Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha belementem egy támogatói kapcsolatba, akkor azt megbánhatom később?
Korábban is volt egyszer egy ilyen kapcsolatom,igaz nem is tartott sokáig. Ez a férfi,aki felajánlotta,hogy támogat,még egész tetszik is nekem. Nem csinálnám örökké,még egy ideig tanulok,utána már lenne normális állásom. Kiderülni nem fog valószínűleg. Mindenhol azt hallom,hogy mennyire elítélendő,de jelenleg én inkább lehetőséget látok benne. Nem hiszem,hogy rosszabb lennék attól,hogy pénzt kapok érte. Azon gondolkodtam most el,hogy később megbánnám-e,de az én értékrendem szerint ilyen formában nem teszek rosszat,később pedig én is megházasodok majd,lesznek gyerekeim,stb... Vagy fordulhatok akkorát,hogy megbánjam?
20l
Az ember cseperedik kialakul egy nézőpontja általános iskolás korára.
Utána bekerül középiskolába és az első évben baromi sokat változik.
Mire elvégzi a középiskolát azt hiszi, hogy érett lett és felnőttesen gondolkodik.
21-22 évesen visszanéz és pofáncsapná magát azért a kijelentésért és rengeteg mindent máshogy csinált volna. Azt hiszi, hogy már tényleg megérett...de nincs így.
Ilyenkor kezdődik majd el az ember élete és nagyon sokat fog változni. 26-27 éves korodra már kialakul egy általános világnézeted, az értékrended is kb stabil lesz és már abba a hibába se fogsz beleesni, hogy "érett vagyok".
Fokozatosan változol. Nem tudhatod, hogy 6 év múlva miként fogsz vélekedni a mostani cselekedeteidről. Én tettem olyan dolgokat még 1-2 éve is, amiket maximálisan megbántam és ha lehetne kitörölném az életemből. Egyszerűen szánom magam azért, amiért akkor azzal az eszemmel úgy alakítottam a dolgokat.
Tehát fordulhatsz akkorát. Ettől még a jelennek kell élned, tehát ha most nem zavar, akkor hajrá.
Nem mennék bele. Eladod magadat.A testedet, a lelked egy darabját. Most úgy érzed, nem teszel rosszat. Magadnak ártasz vele. A tested nem árú,ahogy a lelked, érzéseid sem.
Szégyelleni fogod később, elsősorban magad előtt,hogy hagytad, érzések nélkül csak pénzért használjanak. Nem igaz, hogy csak a testedet fogják, az úgy nem működik. Nem fogod a lelkedet, önbecsülésedet, önbizalmadat, önértékelésedet az ajtón kívül hagyni, viszed magaddal, és ezek sérülhetnek nagyon. Nagyon nehezen gyógyuló sebeket tudsz szerezni. Gondold át, megéri-e.
Mi a baj vele? Olyan, mint egy szexkapcsolat vagy egy barátság extrákkal, és még pénzt is kap.
Mit kéne ezen elmondania? Hogy derülne ki? Volt egy pasija, nem napi 4, nem hirdet, semmi ilyen. Ezzel nem lehet lebukni.
A dolog szerintem nem ennyire fekete-fehér.
Ha otthonról nem tudnak támogatni, diákmunkát pedig nem tudsz vagy nem akarsz vállalni, nehéz egyetemre és olyan szakra jársz, amit ha elvégzel, akkor egy piacképes diploma lesz a kezedben, várhatóan tisztességes fizetési kilátással, akkor a te szempontodból elfogadható.
De egy büfészak miatt vagy azért, mert nem akarsz szalag mellett gürizni kevesebbért, már húzós. Ami közös: mindkét esetben eladod a tested-lelked egy részét, de nem mindegy, hogy pillanatnyi szórakozásért vagy egy jobb jövőért.
Másrészt ha X hónap múlva megismerkedsz egy sráccal, akkor vége van a dolognak? Vagy most évekre kizárod a párkapcsolat lehetőségét?
Harmadrészt akárhogy is alakul, ezt a részét az életednek jó eséllyel magadnak kell megtartanod, mert nem biztos, hogy a párod el tudja ezt viselni. Ez a lelki teher tehát megint téged fog nyomni.
Kiderülni nem fog: talán, de biztosan te sem tudhatod. Ez még mindig Magyarország.
És mielőtt félreérted: nem ítéllek el. A te életed, a te döntésed, csak próbálok én is plusz szempontokat hozzátenni a témához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!