Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mennyire toleráljátok, ha a párotok karrierista/munkamániás/maximalista lenne?
Az nyilvánvaló, hogy mindenkinek az életében vannak nehezebb időszakok, mikor több a munka, de vannak olyan emberek, akik konstans mindig sokat dolgoznak, mindent elvállalnak, reggeltől késő estig dolgoznak (nem feltétlen azért, hogy ne haljanak éhen /mert alapvetően is megvan egy magas egzisztencia/, hanem a munkamánia, karrierizmus miatt).
Ti hol szabnátok meg a határt ilyen téren?
#6-os:
Egyetértek veled, de gondolom még nincs gyereked.
Vadász vagyok, most már 7 éve, annyi nőm volt, hogy megszámolni nem tudom már.
Sajnos tapasztalat, hogy a hasonszőrű nők is ugyan ebben a cipőben járnak, majd 40 évesen jaj kellene már gyerek...
Az esetek 99%-ban már nem jön be, így van egzisztencia, kocsi, lakás, esetleg dugópajti, ám sem szeretet, sem család, sem gyerekek...
Volt olyan nő ismerősöm aki a végén halálba itta magát, annyira egyedül érezte magát a végére. 43 éves volt.
Nekem nem is kell gyerek soha megmondom őszintén,mert élni szeretek és nem lekötni magam 20-30 évre amit meg se élek valszeg ilyen életmóddal.
Plusz nem akarom,hogy majd a gyerek ezt kérdezze: ,,Anya ez a bácsi ki neked?"
Mert ez lenne a sorsa két üzleti út között amikor hazamegyek.
De teljesen igazad van 11-es tényleg.
Nő többet veszíthet az biztos.
Épp ez az, nekem nem számít sikernek, ha valaki sokat keres.
Azt se írtam, hogy ki kellene tűnni.
Én sikeresnek érzem magam. Imádom a munkámat, az a hobbim, teljesen belefeledkezek napközben, aztán 4 órakor lehúzzuk a rolót és indulok haza.
Valóban, nem leszek soha milliárdos vele. És? Nem is volt soha a céljaim között. Inkább szeretném élvezni a munkám, és nem belegebedni, hanem együtt lenni azokkal, akiket szeretek - nagyrészt ugyebár a párommal, meg hát mellette azért még van családom, barátaim, szeretem, ha tudok időt tölteni velük.
Számomra ez jelenti a sikert, nem az, hogy nagyobb pénzkupacon kotlok, miközben elvisz a szívroham fiatalon, amiért halálra hajtottam magam.
Plusz a leendő gyerekem gyerekkorát se akarom úgy elcseszni, ahogy apám tette az enyémmel.
Ameddig a karrier, a pénz az életcélok megvalósításának, a szabadság biztosításának >eszköze<, addig rendben van. Amikor a karrier, a pénz lesz maga a cél, az már nem fér bele.
Talán érthető a különbség.
Bizonyos ponton túl nem kéne.
Büszke lennék rá, de ne menjen a kapcsolatunkra rá. Jó dolog a pénz, imádom, de az emlékek, együtt töltött idő sokkal többet jelent. Nem gondolom úgy,hogy a munkában kéne töltenünk az időnk nagy részét, inkább a családdal, szeretteinkkel.
Hány olyan család van, akik piszok gazdagok, minden tökéletes.Csak épp semmilyen viszonyban nem állnak egymással, a gyerekek jobban kötődnek az au-pairhez, mint a saját szüleikhez. A házastársak meg elhidegeültek egymástól.
Nem ér annyit a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!