Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok a házassági szerződésről? (Véleményt és mellette, ellene érveket is írhattok)
Szerintem kevés esetben van értelme, akkor viszont jó dolog. Pl ha az egyik félnek, vagy mindkettőnek van az előző kapcsolatból gyermek, vagy van családi vállalkozásban része, vagy hasonló, ilyenkor hasznos, egy jól megírt szerződés mindenki biztonságát szolgálja.
Sokan szerintem olyanokat íratnak bele, amiket alapból szabályoz a törvény (pl többen mondták, hogy ők írtak szerződést arról, hogy a gazdag szülei örökségéhez ne férjen hozzá a házastársuk, vagy pl a saját, évekkel ezelőtt vett házat ne tudja elvinni váláskor, hasonlók), így semmi értelme, csak azt mutatja, hogy nem is tudja az illető, hogy mit ír alá, mikor az esküvőn rákanyarintja a szignóját a papírra... ezt én szánalmasnak látom.
Tud jó dolog lenni, de legtöbbször felesleges.
Barmság, mert a házasság előtt szerzett vagyon nem közös, így nincs olyan, hogy a lakásÁT elviszem, meg ilyesmi :D
De nekem nyolc, ha ő akar kötni, tegye, de ha leül(tet) és beszélünk a hogyanról meg ha ne adj isten elválunk, akkor mi lesz, úgyis jó.
Nem fogok bőgve könyörögni a vagyona feléért, mert szánalmasnak tartom az affélét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!