Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Törvénytelen lenne mostoha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

HabverőMakverő kérdése:

Törvénytelen lenne mostoha unokatestvérrel járni?

Figyelt kérdés
Üdv. Nagynéném örökbe fogadott egy lányt amikor a lány 2 éves volt. Most 22 éves és még csak most ismertem meg a mostoha unokatesómat. Egymásba szerettünk, hozzá is költöztem. Szülők tudnak mindenről és támogatnak minket. Szóval nem állunk vérszerinti rokoni viszonyban. A kérdésem az lenne, hogy ezért a kapcsolatért megüthetjük a bokánk? Törvényileg büntetik?
2018. febr. 6. 12:31
 1/6 anonim ***** válasza:
19%
Tehát ha jól értem, ő hivatalosan örökbe fogadott gyerek. A törvény előtt így ti hivatalosan is unokatestvérek vagytok, vagyis házasodni és egyéb hivatalos dolgokat nem tudtok tenni, ezért büntetni nem fognak, csak nem fogják engedélyezni szerintem. Ha csak simán jártok, azért akkor se büntetnének ha vér szerinti lenne a rokoni szál, csak nyilván társadalmilag nem lenne elfogadott.
2018. febr. 6. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:
39%
Ahogy az első is írta: nem büntethetnek meg, nincs miért. Elképzelhető, hogy a házasságot is el lehet intézni, nézz uténa, régen mintha azt hallottam volna, hogy lehetséges.
2018. febr. 6. 12:43
 3/6 anonim ***** válasza:
39%
Ilyen esetben úgy tudom, csak az örökbefogadó nem házasodhat, de ha a jog érdekel, miért nem jogi kategóriába tetted?
2018. febr. 6. 14:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Azért nem raktam a jogiba, mert nem voltam még ilyen helyzetbe, hogy a mostoha unokatesommal lefeküdjek és pláne nem hogy komoly kapcsolatot szeretnénk. :D
2018. febr. 6. 14:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Pedig jobb lenne, mert itt csak találgatni tudunk.

Mivel tilos többször kiírni a kérdést, szerintem tetesd át.

2018. febr. 6. 15:26
 6/6 anonim ***** válasza:
48%
Micsoda?! Nem... Kalányos Tarzanéknál sem szokott ebből semmi probléma lenni.
2018. febr. 6. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!