Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tud egy huszonéves pár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tud egy huszonéves pár baráti kört "csinálni"?

Figyelt kérdés

Mindig látom neten, hogy ismerős párok eljárnak társaságba, vannak barátaik.

Nekünk is volt régen egy tök jó társaságunk, de ők eltűntek.

Azóta nem igazán járunk össze senkivel...

Nekem van egy barátnőm még általános- és középsuliból, vele 1-2 évente tudok összehozni találkozót, többszáz km-re lakunk egymástól, és minden hétvégén dolgozik.

A páromnak van 1-2 barátja még suliból, de ők otthonülősök, nem akarnak csinálni semmit.

Honnan lehet új barátokat csinálni?

Mindketten jól kijövünk szinte bárkivel, elbeszélgetünk, de egyikünk se tudja, hogy innen hogyan tovább, mi kell a jópofa beszélgetéshez, hogy barátság, vagy akárcsak haverság lehessen belőle?

Egyáltalán hol lehet "ismerkedni" párként, más párokkal, vagy bárkikkel?

Kis faluban lakunk, munkahelyen mindkettőnknél 20-30 évvel idősebbek dolgoznak csak, nekem jelenlegi egyetemi csoporttársaim közül mindenki messze lakik...

Így hogy?

2018. jan. 2. 12:58
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

De akkor más párok hogy mennek nyaralni közösen a barátokkal, meg hogy szilvesztereznek együtt másokkal?

Vagy anyukámék hogy csinálják, hogy az egész népes baráti körük párokból áll?

Vagy nekünk akkor miért működött évekig a dolog?

2018. jan. 2. 14:27
 12/19 A kérdező kommentje:
Ja igen, és nem vagyunk összenőve, nem nyaljuk-faljuk egymást társaságban, nem csak egymással beszélgetünk, nem vagyunk ugyanolyanok, szóval nem úgy kell elképzelni, hogy egy darab masszává olvadtunk össze mikor összejöttünk... :D
2018. jan. 2. 14:38
 13/19 anonim ***** válasza:
Javaslat. Hívjátok meg vendégségbe, aki szimpatikus. Ez lehet egy ember is, lehet egy pár is vagy többen. Vállaljatok kockázatokat.
2018. jan. 2. 19:02
 14/19 A kérdező kommentje:

Megtettük többször is, mindig azt a választ kaptuk, hogy "oké, valamikor mindenképp", és ennyibn maradtunk..

2018. jan. 2. 20:16
 15/19 anonim ***** válasza:

"Megtettük többször is, mindig azt a választ kaptuk, hogy "oké, valamikor mindenképp", és ennyibn maradtunk.."

Ez a tipikus még a baráti társaságban is.

Erre a jó megoldás, hogy nem azt kell mondani, hogy "egyszer eljöhetnétek hozzánk", hanem közölni kell, hogy "január 13.-án vagy 20.-án nálunk egy közös forralt borozás, kinek melyik hétvége jó?".

Amelyikre többen jelentkeznek, azt megtartod.

Azt meg, hogy mire hívjad meg a szimpatikus embereket tőletek és a társaságtól függ, lehet egy közös meccsnézés, egy forralt borozás, egy farsangozás, activity, bármi...

komolyan, most én adjak neked tanácsot, hogy hogyan kell ilyet csinálni?

2018. jan. 2. 20:24
 16/19 anonim ***** válasza:

uccsó kár úgy csinálni, mintha ez egyszerű lenne és ők lennének a bénák, mert nem az.

kérdező: akkor is maradjatok aktívak. esetleg csináljatok olyan dolgokat, ami nem függvénye annak, hogy más jön e még. mondjuk mentek túrázni de aki szimpi azt hívjátok, hogy ha van kedve jöjjön el. amúgy egy magányos fiú meg lánynál sem esélytelen, hogy elmegy veletek. egy vacsinál is lehet ugyanezt. mondani, hogy este munka után főzünk és ha van kedved gyere és segíts. meg valahogy úgy kell ezt mondani kérdezni, hogy tudják akik hívva vannak, hogy az is jó ha senki más nem jön csak ő vagy ők. utazásnál is lehet ugyanígy. akkor ha már megvan a cél és tuti a dolog lehet könnyebben csatlakozik valaki.

2018. jan. 2. 22:35
 17/19 anonim ***** válasza:

#16:

Én írtam a 8-as kommentet is.

Úgy kezdtem, hogy nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

Pontosan tudom, hogy mennyire nehéz felnőttként új baráti kört kialakítani (és én sokkal idősebben vágtam bele, mint a kérdezőék).

Viszont nekik egyelőre egyáltalán nem nehéz, mert csak a kifogások vannak.

Komolyan, azért ezt józan paraszti ésszel meg lehet fejteni, hogy ha mindenki azt mondja, hogy "oké, majd egyszer", akkor ki kell próbálni, hogy ne lehessen ezt mondani. Ha erre is nemet mondanak, akkor meg rossz helyen keresnek, máshol kell próbálkozni, nem azokra áldozni az energiát, akik sosem jönnek el.

2018. jan. 2. 22:56
 18/19 A kérdező kommentje:

Nyilván próbáltuk így is, de mindig pont nem alkalmas az időpont.... :(

2018. jan. 3. 10:25
 19/19 anonim ***** válasza:

Kérdező: ha valakinek mindig "pont most nem alkalmas az időpont", akkor le kell vonni a tanulságot, hogy rossz embernél próbálkozol, nem vagy szimpatikus neki, etc.

Körülnézek, rengeteg magányos embert látok magam körül, biztos akad 1-2, aki örül a társaságnak, persze lehet, hogy elsőre kicsit fura, de egy próbát megér.

2018. jan. 3. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!