Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi idő után normális...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi idő után normális dolog általában összeköltözni?

Figyelt kérdés

Két felnőttnek, ha elvileg jól megvannak és a feltételek is adottak (egyik félnek saját, tehermentes ingatlan).

A kérdést az ihlette, hogy már fél éve együtt vagyunk a kedvesemmel így már egyre inkább felmerült a kérdés. A probléma az, hogy van amikor az összeköltözésen úgy látom, hogy belátható időn belül van és van, hogy nekem túl távol ("pár évig még jó így"). Nem akarom sietettni, de szerintem fél-egy év alatt el tudja két felnőtt dönteni, hogy együtt szeretne-e élni a másikkal vagy sem. Komolyan gondolom vele, elmondása szerint ő is velem, de most azzal racionalizál, hogy ez így most jó neki, hogy ki tudja pihenni az előző kapcsolata "fáradalmait" (több, mint egy éve véget ért már), jól érzi most magát. Én is jól érzem magam, csak ilyenkor kissé lelombozó, hogy azért nem jutunk MI egyről a kettőre, mert más szemét volt az egyikünkel.

Ti mit tennétek/javasoltok?

-Várjam ki az egy évet és kérdezzek rá akkor, hátha csak bizonytalan még?

-Mondjam neki, hogy "egy évesen" én már összeköltözésen, ha egyszer jól meg vagyunk, többet nem fogok várni?

-Lehetünk így, de akkor ne lepődök meg, ha nem veszem komolyan a kapcsolatot (együtt élés, házasság, család) csak el leszek benne én is. (ne értsétek félre, szeretném, csak elvész a lelkesedés, ha sokáig csak húzzuk)

Előre köszi a válaszokat és bocs, ha hosszú lett.

2018. febr. 25. 05:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Nezd, mi 2 ev utan fogunk osszekoltozni eleg nagy tavkapcsolatbol, de a ti helyzetetekben, aki azt mondja, hogy "meg par evig jo igy", az kb. mintha azt mondana, hogy "en egyaltalan nem gondolkodom ilyen tavlatokban es melysegekben errol a kapcsolatrol", kb. "A majd 5 ev mulva tervezem megkerni a kezedet" osszekoltozos verzioja, amikor mind tudjuk, hogy a delikenvsnek esze agaban sincs semmi ilyesmi es soha nem is lesz. Ha meg meg mindig a kapcsolat faradalmait piheni, akkor meg plane nem veled tervez komolyan, hanem csak amolyan idotoltesnek. Neked kell eldonteni, hogy ez igy eleg-e neked.
2018. febr. 25. 08:25
 12/23 A kérdező kommentje:
Amúgy én vagyok a férfi a képletben. Nem hiszem, hogy csak időtöltés lennék neki, mert azt már én is kiszúrtam volna, volt már több kapcsolatom. Sokkal inkább azt látom, hogy fél attól, hogy valóra vált az, amit szeretett volna és nem érzi magát felkészülve.
2018. febr. 25. 08:30
 13/23 anonim ***** válasza:
45%
Tudom, hogy te vagy, csak hirtelen ez a pelda jutott eszembe, mert kb. ugyanaz a helyzet cssk forditott nemi allassal. Aki fel is, az attol meg tervezni fog veled. Ha meg ugy erezne, hogy valora valt minden alma, akkor azt mondana, hogy "most meg nem, de majd nyar utan beszeljuk at ezt a kerdest", tehat valodi, belathato idoszakokat ad meg. Aki nem tervez komolyra, az szokott ilyen belathatatlan idotavot megadni (bar ebben az esetben a parod nem is titkolja legalabb, hogy o egyelore nem tervez komolyabban, ez pozitivum), hogy "jaj majd 5 ev mulva", "jaj most evekig jo ez igy, es majd utana megbeszeljuk", mert a jelenlegi helyzer valoban jo neki, de mondania is kell valamit. Ha x evet mond, akkor azzal nincs felelosseg rajta, hiszen ki tudja mi lesz x ev mulva? O sem. Ezert mondja ezt, mert egyaltalan nem biztos, hogy meg akkor is veled lesz. Es tovabbra is tartom (mert ezt is nyiltan kimondta neked a parod), hogy o veled most csak pihenget, idot tolt, es egyaltalan nem tart ott hogy ez most barmi komolyabb is lenne.
2018. febr. 25. 08:48
 14/23 anonim ***** válasza:
44%

Mi fél éve vagyunk együtt és pont tegnap beszéltük, hogy össze kéne költözni, és mi jöhetne szóba, mint lehetőség. Leginkább azért, mert mindketten komolyan tervezünk, és ha valami oknál fogva mégse tudunk együtt élni, akkor ez derüljön ki, ne vegyük el egymás idejét a család alapítástól, stb. Mi mondjuk 30 körül vagyunk.

Szerintem a te párod hülyít, csak szerelmes vagy és nem akarod meglátni.

2018. febr. 25. 08:50
 15/23 anonim ***** válasza:

Nekem ez nagyon hárításnak tűnik. Engem ez a "jól érzem most így magam" kijelentés gondolkodtatna el. Ok, örülök neki, de addig meg te maradsz a bizonytalanságban, vársz rá, aztán, ki tudja, hogy mi lesz a vége? Kiéli magát, aztán, ha nem alakul jobb, akkor mégis mehet együtt? Nem huhogni akarok, csak utálom, amikor az exet hozzák fel oknak, ha valamit nem akarnak és ezzel terelnek. Nem azt mondom, hogy biztos ő is ilyen, de volt már szerencsém nem egy ilyet látni.

Mennyi idősek vagytok?

2018. febr. 25. 08:52
 16/23 anonim ***** válasza:
50%

Csatlakozom a többiekhez, egyetértek abban, hogy ez alapján amit leírtál, nem annyira tervez komolyan.

Aki össze akar költözni, a másikkal akar élni, az nem fogja tologatni a kérdést beláthatatlan ideig. Mi nagyjából egy hete ismertük egymást a férjemmel, amikor összecuccoltunk, ennek már négy éve, lassan babatervezős időszakba lépünk.

És most ne érts félre, nem azt mondom, hogy mindenki egy hét után költözzön össze, meg őszintén vallom, hogy nincs olyan, mikortól "normális" összeköltözni, mert ez mindenkinek a maga döntése, ahogy érzitek. Ha egy hét, akkor egy hét, ha öt év akkor öt év. Kinek mi. Viszont nálatok nekem is ezzel van a bajom, hogy "jó most ez így" neki, és még egy év után is az exére utalgat vissza. Mintha még mindig a múltban élne, és nem akarna/tudna veled a jövőre koncentrálni- ami ha így van, szomorú, és nagyon sajnálom őt, de akkor ezek szerint még mindig nincs teljesen túl az exén. Ennyi idő után, új pár mellett nem kellene ilyen mértékben előjönnie az ex-témának, szerintem. Néha-néha felemlegetni még oké, de hogy ilyen súlyú döntéseket ilyen nagy mértékben befolyásoljon, az ne is haragudj, de messze nem a "túl van rajta" kategória.

Esetedben a harmadik opciót javasolnám, ne vedd túl komolyan, mert a végén te fogsz sérülni. Aztán legfeljebb pozitívan csalódsz.

2018. febr. 25. 09:01
 17/23 A kérdező kommentje:
Hát a pihengetést megértem részéről, meg hogy miért mondja/hogy érti, viszont abból a szempontból is könnyebb lenne együtt, mint külön. Elgondolkodtató, amiket írtok és lehet, igazatok is van, de a helyzet picit bonyolultabb ennél. Akit érdekel vagy segíteni szeretne, leírom a pontos felállást, de ennél konkrétabb nem szeretnék lenni, hátha olvassa a gyk-t és nem szeretném, ha magunkra ismerné.
2018. febr. 25. 09:03
 18/23 anonim ***** válasza:

"1,5-2 évig lennél távkapcsolatban?"

Ki beszélt távkapcsolatról?! Úgy látom nem ismered a távkapcsolat fogalmát...

2018. febr. 25. 11:42
 19/23 A kérdező kommentje:
De ismerem, mivel abban vagyunk. Úgy 10 naponta találkozunk 2-4 napokat én utazom hozzá. Azt hittem, a kérdésem ő kiderül első (gondolom te vagy), hogy én vagyok távkapcsolatban, nem pedig a szövegértésemmel van baj. De most tisztáztuk. Az volt a kérdésem hozzád, hogy ha a helyemben lennél, nem próbálkoznál-e még azzal, hogy a távkapcsolatodból "nemtávkapcsolatot" csinálj.
2018. febr. 25. 12:19
 20/23 A kérdező kommentje:
A fő kérdésem pedig mindenkinek inkább arra irányul, hogy a sztori ismeretében reális-e, hogy bennem felmerült hogy többet szeretném látni azt, akit szeretek így összeköltöznék vele, vagy ez inkább ilyen menthetetlenül idealista kislányos álmodozás, mert az emberek mondjuk 5 év után költöznék össze csak? :)
2018. febr. 25. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!