot adja egy másik embernek/emberpárnak.
A spermáját leadó férfi morálisabb? Mégis engedélyezett.
Az, ha egy nő (vagy éppen házaspár) spermabankban, jogilag szabályozott keretek között vásárolhat spermadonortól származó spermát, az biológiai értelemben nem azzal egyenértékű, hogy te "kapsz" egy béranya által kihordott gyerekeket, hanem olyan, mintha kapnál egy petri csészében, táptalajon egy (vagy több) érett, megtermékenyíthető petesejtet.
Mihez tudnál velük kezdeni?
Az, hogy semmit, az nem nemek szerinti diszkrimináció, nem a jogi esélyegyenlőség hiányából fakad, hanem abból egyszerű biológiai tényből, hogy férfiként a tested nem alkalmas egy gyerek kihordására és világra hozására.
Azon egyébként gondolkoztál már, hogy az, hogy nem legális a béranyaság, legalább annyi nőt érint hátrányosan, mint férfit?
(Nem ismerek erről statisztikát, de nem lepne meg, ha több olyan nő lenne, aki valamilyen okból nem képes kihordani egy gyereket, pedig szeretne saját gyereket, mint férfi, aki nő nélkül szeretne gyereket vállalni és felnevelni.)
Köszönöm a válaszokat!
Én azt nem értem, hogy miért nem engedik meg azt hogy egy ferfi vasarolja meg egy no testi szolgaltatasat. A forditott esetben is ugyanaz tortenik a spermabankban. Nyilvan nehezebb egy gyereket kihordani de az arfolyam is magasabb ami mindent kompenzal.
A 18as válaszoló szépen átfordította a kérdést arra hogy megint a nőknek szívás ez mert ők ez is rosszabbul erinti. Röhej, de egyre elterjedtebb az áldozati kultusz.
Jelen esetben a lehetosegtol fosztjak meg a ferfiakat. Itt erheto tetten a diszkriminacio. A nok igenybe vehetik penzert cserebe a ferfi szolgaltatasat mig forditott esetben ez nem lehetseges.
Nem akartam verre meno vitat inditani de ugy tunik nem fogok esszeru magyarazatot kapni a jelenlegi szabalyokra.
"Röhej, de egyre elterjedtebb az áldozati kultusz"
= amit te próbálsz itt eljátszani?
Nem csak a férfiakat érinti ám a béranya-probléma, hanem pl a meddő nőket is, akik talán nagyobb százalékban is vennék igénybe az ilyen szolgáltatásokat. (Nincs sok nő, aki egyáltalán vállalkozna béranyaságra, és aki van, az nyilván nem egyedülálló férfiaknak szülne, hanem pároknak. Márpedig pároknak akkor kell szülni, amikor a nő meddő.)
Az örökbefogadással mi a probléma? Akkor már nem is tudnál szeretni egy gyereket, ha nem a te dns-edet hordozza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!