Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én látom úgy, elég...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én látom úgy, elég könnyen odadobjátok a kérdezőknek, hogy váljon el?

Figyelt kérdés
Akár csak egy apróság amiben nem értenek egyet, a válaszok fele, el kellett volna válnod, mért nem váltál el. Pedig szerintem hasonló kaliberű probléma, egyet nem értés szinte minden kapcsolatban van, gondolom a válaszolókéban is.
2018. márc. 9. 14:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Valóban könnyen osztogatják az észt, gyakran olyanok is, akiknek valószínűleg még egy épkézláb kapcsolata sem volt. Más kérdés, hogy aki egy gyk-s válasz alapján határozza el magát a válás vagy szakítás mellett, az nem is lehetett túlságosan elkötelezett a kapcsolata mellett.
2018. márc. 9. 16:17
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem ez híven tükrözi a mai kapcsolatokat is. Ha valami nem megy, azt dobjuk el, még véletlenül se próbáljuk megjavítani. És itt most természetesen én sem bántalmazó kapcsolatra, vagy olyan kirívó dologra gondolok, amikor tényleg menekülni kell a másiktól.

A kedvencem az volt, amikor egy problémás párkapcsolathoz odaírtam a nagyszüleim példáját. Ösztönözni próbáltam a kérdezőt arra, hogy kommunikáljanak, beszéljék meg, mert igazából olyan dologról beszélünk, ami megoldható. A nagyszüleim 60 évet töltöttek együtt, boldogan, szeretetben és az utolsó pillanatig fogták egymás kezét, pedig nem ők döntöttek úgy, hogy egy párt alkotnak. Ők még abban a korban házasodtak, amikor a szülők adták össze őket a "gyerekek" véleményének megkérdezése nélkül. A nagymamám kendőzetlenül mesélt arról mennyire nem akart hozzámenni a nagypapámhoz, mennyire gyűlölte az egész szituációt és mennyire sokat segített, hogy a nagypapám nem kényszerítette rá, hogy az esküvő után azonnal egy ágyban aludjanak, egyáltalán elhálják a nászt. Szépen lassan közeledtek egymáshoz, hónapok teltek el mire végre egy ágyban aludtak és a nagyim szerint a papám végtelen türelmébe szeretett bele. Két vadidegen embert tettek egymás mellé, akik képesek voltak együtt működni, dolgozni, élni, családot alapítani és életük végéig jóban rosszban kitartottak egymás mellett. Olyan mély szeretet soha, senkinél nem láttam, mint náluk.

Erre beírta valaki, hogy dehát mivel "erőszakkal" kerültek egymás mellé, a nagyszüleim is biztosan sokkal boldogabbak lettek volna, ha ez nem így történik és szabadon megélhették volna az érzelmeiket mással. Persze. Lehet is benne valami, de nem úgy, hogy ÉN ismertem és láttam őket. Vitáztak ők is, még is mindig ott voltak egymásnak, mindent megtudtak beszélni és javítani. Most miért nem működik ez, amikor az emberek szabad akaratukból mennek hozzá ahhoz, akibe annyira, de annyira szerelmesek? Csak azért, mert a társadalom már elnézőbb a válókkal?

Én azt gondolom azok lehetnek hálásak, akik láttak ilyen példát az életükben, mert azoknak még van fogalmuk arról, hogy kéne. :)

Az meg régen rossz, ha egy kétségbeesett emberke valóban megfogad egy ilyen tanácsot néhány sor alapján.

2018. márc. 9. 16:30
 13/19 anonim ***** válasza:
70%
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ilyen kérdések többsége akkor születik, amikor az illető már együtt van valakivel, akivel össze sem kellett volna jönniük. Az előtt valahogy nem nagyon kérdeznek.
2018. márc. 9. 16:50
 14/19 anonim ***** válasza:
74%

Azért mert még nem csinálták végig.

A válás rossz.Érzelmileg anyagilag megterhelő.Legalábbis én így éltem meg.

4 évig próbáltam helyrehozni...az ember nem dob csak úgy el mindent még komolyabb problémáknál sem.

Na meg a minek szültél neki...minek jöttél vele össze....azért basszus mert akkor jó volt.De vannak változások...helyzetek emberek változnak.

2018. márc. 9. 17:21
 15/19 anonim ***** válasza:
61%
Utolsó: ez így van, de az emberekben akkor is nagyon erős a megszokotthoz való ragaszkodás. Ha volt már úgy, hogy együtt éltél valakivel, összevesztetek és csak 1 napra otthagyott téged a közös lakásotokban megérted. Még ha előtte azt is kívántad, hogy jobb lenne már ha vége lenne ennek a kapcsolatnak egy pillanat alatt az egész meg tud fordulni, mert akárhova nézel minden rá emlékeztet. Olyan mintha az agyad ezerrel azon dolgozna, hogy szerezd vissza. Csak a pozitív nagyon jó közös emlékek kezdenek el pörögni az agyadban és ha eszedbe is jut valami negatív dolog ami pl. az ezt megelőző veszekedéshez is vezetett az hirtelen aprónak tűnik. Hirtelen rádtör a magány érzése és azt kezded érezni, hogy "úristen mivan ha örökre vége? és mi van ha utána nem lesz senki? egyedül fogok megdögleni, jajj akkor már inkább ez a döcögős félig jó félig rossz kapcsolat minthogy egyedül dögöljek meg". Na hát valami ilyesmi.
2018. márc. 9. 17:25
 16/19 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve, hogy a kérdező is gyakran a saját hibáit elhallgatja, a párjáét felnagyítja, hisz az úgysem olvassa, nem fogja megcáfolni.
2018. márc. 9. 20:43
 17/19 anonim ***** válasza:
74%
Akik ezeket írják sokszor elvált, elhagyott emberek és akkor már dögöljön meg a szomszéd tehene is!
2018. márc. 9. 20:48
 18/19 anonim ***** válasza:

Én errõl úgy gondolkodom, hogy ezen az oldalon CSAKIS szempontok/vélemények/értelmesen kifejtett érvek érdekelnek és nem azt várom, hogy bárki is döntsön helyettem bármiben. Elég nevetséges az, hogyha a kérdezõ úgy fogalmazott, hogy “csak véleményekre kíváncsi”, illetve arra, hogy “valaki volt-e hasonló helyzetben”, akkoris úgy értelmezik egyes válaszolók, mintha élet döntéseket várnál, amit õk meghoznak helyetted.

Ha a kérdezõ szószerint megkérdi ezt így, akkor megértem az ilyen válaszokat, de ha másra utal a kérdés, pl. csak tanácsokat kért és nem pedig drámai jóslatokat a kapcsolatról, akkor teljesen értelmetlen.

Felõlem bedobhatják ezt, de legalább elõtte fogalmazzák meg az észérveket is és azok alapján vitatkozzunk tovább, jobban megértve egymás álláspontját. Azzal nincs mit kezdenem, ha valaki érvelés nélkül, csak úgy végszóként bedob ilyesmit.

2018. márc. 9. 21:21
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
16: igen ezt jól látod, ezen én is elgondolkodtam már sokszor. Egy történet leírása során elég, ha csak 2x dönt úgy a kérdés kiírója, hogy úgy csavarja meg egy kicsit hogy az számára kedvezőbb legyen, illetve a saját hibáiról nem tesz említést vagy csak felületesen épphogy megérinti a témát.
2018. márc. 9. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!