Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen alacsony önbizalommal ne is próbáljak ismerkedni?
20 éves vagyok, de még soha nem volt párkapcsolatom, még odáig sem jutottam el, hogy komoly szándékkal próbáljak ismerkedni, még flörtölni se flörtöltem senkivel (na jó, ez nem teljesen igaz, mert általános iskolai éveim végén / gimis éveim elején volt egy lány akivel elég közel kerültünk egymással, de ez is több mint 5 éve volt).
Gimiben annyira elszállt az önbizalmam, hogy teljesen fel is adtam az egészet, úgy gondoltam, hogy egy olyan valakinek mint én (ronda, unalmas, visszahúzódó) soha nem lesz kapcsolata, egy ideig jól el is voltam így, de most, hogy elmúltam 20 éves, hatalmas hiányérzetem van, vágyom valakire akit szerethetek és aki ezt viszonozni tudja, egy társra, szerelemre.
Ugyanakkor még mindig bennem van az az érzés, hogy miért is szeretne belém bárki is, amikor egyáltalán nem vagyok vonzó és tényleg baromi unalmas vagyok, semmi izgalom nincs az életemben, sok fura tulajdonságom van, gyerekes vagyok és semmi talpraesettségem nincs, a szociális képességeim pedig szintén gyengék.
Azt se igazán tudom, hogy hol kezdhetném az ismerkedést, barátaim vannak, de nem sokan, de velük nem igazán járok olyan helyekre ahol csajozni lehetne, lányismerőseim pedig alig vannak, legalábbis olyanok akikkel mélyebb a kapcsolatom mint a köszönés...
A kérdést nem feltétlen panaszkodásnak szánom, tisztában vagyok a hibáimmal és igyekszem változtatni azokon, de nem megy könnyen, a külsőmből igyekszem kihozni a legtöbbet, de nem merek túl sokat változni, pl. új hajat vágatni, pedig a mostanit nem szeretem..., de igyekszem.
Az alapvető higiénia és ápoltság megvan, de úgy érzem ez nem elég, mivel az arcom előnytelen és a bőröm is ronda...
A belső tulajdonságokon pedig még nehezebb változtatni, igyekszem talpraesettebb lenni, de ez is lassan megy, nyitni is próbálok mások felé, csak nehéz, de próbálkozom.
Neked az önértékeléseddel vannak problémák, önbizalomhiányos vagy és negatív.
Ezeket előbb tedd helyre magadban, vagy más úton, és utána kezdj el ismerkedni, belevágni a randizgatásba, mert így nem fog menni.
#3 Értem, csak úgy érzem, hogy magamtól nem igazán megy, nem merek komolyan változni, kéne aki ösztönöz, de azt is tudom, hogy ez nem normális, és magamért kell tennem, esetleg valaki tudna módszereket javasolni arra, hogy miként tudnék jobban megbarátkozni magammal?
Hol kéne kezdeni, hogy elfogadjam és reálisan lássam magam?
Igen, a pszichológus jó lehet. Ő segít neked a megoldásban.
A kötél nem menő. Felejtsd el.
Ez a pszichológus munkája, ráadásul titoktartás kötelezi. Mi tart vissza?
Másoknak nem kell az orrukra kötnöd, hogy jársz, de neked jót tenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!