Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan valóban vonzónak tartják az aspergert, ill az enyhébb autizmust?
Nyilván nem magára a rendellenességre gondolok, hanem azokra az egyénekre, akik ezzel születtek. Többnyire persze úgy, hogy akinek vonzó, az nem tudja, hogy egy ilyen probléma áll a háttérben, hanem csak tetszik neki az egyén.
Mi ennek az oka?
Mik azok a tulajdonságok, amik ezt kiváltják többnyire?
A kislányom enyhén autista. Gyönyörű és okos és büszke vagyok rá hogy az anyukája lehetek. De hogy milyen lesz majd pár év múlva mondjuk egy párkapcsolatban, hát....
makacs, önfejű, autizmusából fakadóan nehezen értelmezi az emberi viselkedést, humorérzéke nulla, mindent szó szerint vesz, stb. Az érdeklődése elég korlátozott és bár nagyon barátságos, nem sokan tudják tolerálni. Egy igazi kis zsebdiktátor, mert retteg a kontroll elvesztésétől. Most őszintén, ez egy párkapcsolatban hogy fog kinézni? Nem tudom. De még nem is akarok belegondolni.
Ez egy hülye általánosítás egyébként, mert én pl nem koncentrálok csak egy témára, és a zárkózottságomat is feloldottam valamennyire. Elismerem, hogy rengeteg türelem kell hozzám, ami szerintem nincs meg szinte senkiben, de attól, hogy valaki aspergeres, még nem fog rá illeni az összes tünet, amit a kórképben leírnak. Illetve lehet, hogy illett rá, de már megtanult túllépni rajta.
Van a neten egy videó, ahol egy aspi lány mondja el, hogy mi is ez. Azóta érdekesnek találom ezen személyeket.
Mások - de pozitív értelemben -, mint a legtöbb ember, okosak egy-egy területen, és introvertáltak. Ezért érdekesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!