Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a házassági szerződésről?
Érvek és ellenérvek is érdekelnek.
Mivel a magyar jogrend nem veszi figyelembe a hűtlenséget, egyetértetek azzal, hogy a hűtlen fél kárpótlást fizet a házastársnak?
1. Donald Trumph valóban egy követendő példa mindenki számára. :D
2. Én feleslegesnek tartom a házassági szerződést, amiatt, amit az első írt. A megcsalós kikötés meg felesleges, mert ha valaki okosan csinálja, a másiknak semmije nem lesz úgysem ellene.
Általában nincs sok értelme. A házasság előtt szerzett vagyon, az ajándék, az örökség külön vagyon marad szerződés nélkül is.
A legtöbb esetben egy házasságban mindkét fél hozzátesz valamit a közös élethez akár otthoni, akár munkahelyi munkát, vagy pénzt.
Annak, hogy valamiért végül mégsem működik a kapcsolat, nincs köze ehhez. Miért? Ha valaki megcsalja a másikat, anyagilag mivel károsítja meg?
Házassági szerződésnek inkább nagy vagyoni különbség esetén van értelme, vagy ha van az egyik félnek egy vállalkozása, amiben esetleg a családtagok is részt vesznek.
Szerintem nagyon hasznos, mert a házasság alatt felvett hiteleket és szerzett vagyont igazgatja olyan mértékben, ahogy a felek megegyeznek.
Nekünk egyértelmű volt, hogy kötünk, annak ellenére, hogy nagyjából azonosan keresünk. Számomra fontos, hogy a pénzügyeket különválasszuk a férjemmel. Attól, hogy házasok vagyunk még nem szólunk bele ki mennyiért vesz magának autót, mennyit költ a hobbijára.
Szerződés nélkül engem egyértelműen zavarna, ha a férjemnek 4-5x annyiért kellene autót vennie, mint nekem, és én is fizethetném a hitelt utána vagy rakhatnánk rá félre a közösből. Így tiszta a helyzet, a saját pénze.
Nővérem főbérlőjével is aláíratott a férje ilyesmit.
Aztán váláskor meg a bíró kettétépte, ugyanis a szerződés NEM ÍRHATJA FELÜL A TÖRVÉNYT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!